Connery

Test: Electrolux 800 Sense Boil+Fry kogeplade

Innovativ og design-venlig kogeplade!

5 ud af 6 stjerner

I en længere årrække end jeg tør indrømme, har jeg i mit private køkken haft en kogeplade, der teknologisk kan dateres tilbage til tiden FØR induktion blev opfundet - ja, jeg ved det godt.

Men nu kom tiden endelig, hvor jeg fik taget mig sammen til at opgradere til markedets nye modeller - og hvilken bedre måde at opgradere på end i samarbejde med Electrolux’ nyeste flagship-model, 800 SenseBoil+Fry.

Den nye model er på mange måder en innovativ sag, som både opgraderer på den teknologiske front, men også udnytter en teknologi, som gør udseendet mere æstetisk og pyntevenligt i køkkenrummet.

Læs anmeldelsen herunder!

ANNONCE
Test: Electrolux 800 Sense Boil+Fry kogeplade

Matsort er det nye sort

En af de åbenlyse nytænkende detaljer ved kogepladen er, at Electrolux på denne model har gjort op med den glatte, blanke overflade og i stedet givet den en matte finish - og det giver et helt andet udtryk til køkkenet.

Vi snakker selvfølgelig deres nytænkende SaphirMatt-glas, som er hele fire gange mere ridsefast end glasset på en traditionel keramisk kogeplade. Jeg var lidt naturlig nysgerrig på, hvordan det fungerede i praksis, når man bimler og bamler med store gryder og pander, men det er utrolig slidstærkt og klarer uden problemer, at du ryster og skubber med kogegryderne i kampens hede.

Dens ‘ru’ overflade giver et utrolig smukt og anderledes udseende, end hvad man er vant til af kogeplader, og fedtfingre er minimeret og overfladen ser super sprød ud i samspil med resten af køkkenet, da det lige går fra at være en sporadisk, genskinnende plade i midten af køkkenet til at være en lille ekstra æstetisk detalje.

Det er virkelig en egenskab, der åbner døre for nye måder at tænke kogeplade på - og gør det til mere end bare et arbejdsredskab, som skal tvinges sammen med forskellige bordplader og stiltyper.

Nu kan man matche!

ANNONCE
Test: Electrolux 800 Sense Boil+Fry kogeplade

Intuitiv tilberedning afhjælper overkogning

Hvis du ligesom mig har en tendens til enten at overarbejde dit overblik og have lidt for mange gryder i spil - eller også har småbørn rendende rundt, som lige gør, at du måske overser kartoffelkogningen for at redde væggen fra at blive indviet med kuglepen.

Ja - så har du nok også fået en gryde eller to til at koge over!

Kogepladen er som skræddersyet til småbørnsforældre og distræte typer, da den besidder en række tilberedningssensorer, som justerer varmen intuitivt og forhindrer overkogning ved at holde panden ved den perfekte temperatur.

Det vil sige, at du kan smide låg på kartoflerne i vandet, og gå fra dem - så sørger kogepladen for at holde stabiliteten i kogningen, mens du slukker ildebrande i ulvetimen.

Foruden det praktiske element i at undgå kogevand på kogepladen, så er det også energibesparende, fordi den selv regulerer den nødvendige varme og dermed sørger for, at det ikke bare bulderbrag eller svag varme, men den helt rigtige temperatur.

Og her snakker alle fire kogeplader på én gang med samme intuitive tilgang - uanset om du har kartofler i den ene, pasta i den anden og whiskysovs i den tredje.

Men foruden de ofte obligatoriske fire kogezoner, så har to af dem også en Bridge-funktion, som vi kommer ind på i næste afsnit!

ANNONCE
Test: Electrolux 800 Sense Boil+Fry kogeplade

Fleksible kogezoner og imponerende kogetempo

Foruden fire separate kogezoner fordel på kogepladen, opdager man ret hurtigt, at kogezonerne til højre ser væsentligt anderledes ud - her er opridsningerne af zonerne mere udviskede og i stedet kombineret til én stor zone. Det betyder ikke, at man ikke kan bruge to gryder på hver deres zone, men derimod at du kan køre begge kogeplader til den samme gryde eller pande.

Eksempelvis har jeg en gigantisk pande fra Smeg, som på et konventionelt komfur ikke rigtig får varmen fordelt nok ud i siderne - hvilket ofte har resulteret i blege frikadeller ude i kanterne, mens dem i midten skal holdes gevaldigt øje med.

Her kommer Bridge-funktionen i spil, som formår at kombinere to zoner til samme zone, hvilket giver frirum til en større tilberedningsmåde - her kan man placere store pander og gryder i midten, som så sørger for at uddelegere varmen til et større område. Det sørger for en meget præcis og jævn varmefordeling, hvor du med den rette opvarmning undgår, at der er flere punkter i gryden eller panden, som får mindre varme end de andre.

Et kæmpe fleks i forhold til at kunne opskalere kvaliteterne uden at gå på kompromis med resultatet. Den forlængende kogezone byder også op til dans til andre tilberedningsegenskaber, som ikke har været så praktisk på konventionelle kogeplader - eksempelvis en grill-plade eller måske en sizzler-plade, hvor man få lidt grill-effekt inde i køkkenet!

Foruden de fleksible kogezoner er hver enkelt kogezone også integreret med et PowerBoost, når det skal gå rigtig stærkt - eksempelvis hvis du er kommet lidt sent fra kontoret eller du lige har overset, at kartoflerne også lige skal sættes over, så det passer med resten af måltidet.

Her kan man foruden de klassiske 1-9 på temperaturskalaen skrue den op på ‘P’. Power-funktionen er en øjesten på kogepladens i forvejen brugervenlige og nytænkende teknologi - for med denne funktion kan du på ingen tid få ting i kog. Den er som skabt til at få hurtigt gang i pastavand eller kartoffelgryden - men er samtidig også eminent til at opnå professionelle resultater på tilberedningen.

Her snakker vi eksempelvis en stegeskorpe på en god bøf, hvor man skal finde den helt rigtige balance til knaldhård varme i starten, mens den hurtigt skal skrues ned efterfølgende til sit smørbad - og med PowerBoost-funktionen får man den varme, man har brug for, samtidig med, at temperaturen daler med et splitsekund, når man skal skrue ned igen.

Her kan man på nemmeste vis få brunet sine kødstykker til en gryderet eller karamelliseret sine kammuslinger - kogepladen sørger for temperaturstabilitet over hele linjen.

ANNONCE
Test: Electrolux 800 Sense Boil+Fry kogeplade

Samlet set

Electrolux’ nye kogeplade er en trumf på både den teknologiske og æstetiske front. Deres nyetablerede matsorte specialglas gør underværker i køkken-æstetikken og sørger for, at du slipper for de værste ridser og fedtfingre, som skal vaskes af konstant. Teknologien har fået en over nakken på kraftfulde egenskaber, og sørger for, at lige får lidt ekstra ‘benzin’ til at sparke kogerierne igang med en kraftfuld PowerBoost-funktion, samtidig med at du kan hive de helt store fond-gryder og frikadellepander på Bridge-zonen - uden at gå på kompromis med varmefordeling og resultatet. Alt i alt en innovativ flagship-model, der varsler nye tider for kogepladen som mere end bare en nødvendighed.

ANNONCE
800 SenseBoil+Fry

Serie/Tema: 800 Sense
Type: Induktionskogeplade
Farve: Mat sort
Overflade: SaphirMatt
Sikkerhedsfunktioner: Automatisk slukning og børnesikring
Størrelse: 60 cm
Pris: 12.000 kroner

Del

Seneste nyt