Connery

Spotify fremhæver kvindelige artister med nyt tiltag på Kvindernes Internationale Kampdag

Under 9% af de mest streamede sange i 2021 havde kvindelige sangskrivere

"Bag de 50 mest streamede sange i Danmark i 2021 havde 8,7 procent kvindelige sangskrivere, og 1,4 procent kvindelige producere." lyder det fra Spotify - og det er vel at mærke en stigning fra 2020. 

Streamingtjenesten har i år benyttet Kvindernes Internationale Kampdag til at sætte et øget fokus på mere ligestilling i musikbranchen. Det sker med den dedikerede EQUAL-hub, der fremhæver musik skabt af og med kvinder.

"Der er markant flere kvindelige kunstnere og musikskabere, end statistikkerne antyder, men de har behov for synlighed og den rette støtte for at få flere lyttere. Med EQUAL vil vi støtte dem og inspirere til mere ligeværdig streaming af musik. Hele musikbranchen
har behov for at steppe op og bidrage til denne forandring," fortsætter Jenny Hermanson, Nordic Manager hos Spotify, i forbindelse med en pressemeddelelse om det nye tiltag. 

Hvad brugerne lytter til er selvfølgelig op til dem selv, men Spotify forsøger med deres nye tiltag, at give et større udstillingsvindue til det underrepræsenterede køn: 

"Spotify har i flere år arbejdet på at opbygge og styrke kvindelige kunstnere, blandt andet gennem netværksmøder, produceruddannelser og seminarer. Nu vender vi blikket mod fansene for at opmuntre dem til i højere grad at udforske og lytte til mere musik, der er skabt af kvinder. Fansene har magten og muligheden for at lytte mere ligeværdigt til musik fra både mandlige og kvindelige kunstnere," lyder det fra Jenne Hermanson.

Du kan finde Spotifys nye EQUAL-hub her

ANNONCE
Del

Seneste nyt