Connery

De Danske Tatovører: Marianne Drost

Et smut forbi Hex Tattoo i Aarhus.

I vores næste kapitel om De Danske Tatovører er vi taget et smut til smilets by, hvor Marianne Drost sidder i sit nyligt åbnede Hex Tattoo Studio - et hyggeligt, afslappet og imødekommende privat studio, som kræser om sine kunder og sørger for at tatoveringsmagien bliver skabt i de bedste hænder.

Foruden at være en af landets førende tatovører er Marianne også en ægte nørd - så vi skulle selvfølgelig lave en tatovering i hendes boldgade til formålet. Og hvad er bedre end fri leg på Tolkiens univers? I denne omgang i form af lidt map fra Middle Earth og det sagnomspundne sværd, Narsil. Bravo!

Vi har taget en snak med Marianne for at høre hendes historie om alt fra virale Harry Potter-kreationer til rejsen fra kreativ type til sit eget studie - læs med herunder!

ANNONCE

Fra teenagehekse til seriøse kunstnerdrømme

Marianne har altid været kreativ og tegnet så langt tilbage, som hun kan huske. De fleste børn tegner på et tidspunkt i deres barndom - og så er der mange, der stopper igen. Men hun var en af dem, der fortsatte.

I mange år sad hun og tegnede på livet løs af forskellige ting - og da hun så kom op i teenageårene, begyndte hun at finde ud af, at hun ikke bare kunne tegne - hun var faktisk ret god til det. Tegneriet har altid været en ting, der har fulgt hende nærmest hver eneste dag - både derhjemme og sågar i timerne.

Men hvor mange måske dagdrømmede sig væk i tegningerne i skoletimerne og glemte at høre efter, så sørgede hun for BÅDE at kunne tegne og svare tilbage, når læreren lige skulle tjekke, om hun stadigvæk var mentalt i lokalet - og inden længe fulgte lærerne med i udviklingen af tegningerne fra den ene dag til den næste.

Multitasking på høj plan!

Hendes nørderi og kærlighed til alt nørdet har uden tvivl også haft en finger i spillet på hendes kreative væsen - især det at have to storebrødre, som gamede, gjorde, at hun fik smag for fantasy-universer og det at skabe noget æstetisk med sin fantasi.

Mange af hendes tegninger har gennem tiden altid været fantasy-relateret - i starten var hun inspireret animationsserien Witch. De fem hekse med hver deres elementære evner, der skulle redde verden, du ved!

Da hun var barn, havde hun de klassiske pigedrømme på karrierefronten, som involverede noget med dyr - alt fra dyrlæge til dyrepasser. Men ret hurtigt blev den nørdede tangent det store blikfang, hvor hun for en kort overgang lurede på uddannelsen som animator til karakterer på spilfronten - men tatoveringsbranchen trak i hende.

“Jeg havde ikke lyst til at sidde foran skærmen i ugevis og designe på den samme figur. Jeg elsker at være social, have lidt mere tempo på og lave noget mere fleksibelt.”

Hun søgte efter noget, hvor hun kunne snakke med nye mennesker og fordybe sig i en fælles interesse for kunst eller nørderi og være sin egen herre - og her kom tattoobranchen ind i billedet.

ANNONCE

Kedsomhed, der ledte hende på sporet

Hun begyndte at undersøge branchen i 2014, da hun ligesom mange andre fornuftige unge lige skulle finde ud af, om hun ikke bare skulle have en klassisk salgsstilling for en stabil indkomst og et stabilt liv. Der var ikke mange muligheder i hendes opvækst i Thy og omegn på det tidspunkt, så man søgte ofte de mere ‘sikre’ veje.

“Jeg var ved at kede mig selv ihjel. Der skulle ske noget, hvor jeg ikke overvejede at pjække fra arbejde hver eneste dag.”

Hun begyndte at kigge lidt på den lokale tattoobiks i Viborg for at se, om der ikke var mulighed for at komme ind som lærling og prøve branchen af. Hun greb telefonen og ringede for at høre dem ad - men det havde de desværre ikke brug for.

“Jeg tog min portefølje under armen i stedet for og gik ned i biksen. Da de så mine værker, havde de så brug for en lærling alligevel!”

Derfra begyndte hun at arbejde sig op og blev headhuntet til Aarhus, hvor hun arbejded i forskellige tattooshops, indtil hun fik følelsen af, at hun gerne ville mere med sin hverdag. Med tiden blev det større og vildere - hun har altid kunnet tegne, men det var først, da hun kom ind i tattoo-branchen, at hun så det som en sjov udfordring at prøve kræfter med det realistiske.

“Det var slet ikke meningen, at jeg ville lave realisme, da jeg kom ind i branchen. Men jeg fandt bare ud af, at det var en utrolig tilfredsstillende proces for mig.“

Ideen var i første omgang, at det nok skulle være lidt cartoon-agtigt i stilen, og hun prøvede alle mulige forskellige stilarter, men det var i realismen, hun følte sig udfordret. Mange sætter pris på bare at kunne stemple ind, gøre sit arbejde og så stemple ud igen - men Marianne kan godt lide alle de ting, der ligger omkring selve arbejdet: planlægning, kundehåndtering og skemaer.

Så efter en årrække i forskellige tattooshops var tiden kommet til at få sit eget sted.

“Det har altid været et underliggende end goal for mig, en selvfølge, at jeg skulle have min egen tattooshop. Min mor er selv selvstændig, så tanken om det har måske altid været naturligt for mig.”

Derfor åbnede hun studiet Hex Tattoo Studio for godt et år siden, og har fundet sig til rette i sine egne lokaler, hvor hun kan byde kunder velkomne ind i hendes lille univers. 

“Jeg har nydt at være mig selv og altid at kunne møde ind vel vidende, at der kun eksisterer god stemning - langt de fleste kunder snakker jeg både meget og om dybe ting med.”

ANNONCE

Harry Potter-magikeren

Der findes tatovører, der kan kendes på deres stil - og så findes der tatovører, der går viralt. For Marianne stak det af, da hun lavede en Harry Potter-tatovering for en kunde - det gik ægte viralt på globalt plan. Skulle de være gået din næse forbi, så er det en række kreationer med blandt andet Gary Oldman Sirious Black kombineret med en avispapir-effekt, som er mindblowingly fedt!

“Jeg havde helt frie tøjler med kunden, som ønskede et Harry Potter-tema. Jeg tænkte, at det kunne være fedt at lave et newspaper-look - og så stak det helt af.”

Det kom bag på hende, hvor mange voksne der rent faktisk var fans af franchisen - det er stadigvæk noget af det, som trækker mest opmærksomhed i hendes portefølje. Både nye designs og gamle bangere, der dukker op igen i feedet hist og her fra alt på Udforsk til Pinterest.

ANNONCE

Flere internationale medier og magasiner i USA snakkede med hende, og det åbnede også dørene for, at flere kunder fløj ind fra udlandet - især fra Amerika - som vælger at tage turen helt til Danmark ‘bare’ for at få Harry Potter.

“Der er flere fra forskellige lande, der rejser til shoppen - men det er især dem langvejs fra, som oftest skal have lavet Harry Potter.”

Det er ikke kun hendes knivskarpe sans for detaljen og det kreative mindset, som lokker folk til - det er hele nørderiet omkring det.

“Jeg føler måske lidt, at folk føler sig i trygge hænder, når de ved, jeg også er en nørd omkring det. At jeg er den rette til formålet, fordi jeg selv har kærlighed til historierne, vi skaber på huden.”

Hun er dog meget jysk på den front og forstår det ikke altid helt - hun hygger sig bare i sin egen lille boble i shoppen.

“Jeg bliver meget humbled af, at folk rejser helt fra den anden side af kloden. Det er ret vildt.”

Det er fedt for hende, at det er noget, hun selv dyrker, man bliver kendt for. Et dobbelt-win. Fremtidsdrømmene byder på igen at komme lidt mere ud i verden og besøge en række shops og møde nye artister og kunder - men udover det er hun nået til et særligt sted i sit liv, hvor hun har fået opfyldt mange af sine drømme i livet.

Hun fandt for nyligt ‘for evigt’-grunden i et grønt område uden for Aarhus, og så har hun fået sin egen shop stablet på benene - så hun står faktisk et sted lige nu, hvor banen er kridtet op for nye eventyr: Hun skal bare lige finde ud af, hvilket kapitel hun tager hul på først. Men - hun er typen, hvor hun skal finde på noget nyt, hvis todo-listen løber tør.

“I min verden keder man sig kun, hvis det er noget, man vil.”

Hvis du har lyst til at følge med i hendes fremtidige eventyr - eller måske få en af de verdenskendte Harry Potter-tatoveringer?

så hop ind og se hendes værker på profilen herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt