Connery

Nicolas Winding Refn er på trapperne med sin første spillefilm siden 2016

Næste kapitel i neon-noir?

Nicolas Winding Refn har i de seneste år været beskæftiget med seriefronten, men nu er han klar til at vende tilbage til spillefilm efter en pause på flere år.

I de seneste år har Refn været forgabt i sin nærmest selvdøbte genre, som går under navnet “neon noir”, hvor brutalitet og glamour går hånd i hånd - en stor kontrast til eksempelvis hans tidlige film, såsom Pusher og Bleeder.

Mens han for alvor fik sit moderne univers på alles læber, da han lavede den famøse Drive med Ryan Gosling i 2011, så har han efterfølgende dykket dybere ned i mørket og skabt sit eget univers. Refn er nu i gang med forberedelserne til sin næste spillefilm, som skal optages i Tokyo, som er hans første spillefilm siden "The Neon Demon" fra 2016.

Selvom Refn tidligere har udtalt, at “filmen er død”, ser han nu sin tilbagevenden til spillefilm som en form for “trods”. Han fortalte Variety: "Det er en virkelig interessant tid at lave film, fordi det er en så kaotisk situation. Så at vende tilbage og lave en spillefilm igen er næsten som – ikke at starte forfra – men med alle de forandringer, der er sket i vores samfund de sidste fem år og teknologiske forandringer, føles det næsten som det rigtige at gøre for mig."

Refn fremhævede også, at "spillefilm stadig er moder til alle medier", og han ser frem til igen at opleve processen med at skabe en film. Den kommende film er baseret på en original historie, hvor handlingen holdes hemmelig, men Refn lover, at filmen vil indeholde “masser af glitter og masser af sex og vold”.

Han antydede også, at den nye film vil genoptage temaer og karakterer, der er inspireret af hans tidligere værker som “Only God Forgives” og “The Neon Demon”. Begge film blev kendt for deres stilistiske og grafiske udtryk, og skabte stor opmærksomhed ved Cannes Film Festival, hvor de deltog i henholdsvis 2013 og 2016.

Hvad siger folket - klar til en ny Refn-fortælling?

ANNONCE
Del

Seneste nyt