Connery

En advarsel fra fremtiden - se traileren til den dystopiske sci-fi-thriller 2073

Når menneskets værste frygt bliver til virkelighed!

Den første trailer til 2073, Asif Kapadias seneste film, er netop blevet offentliggjort, og det ser ud til, at vi får noget af en futuristisk sag - med negativt fortegn!

 Den Oscar- og BAFTA-vindende instruktør, kendt for dokumentaren Amy, har kastet sig over en thriller, der udforsker en dystopisk fremtid ikke så langt ude i horisonten.

Castet byder blandt andre på Samantha Morton, Naomi Ackie og Hector Hewie, og 2073 er en af de mere interessante højdepunkter ved dette års Venedig Film Festival, hvor den har verdenspremiere uden for konkurrence.

2073 trækker tydelig inspiration fra Chris Markers ikoniske kortfilm La Jetée fra 1962, en fortælling om en tidsrejsende, der risikerer alt for at ændre historiens gang og redde menneskehedens fremtid. Denne fortælling har tidligere dannet grundlag for Terry Gilliams science fiction-klassiker 12 Monkeys med Bruce Willis og Brad Pitt i hovedrollerne. Kapadia formår dog at give historien et moderne twist i denne film. 

Filmen tager sit udgangspunkt i år 2073, hvor menneskehedens værste frygt er blevet virkelighed. Himlen er fyldt med overvågningsdroner, og militariserede politistyrker patruljerer de ødelagte gader. Overlevende gemmer sig i undergrunden og kæmper for at bevare mindet om en tid, hvor frihed og håb stadig var mulige. Morton spiller en overlevende, der plages af mareridtsagtige visioner om fortiden – en fortid, der tilfældigvis er vores nutid.

Beskrevet som en blanding af science fiction og spekulativ nonfiktion, stiller 2073 skarpt på de globale kriser, der præger vores tid: autoritære regimer, den ubegrænsede magt hos store tech-firmaer, voksende ulighed og klimaforandringer.

Et skrækbillede på en fremtid, som desværre ikke er så utænkelig i vores virkelighed.

Tjek traileren ud herunder:

ANNONCE
?si=9v5NyOC6rgjV2S3t
Del

Seneste nyt