Connery

Felix Smith leder an på nyt sejlerprogram: "Måske en dag trækker jeg stikket og tager ud på bølgen blå på ubestemt tid"

Vi har taget en snak med Felix Smith omkring sit nyt tv-program, Vind i Sejlene.

Hvis du har fulgt lidt med på sidelinjen hos Felix Smith de seneste to-tre år, så vil du nok have bemærket, at han har kastet sin kærlighed over de syv have og båduniverset fra stort til småt.

Faktisk i en så høj grad, at han sammen med sin kammerat Anders og klipper Lau Thoft Haslund har brugt de sidste 3 år på at lære at sejle - og samtidig lave tutorial-videoer, der guider danskerne til at komme i gang med sejladsen.

Felix har tidligere medvirket i tv-programmet Over Atlanten, som også var begyndelsen på hans nye hobby - det øjeblik han kom til land igen efter at have været på en sejltur over Atlanten med andre kendisser i 3 uger, så skreg alt i kroppen på ham bare, at han gerne ville ud igen med det samme.

Felix kommer ikke fra en sejlerfamilie, men han kunne bare mærke, at det var noget, han skulle mere af.

Normalt er Felix utrolig glad for fart over feltet, hurtige biler og en travl hverdag - men da han pludselig sad midt ude på havet i vinden og vandets vold, måtte han bare lade tingene ske, som de skete.

Det åbnede øjnene for ham.

ANNONCE
Felix Smith leder an på nyt sejlerprogram: "Måske en dag trækker jeg stikket og tager ud på bølgen blå på ubestemt tid"

“Du kommer bare ikke hurtigere frem, end Moder Natur dikterer. Sejlads er et håndværk, som folk har brugt tusindvis af år på at mestre - det måtte jeg bare dykke ned i.”

En dag sad han og kastede idéer i luften med kammeraten Anders Mundelin og så begyndte de at snakke om, hvad de kunne gøre for at udleve sejlerdrømmen og gøre den til virkelighed.

De begyndte at undersøge Youtube, videoer og how-to-guides på nettet til danske sejlere - og foruden en masse programmer om at sejle verden rundt eller familier, som viste deres idylliske sejlferier, så var der ikke meget grundviden omkring sejlads.

“Vi kunne mærke, at der manglede noget på den front - vi fik nogle kontakter hos Dansk Sejlunion og større organisationer, som kunne sætte skub i tingene sammen med os.”

Denne opdagelse blev første spadestik til noget, Felix og Anders har brugt de sidste tre år på med små 60-70 sejl-videoer med guides, tricks og viden omkring faget.

“Det har været meget nørdet og vokset sig større løbende. Men flere og flere er hoppet med på vognen - og så dukkede Pluto TV op, og ville gerne have vores indhold med på platformen.”

ANNONCE
Felix Smith leder an på nyt sejlerprogram: "Måske en dag trækker jeg stikket og tager ud på bølgen blå på ubestemt tid"

Fra Youtube til tv

De to sejlglade gutter er nået til et punkt, hvor de har fået hobbyen til at være deres levevej.

Mens de startede stille og roligt ud på Youtube, har de nu deres helt egen kanal på Pluto TV, hvor man nærmest i et døgn-loop kan hoppe ind og ud af deres sejlads og få nogle gode tricks med på vognen.

“Vores udgangspunkt var egentlig bare at lære at sejle selv - en måde, hvor vi kunne få nogle fede oplevelser og de bedste læremestre på vejen.”

Han understreger også, at man ikke bare bliver sejler fra den ene dag til den anden.

“Jeg er nået til det punkt, hvor jeg har mere eller mindre ro i maven til at kunne sejle ud af havnen selv nu. Men vi har stadig meget at lære endnu.”

Plutos seere kan forvente lidt mindre nørderi og lidt mere seer-venligt, hvor man kan følge med i deres personlige eventyr og få en på oplevelsen.

“Jeg har kørt landet rundt de seneste 20 år, men at komme ud på havet og se landet fra den anden side? Så havde jeg pludselig 30 års oplevelser mere i horisonten.”

Næste skridt bliver at finde en gammel båd, som de skal restaurere fra bunden.

“Vi bygger et narrativ op og håber på, at vi står med en båd til sidst, som vi kan få nogle fede oplevelser på. Så holder vi sejlerskolen lidt mere sideløbende på Youtube.”

ANNONCE
Felix Smith leder an på nyt sejlerprogram: "Måske en dag trækker jeg stikket og tager ud på bølgen blå på ubestemt tid"

Mediebranchen har ændret sig

Felix understreger, at det ikke bare er et projekt, som er båret på et sølvfad til dem - i denne moderne tid er man nødt til selv at gå ud og lave noget, før der sker noget.

“Vi har knoklet hårdt i 3 år og ikke tjent en krone på det endnu. Men mediebranchen har ændret sig og man skal selv ud og vise engagement.”

Han mindes de gamle dage, hvor man bare fik et opkald og folk spurgte, om man ikke skulle gøre dit og dat - det hele er blevet fragmenteret nu.

“Det er enormt svært. Der er ikke nogen tv-stationer, som tager chancer længere - det skal være designet til den bredeste fællesnævner overhovedet. Der er så få seere til de store ting, at det virker som om, at nogen har smidt en bombe i branchen.”

For ham handler det om at finde ud af, hvor ens passion lander.

Han spår også, at det ikke længere bliver de store stationer, som har monopol på seerne - folket ser det, hvor man vil.

“Hvis man gerne vil noget i branchen, så skal man bare ud og lave noget sammen med andre. Det er den nye virkelighed. Det er både skræmmende, men også lidt fedt. Det er blevet et cowboyland derude!”

Her var deres engagement på Youtube netop den drivkraft, der fik vækket opmærksomheden for et niche-segment hos Pluto TV.

“Vi er kun 3 mand, og Pluto er en kæmpe amerikansk virksomhed - det har taget enormt lang tid at få tingene rettet til. Men vi har ikke ambitioner om at lade det stå med en sæson alene og håber på meget mere i fremtiden.”

Fremtiden handler bare om at føle sig tryg og sikker i at sejle - og samtidig have seerne med på dannelsesrejsen. Hvis det en dag åbner dørene for at rejse jorden rundt med et tv-crew, så siger Felix heller ikke nej til chancen.

“Mine børn skal først lige være store nok. Men måske en dag trækker jeg stikket og tager ud på bølgen blå på ubestemt tid.”

Du kan se Vind i Sejlene på Pluto TV fra d. 12. juli.

ANNONCE
Del

Seneste nyt