Connery

Verdens første Stegosaurus-fossil på auktion blev solgt for svimlende 304 millioner kroner

Et ægte samlerobjekt til hjemmet!

RM Sothesby's har haft en ret anderledes og interessant størrelse på auktionsbordet for nyligt - og det siger ikke så lidt, når de efterhånden er kendt for at have et storslået udvalg af spændende ting. 

Alt fra eksklusive biler til props fra ikoniske film. De har lidt af hvert - men denne? Den tager alligevel kegler som noget nyt og unikt.

Nyt kan man nok dårligt kalde det - for det er intet mindre end et ægte Stegosaurus-fossil - et dino-skelet til privat brug, som ikke får en plads på museet.

Men derimod er blevet sendt hjem til en heldig samler, der måske har en fascination for fortidens giganter, eller bare elsker Jurassic Park.

Selvom den ikke er helt komplet fra top til tå, da visse ting er gået til i vind og vejr og tidens tand, så er den sat på en skulptur, så man stadigvæk kan se hele dyret i al sin glorværdighed.

Solgt for et svimlende beløb

Det er ikke hver dag, man ser sådan et i auktions øjemed, og det blev også afspejlet på vinderprisen.

Den blev solgt for intet mindre end lidt over 304 millioner danske kroner, og bliver dermed den største pengesum betalt for et dino-skelet nogensinde.

Selve fossilet blev udgravet i 2022 i Moffat County, Colorado, og du kan i den nederste video se, hvordan det hele skete.

Salgsprisen eksploderede forventningsprisen, som kun lå på sølle 40 millioner kroner. 

Apex, som fossilet blev døbt under udgravningen, er 70 procent komplet - den er 3,3 meter høj og 8 meter lang. 

Vanvittigt!

ANNONCE
Del

Seneste nyt