Connery

Download film hos Bilka

Download film til evig eje

For et par år siden var Bilka pioner med musiksalg på nettet. Nu er turen kommet til film. Bilka lancerer onsdag den 5. september - som første udbyder i Danmark - digitale film-downloads på www.bilka.dk.
Download film hos Bilka
Her kan kunderne købe de film, de henter fra Bilkas downloadbutik til evig eje - nøjagtig som hvis de købte en DVD i et af Bilka's varehuse.
 
" Vore kunder har efterspurgt denne mulighed ofte. Nu har vi så endelig mulighed for at præsentere markedet for digital filmdownload - og glæder os til at se hvordan det bliver modtaget," siger produktchef Henrik Pii Olesen, Dansk Supermarked.
 
Bilkas 14 varehuse og 3 A-Z varehuse har et stærkt udvalg af traditionelle DVD-film, men koncentreret om de mest solgte titler. Et af målene med film-downloads er at skabe et stærkt alternativ på nettet, så kunderne nemt kan skaffe den ønskede film, også hvis de ikke fysisk kan finde varen på hylderne.
 
"Vi kan se, at vi har solgt op imod 20.000 unikke musikalbums på nettet i det det sidste år. Kunderne er altså meget bevidste om, at de kan fylde evt. "huller" i deres samling ud ved at gå på nettet," vurderer Henrik Pii Olesen.
 
Bilka har i første omgang valgt at sætte cirka 150 titler til salg, alle topkatalog-og premierefilm. Næste skridt bliver at udvide sortimentet til cirka 1000 titler inden årets udgang.
 
Priserne vil ligge mellem 59,75 og 129,95. Teknisk skal kunderne hente filmen til en PC og afvikle den direkte derfra - eller overføre den til husets mediecenter. Filmselskabernes krav om kopibeskyttelse af downloads står indtil videre i vejen for en teknisk løsning, der gør det muligt at brænde filmen på DVD.
"Men vi forventer, at kunderne har et stærkt ønske om denne mulighed, hvilket formentlig vil tvinge teknikken frem på markedet hurtigt. Bilka vil på forhånd love, at vi vil understøtte alle de tekniske muligheder, der kan sikre forbrugerne adgang til også at overføre de købte film til DVD."

Ovenstående er fra en pressemeddelelse, det efterfølgende er min egen holdning.
Idéen er rigtig god, da man kan sidde hjemme og købe en ny film med det samme. Desværre synes jeg personligt at priserne er helt hen i vejret, hvis de mener dette skal være et seriøst tiltag. For eksempel tager de 79,95 kroner for en gammel film som Matrix, og den kan uden problemer købes på rigtig DVD til 49,95 kroner hos andre forhandlere. Sådan ser billedet desværre generelt ud, at mange af filmene har en urealistisk høj pris, når man tager i betragtning, at man kan købe filmen på DVD for det samme beløb eller mindre.
Mange nye film er billigere, men efter min mening ikke billige nok i forhold til, at købe dem på DVD.

For at gøre en lang histrorie kort: fedt tiltag, ned med priserne!
Del