Connery

Her er de 10 kendisser, der hyppigst bliver brugt til onlinesvindel i 2024

Deepfake og AI er glade for disse typer.

I takt med at kunstig intelligens (AI) og deepfake-teknologi udvikler sig, er online-svindel blevet langt mere sofistikeret. En af de mest almindelige metoder, svindlere bruger, er at udgive sig for at være kendte personer for at narre folk. Ved hjælp af falske billeder, videoer eller lydbidder fra berømtheder har cyberkriminelle formået at lokke tusindvis af ofre i fælden. Ifølge en ny rapport fra cybersikkerhedsfirmaet McAfee er visse kendisser særligt populære i disse svindelkampagner i 2024.

Scams spænder bredt, fra falske konkurrencer og giveaways til investeringstilbud og endorsement-svindel. Mange er i dag så overbevisende, at det kan være næsten umuligt at skelne mellem hvad der er ægte, og hvad der er falsk. McAfee advarer om, at selv den mindste tvivl bør få forbrugerne til at tænke sig om en ekstra gang, før de klikker på links eller deler deres oplysninger.

Her er listen over de 10 kendisser, der hyppigst bliver misbrugt til online-svindel i 2024.


1. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson topper listen som den mest misbrugte kendis i online-svindel. Den populære skuespillerinde, kendt fra film som Black Widow, har endda udtrykt sin frustration over AI-teknologiens misbrug af hendes stemme tidligere i år. Hendes image bruges ofte til falske kampagner og bedragende onlineannoncer.

2. Kylie Jenner

Realitystjernen og makeup-mogulen Kylie Jenner er også et populært mål for svindlere. Mange falske annoncer og kampagner, der lover eksklusive tilbud på hendes makeup-linje, har narret adskillige online-brugere.

3. Taylor Swift

Den verdensberømte sangerinde Taylor Swift er blevet brugt til alt fra falske investeringssvindel til politiske formål. Endda et deepfake af hende blev brugt i en falsk endorsement af en politisk kampagne i 2024.

4. Anya Taylor-Joy

Den stigende stjerne fra serier som The Queen's Gambit er blevet en favorit for svindlere, der ofte bruger hendes billede i forbindelse med giveaways eller falske kryptoinvesteringer.

5. Tom Hanks

Tom Hanks, en af Hollywoods mest elskede skuespillere, har også set sit navn blive misbrugt i diverse svindelnumre. Alt fra falske velgørenhedsprojekter til falske endorsements af sundhedsprodukter har brugt Hanks’ velkendte ansigt.

6. Sabrina Carpenter

Popstjernen Sabrina Carpenter er en anden yngre kendis, der er blevet offer for falske online-annoncer. Svindlere bruger hendes image til at målrette især unge fans med falske tilbud og giveaways.

7. Sydney Sweeney

Den populære Euphoria-stjerne Sydney Sweeney er også blevet brugt til onlinesvindel, ofte i forbindelse med falske skønhedsprodukter eller investeringssvindel, hvor hendes navn bliver misbrugt til at skabe troværdighed.

8. Blake Lively

Blake Lively, kendt for sin stil og elegance, er ofte brugt i falske mode- og skønhedsannoncer, hvor svindlere udnytter hendes image til at sælge uægte eller tvivlsomme produkter.

9. Johnny Depp

Johnny Depp, en af de mest omtalte skuespillere de seneste år, er også blevet et mål for onlinesvindel. Hans image bliver brugt i svindelnumre, der involverer alt fra investeringer til falske velgørenhedskampagner.

10. Addison Rae

TikTok-stjernen Addison Rae er den yngste på listen, men hendes popularitet på sociale medier gør hende til et oplagt mål for svindlere, der bruger hendes navn til falske tilbud og scams, ofte rettet mod hendes unge fanskare.

ANNONCE
Del

Seneste nyt