Connery

Første trailer til The Remarkable Life of Ibelin fortæller en rørende historie om digitale venskaber på tværs af verdener

Venskab, sygdom og WOW-fællesskab.

Den norske filminstruktør Benjamin Ree er klar med sin nye dokumentarfilm, The Remarkable Life of Ibelin, som dykker ned i den unikke og rørende historie om Mats Steen – en ung gamer, der fandt et fællesskab og mening i en digital verden, trods sine fysiske begrænsninger.

Mats Steen led af den alvorlige muskelsygdom Duchennes muskeldystrofi, som langsomt fratog ham hans fysiske bevægelsesfrihed. Men gennem online multiplayer-spillet World of Warcraft fik Mats, under aliaset "Ibelin", mulighed for at opleve eventyr og skabe dybe relationer i et fællesskab, hvor hans sygdom ikke definerede ham. Hans familie troede, at Mats’ sygdom havde isoleret ham, men efter hans død i 2014, i en alder af 25, blev de kontaktet af hans online-venner, som delte deres sorg.

Det blev hurtigt klart, at Mats havde efterladt et varigt indtryk på sine medspillere verden over.

The Remarkable Life of Ibelin følger Mats’ liv både offline og online og præsenterer den utrolige historie om, hvordan digitale forbindelser kan bryde barrierer, som det fysiske liv sætter. Ree fortæller om sit personlige forhold til familien Steen, som viste sig at være mere end blot en filmisk tilfældighed. Han opdagede nemlig, at deres familier havde kendt hinanden i 1980’erne, før de mistede kontakten.

For at genskabe Mats' online-eventyr samarbejdede Ree med animatorer og brugte grafikken fra World of Warcraft til at visualisere den verden, som Mats havde brugt tusindvis af timer i. Med hjælp fra Blizzard Entertainment, som lod Ree bruge spillets intellektuelle ejendom, formår filmen at skabe en autentisk og bevægende skildring af Mats' digitale liv.

The Remarkable Life of Ibelin havde premiere på Sundance Film Festival og kan streames på Netflix d. 25. oktober.

Tjek traileren ud herunder:

ANNONCE
?si=_f5Xj2q6T2LlIdD5
Del

Seneste nyt