Connery

Interview med Marco Ilsø: Jeg begyndte at kværne weightgainers for at blive klar til rollen som Makrellen

Vi har taget en snak med Vikings-stjernen Marco Ilsø i optakten til serien Bullshit.

I dag har Prime Video premiere på et stykke Danmarkshistorie, mange måske ikke kender så meget til - en fortælling fra 70’ernes subkultur af bikerfællesskaber med afsæt i fortællingen om Henning Norbert Knudsen aka. “Makrellen”.

Bullshit er navnet på serien, som deler navn med virkelighedens bikergruppe, og i front har vi Marco Ilsø som Makrellen, der fra usle kår finder vej ind i et giftigt fællesskab i miljøet.

Serien fortæller hans historie fra den spæde begyndelse og til hans endeligt i en alt for ung alder.

Se traileren til serien lige her: 

ANNONCE

I forbindelse med den nye serie har vi taget en snak med Marco Ilsø for at høre lidt ind til, hvordan han forberedte sig til rollen og ikke mindst en snak om hans liv og karriere - læs med herunder!

Foto: Prime Video/Søren Nagel Photography - Interview med Marco Ilsø: Jeg begyndte at kværne weightgainers for at blive klar til rollen som Makrellen Foto: Prime Video/Søren Nagel Photography

Fra barnestjerne til viking

Da han var barn, stod Marco i mellem mellem valget at være professionel fodboldspiller og skuespiller.

Han kommer fra en sporty familie - moderen var inde omkring landsholdet i håndbold, faderen, fætrene og den ældste bror spillede professionel fodbold, den mellemste bror har vundet DM i bordtennis - og så er hans onkel “Palle Plankeværk.”

Kort sagt, der var rigtig meget bold i luften hos familien Ilsø!

“Det stod lidt i kortene, at det var sportens vej, jeg skulle gå - men jeg tror, at min attitude var i vejen. Jeg havde hverken disciplin eller lyst til at gå all-in på fodbolden. Til tider havde jeg også meget temperament på en fodboldbane, når det ikke gik min vej.”

Samtidig tiltalte det ham også at have et job, hvor man ikke behøver at være den samme hver dag - at man kunne udforske at være andre versioner af sig selv, og her kom skuespillet ind fra højrebenet.

“Det er fedt både at kunne være en snobbet rigmand såvel som en rocker - det at hoppe ind i en anden verden. Af og til drømmer man jo lidt om at prøve at være en anden, og det giver skuespillet mig mulighed for.”

Hans indgang til skuespillet kom i julekalenderen Mikkel og Guldkortet i 2008, som blev en succes for både børn og voksne, der årligt tuner ind i december for at se, hvad juletiden byder på af daglige, visuelle kalenderlåger på skærmen.

Men alt var ikke sukkersødt og gode tider for den unge Marco.

“Jeg brød mig faktisk ikke om at være barnestjerne. Jeg blev faktisk skræmt af at være kendt som barn.”

Som en ung dreng med fart på var det ikke altid nemt at skelne mellem karakteren og sig selv - og så samtidig tackle populariteten i en tid, hvor som barn skal forsøge at finde vej ind i de voksnes verden.

“Jeg var lidt en smart-i-en-fart-knægt, og det kunne godt komme til at ligne, at jeg var arrogant - jeg følte, jeg skulle gå på kompromis med, hvem jeg selv var, og det gjorde, at jeg mistede lysten til skuespillet for en stund. “

Han fik heldigvis prøvet en masse andre forskellige roller af efterfølgende, som gentændte hans glæde ved skuespillet, som han har intakt den dag i dag.

ANNONCE
Foto: Prime Video/Søren Nagel Photography - Interview med Marco Ilsø: Jeg begyndte at kværne weightgainers for at blive klar til rollen som Makrellen Foto: Prime Video/Søren Nagel Photography

Da han var færdig med Fasandræberne i 2014, fik han igen blod på tanden og fandt sig tilpas i skuespillet igen.

Senere medvirkede han i den uhyre populære Vikings, som for alvor lavede timejumps og stilskifte i flere øjeblikke i løbet af serien - og i sæson 4 kom Marco Ilsø i spil som vikingen Hvitserk, der for alvor satte ham på verdenskortet som en verdensstjerne.

Serien udfoldede sig over i alt seks sæsoner, og det er små fire år siden, at finalen afrundede vikinge-epoken - men Marco bliver stadigvæk bombarderet med fan-kærlighed og Hvitserk-referencer på sin Instagram - uanset hvad han deler.

“Vikings var rigtig fedt at lave. Det har dannet mig som skuespiller, men det har også givet mig en række gode værktøjer til at håndtere alt det, der følger med at blive en kendis - Vikings eksploderede på verdensplan og her fik jeg hjælp af mange gode kollegaer til, hvordan man håndterer populariteten.”

På papiret og fra seerens synspunkt kan det ligne, at Marco er blevet en overnight-succes med Vikings - fra guldkort til øksekamp, du ved - men han er lidt træt af den lettere forkerte ‘eventyrfortælling’, som forenkler, hvor meget arbejde, der egentlig foregår udenfor rampelyset.

“Det er sjældent, at folk lægger mærke til de lorteprojekter, man laver i mellemtiden, eller kender til det benhårde arbejde og de endeløse aftener, hvor jeg står og ligner en klovn foran spejlet og øver mig hudløs.”

Han havde slet ikke luret på forhånd, hvor stort Vikings ville blive.

“Man opdager det først på settet, når man lige pludselig ikke har to kameraer, men seks kameraer pegende på én. Man kan godt mærke, når budgettet stiger.”

Men det eneste der tiltrækker ham fra start på sine projekter er at hoppe på ting, som fanger hans interesse. Og her kom muligheden for at snige sig ind i en historisk tidslomme som dansk biker ind af døren.

ANNONCE
Foto: Prime Video/Søren Nagel Photography - Interview med Marco Ilsø: Jeg begyndte at kværne weightgainers for at blive klar til rollen som Makrellen Foto: Prime Video/Søren Nagel Photography

Et stykke Danmarkshistorie fra den kriminelle kantsten

Marco var fra dag 1 fascineret af den lyssky del af Danmarkshistorien, som Makrellen og Bullshit var med til at fortælle, og serien gav ham en mulighed for at dykke ned i tidslommen og få tidsånden og historien under huden.

“Man har den her forestilling om, at de er nogle store, muskelbundter, som render og skyder hinanden. Men kender ikke rigtig deres opvækst - og arbejdet med serien gav mig et andet indtryk af personerne og desuden et spændende indsigt i miljøet."

Han fik en kæmpe indsigt i, hvordan alle kan ende i en dårlig situation - han fik en forståelse for, hvorfor man finder trøst i et fællesskab eller giftige miljøer og en forståelse for trangen til at ‘høre til’.

“Vi ser jo kun slutproduktet med Makrellen, der sidder til sidst med sine tatoveringer og skriver sin egen dødsdom på tv. Vi har jo ikke rigtig fået fortællingen op til - så jeg var hamrende nysgerrig at formidle videre i Bullshit.”

Han gik med det samme i gang med at researche fortællingen, da han fik rollen i hus.

I forhold til at forberede sig til rollen gik han all-in på at gengive Makrellen så meget som muligt - han fordybede sig i Bullshit-bogen, som har vundet Cavling-prisen og så begyndte han at se en række interviews med Makrellen for at lure hans sprogtendenser og attitude.

Men der var et problem, der opstod, jo mere han undersøgte Makrellens liv.

“Det slog mig i øjnene, at jeg ikke lignede ham så meget. Jeg havde været ude og vandre i Georgien i en måneds tid - så var jeg åletynd. Jeg havde slet ikke drukket nok øl til at ligne ham!”

Marco tog sagen i egen hånd og gik fysisk til værks for at ligne Makrellen op til optagelserne.

“Jeg begyndte at kværne en masse weightgainer-shakes og tage en masse kilo på, så jeg kunne ligne karakteren bedre.”

Han endte med at tage 20 kilo på, da han stod klar på settet til Bullshit.

ANNONCE
Foto: Prime Video/Søren Nagel Photography - Interview med Marco Ilsø: Jeg begyndte at kværne weightgainers for at blive klar til rollen som Makrellen Foto: Prime Video/Søren Nagel Photography

Men i forhold til selve kernen af hans personlighed valgte han bevidst at holde sig væk fra de levende pårørende til Makrellen - eksempelvis Makrellens hustru, Pia Soldthved Larsen.

“Jeg var bange for, at hvis jeg snakkede med Pia om Makrellen, så fik jeg kun hendes opfattelse af Makrellen, som nok er farvet af kærlighed og den tætte relation. Jeg ville gerne have haft snakken - men jeg ville blive for farvet til at danne mit eget indtryk.”

Han måtte på egen hånd gå ind i personen og finde de værdier og årsager, som gjorde ham til den person, han var.

“Jeg ville gerne have smurt en tyk Amager-accent på, men jeg vidste ikke, om hele settet var med på idéen, og så ville jeg ende med at stikke for meget uden for. Så jeg tog en lille “Amager-ikaner”-accent på og forsøgte at ramme hans mindre sprogvaner med.”

Det var vigtigt for Marco at skabe sin egen version af ham og ikke bare ligne ham.

Og Prime Video har skudt serien i gang i dag, så du kan tune ind for at se Marcos portrættering af Makrellen og hans omgangskreds historie fordelt over seks afsnit.

I forhold til fremtidige roller i ind- og udland er Marco meget påpasselig med at holde sig langt væk fra fælderne med typecasting.

“Jeg vælger alle mine roller med omhu, og ønsker ikke at ende i et eller andet endeløst vikinge-univers de næste 10 år, bare fordi jeg var god til at svinge en økse i Vikings - jeg vil prøve lidt af hvert og gerne spille på alle klaverets tangenter.”

Han er klar, hvis Marvel ringer efter deres næste superhelt, men han siger ikke ja til hvad som helst - lige nu har han ikke noget liggende på papiret i skrivende stund, foruden et par snakke og auditions.

Lige for tiden kan han mærke, at han befinder sig bedst hjemme i Danmark - han elsker at være ude og rejse og opleve verden, men nu er det rart at vende tilbage.

“Og så så man ikke lige bliver gemt herhjemme jo!”

Bullshit får premiere på Prime Video d. 19. april.

ANNONCE
Del

Seneste nyt