Connery

Toyotas næste elbil får danmarkspremiere på eCarExpo i København

Toyota går all-in har travlt. Bilproducenten har officielt udmeldt at de har planer om at lancere intet mindre end seks nye elbiler frem mod 2026, og derfor er der allerede nyt om en måneds tid.

Til årets eCarExpo i slutningen af oktober får vi en smagsprøve på fremtiden. Det japanske mærke har længe barslet deres elbilsplaner, og nu bliver de konkretiseret med danmarkspremieren på Toyota Compact SUV Concept.


Compact SUV Concept, er som navnet antyder en crossover-vogn i mellemklassen, og vel nok et af de mere sportslige tilsnit vi har set indtil videre. Konceptbilen er skabt i Toyotas europæiske designcenter i Nice. Bilen har store hjul placeret helt ude i hjørnerne, skarpe vinkler og en aerodynamisk form.

Indvendigt er kabinen er holdt i en minimalistisk stil. Sæderne er fremstillet af plantebaserede og genanvendelige materialer. En af de mere opsigtsvækkende funktioner i bilen er den virtuelle assistent, Yui. Yui et er ikke en ny sushi-kæde - det er Toyotas bud på en AI. Yui skulle skille sig en anelse ud fra mængden ved ikke alene at bruge lyd, men også lyssignaler der bevæger sig rundt i kabinen af bilen, og reagerer på kommandoer fra både for- og bagsæde-passagerer. 

Vi ved endnu ikke, hvornår den præcise produktionsudgave kommer på gaden, men Toyota Compact SUV Concept er et godt forvarsel om de spændende elektriske Toyota-tider, vi går i møde?.

Se alle billederne af konceptbilen i galleriet.

Toyota Compact SUV Concept bliver for første gang vist frem i Danmark på biludstillingen eCarExpo i oktober sammen med elbilen Toyota bZ4X.

ANNONCE
Del

Seneste nyt