Connery

Suit up: Kvinder om mænds gode stilvalg på (valentins)daten

Denne artikel bringes i samarbejde med Trendhim.dk

Valentinsdag venter og en stor del af danskerne har planer om, eller forventninger til, at der skal ske noget ekstra onsdag den 14. februar. Og måske er din planlægning også undervejs? 

Den romantiske stemning der omgærder Valentinsdag, betyder at vi (mænd) selvfølgelig også gør lidt ekstra ud af vores udseende, og i den forbindelse har vi været ude og spørge nogle af kvinderne, hvordan vi mænd egentlig gør det bedste visuelle indtryk, og her er der dukket nogle interessante detaljer op. 

Det er tydeligt, at der er en del ting man kan gøre, for virkelig at sætte den gode stemning på daten, og mens man selvfølgelig altid forsøger at præsentere sig selv fra sin bedste side, er et par tips ikke helt af vejen. 

Generelt set er Valentins-daten et tidspunkt, hvor de fleste forsøger at gøre lidt ekstra ud af det hele, og det gælder egentlig både, hvis man tager daten ude i byen på en fin restaurant - eller forsøger at slippe af sted med hjemlig hygge og en rigtig romantisk scene. 

ANNONCE
Suit up: Kvinder om mænds gode stilvalg på (valentins)daten

Først: Looket

Det kan virke som en selvfølge, men det giver god mening at gøre noget ud af udseendet, inden den helt store date-aften. Det gælder selvfølgelig både grooming med en frisk frisure, en barbering i den ene eller anden form, outfittet og pigernes favorit-accessories. 

Men hvad skal man(d) have på?
I en ikke-videnskabelig undersøgelse, som vi har gennemført blandt 500 af vores læsere, er det tydeligt, at kvinderne har en ret skarp præference, når det kommer til modpartens påklædning på en valentins-date. Gem tracksuittet og den forvaskede t-shirt, og hop som minimum i en skjorte - mere end 75% af kvinderne foretrækker nemlig en fyr i jakkesæt, over det mere afslappede look - altså lige i denne situation. Der er altså stadig noget om, at de klassiske dyder hersker en smule, selv i 2024. 

Sådan styler du dit suit efter pigernes præferencer

Der er mange måder at tilføje noget ekstra personlighed til dit outfit, også når det kommer til skjorte og jakkesæt. 

Af vores personlige erfaring, kan mange mænd der bærer jakkesæt godt lide at pynte sig med farverige eller humoristiske strømper - lige den har vi ikke så meget feedback på, men gem den idé til kontoret, og anskaf i stedet et par stilrene, ensfarvede sokker. 

Her er de accessories, som pigerne bedst kan lide.

ANNONCE
Suit up: Kvinder om mænds gode stilvalg på (valentins)daten

Uret

Armbåndsuret er gennem tiden et af de mest populære "smykker", som manden har båret, og det er det er stadig et klart valg, især til jakkesættet, hvor det er let at få et ur, der passer overens med det stilede og stramme look. 

Emma, der er 21 år og studerende, fortæller os at hun synes uret er det absolut bedste accessorie til en mand på valentinsdaten: "Et flot ur der matcher jakkesættet, er en klar vinder.", fortæller hun og uddyber: "Uret står bare for en mand der værdsætter traditioner og som har styr på tiden!"

I vores afsøgning af pigernes favorit-accessories er uret en trofast genganger, men en enkelt understregede også, at det “altså ikke skal være sådan et Apple-smartwatch-type”. Det er selvfølgelig en enkeltstående case, men det måske mening, at overveje at man ikke skal iklæde sig noget der kontinuerligt sender notifikationer og distraktioner igennem daten - ligesom det er god stil at sætte mobilen på lydløs. 

Et pænt ur, der skal matche et specielt outfit behøver ikke at koste en bondegård, og udvalget af ure hos Trendhim er virkelig bredt.

Slipset

Slipset er noget af det mest traditionelle, som man kan koble med et jakkesæt. Vi ved også, at mange gutter fra vores generation har det en smule stramt med det ellers pæne stykke halspynt. 
I vores spørgerunde faldt vi over flere kvinder som både er glade for slipset og butterflyen, med en lille overvægt til slipset. 

Det giver fint mening at slipset vinder i hverdagen, for butterflyen er ikke en man ser helt så ofte, og oftest et tilbehør som går godt til den helt store begivenhed, som brylluppet med tuxedo og hele molevitten. Alligevel kan en velvalgt butterfly virkelig gøre et statement, hvis man formår at parre den med den rigtige skjorte - og måske endda en vest. 

Anne, der er 29 år, er stor fan af slipsefyren. "Jeg var på date med en fyr, der bar et blomstret slips til en mørkeblå jakke. Normalt ville jeg måske ikke have tænkt store tanker om et blomstret slips, men det virkede virkelig velvalgt, fordi han var en virkelig humørfyldt og sjov fyr - og så var det bare så fint, at slipset matchede hans personlighed."

Slips kommer som bekendt både i vilde mønster og mere afdæmpede og klassiske looks, og hvis du har lyst til at tilføje et ekstra stilet touch, er en elegant slipsenål en oplagt måde at tilføje lidt ekstra flair til looket. 

Gå på opdagelse i de over 600 slips, som Trendhim har på lager her.

Andre fede touches til jakkesættet

Uret og slipset er nærmest selvskrevne til jakkesættet, men der er selvfølgelig også andre måder, hvis man vil gøre lidt ekstra ud af looket. 

Manchetknapper er noget de færreste bruger i hverdagen, og ses ofte, hvis beklædningen bliver formel. Manchetknapper passer med finere skjorter, som typisk kommer med det der kaldes dobbeltmanchet - her bruger man manchetknapperne til at lukke manchetten ved skjorteærmet, fordi der ikke er fastsyede knapper til formålet. 

Lommekluden er et tilbehør, som rigtig mange overser, når det kommer til jakkesættet - det er lidt en skam, for i virkeligheden er det en af de ting, der virkelig er med til at fuldføre udtrykket. Lommeklude kommer i mange forskellige former og typer, og kan både foldes i mange formelle mønster, men også krølles i form til lommen, for et lidt mere casual look. 

ANNONCE
Suit up: Kvinder om mænds gode stilvalg på (valentins)daten

Accessories der gør forskellen: Find din stil uden jakkesæt

Mens jakkesættet åbenlyst har sine fans, er der også en del - både mænd og kvinder, der føler at det formelle godt kan blive lidt for meget. Her kender du nok bedst selv din date, og har en idé om, hvorvidt outfittet skal være mere afslappet. 

Man kan komme langt med en lækker t-shirt og et sæt gode jeans - og for at hæve det lidt over hverdagslooket, er der gode accessory-muligheder. 

Halskæden
Halskæden er et stilsikkert valg, hvis du ellers vælger noget, der komplimenterer dig selv og dit øvrige outfit. 

I vores spørgerunde var halskæden et hit, blandt pigerne der ikke fandt jakkesættet som det bedste valg. Sabrina, Ida og Freja fremhævede specifikt tynde guldhalskæder som et godt valg. 

Ida, 26 år og sygeplejerske uddyber sin præference: "En tynd guldhalskæde er bare god. Simpel look og virkelig god stil.

ANNONCE
Suit up: Kvinder om mænds gode stilvalg på (valentins)daten

En god begrundelse til et simpelt valg, der også afspejler trenden hos Trendhim, hvor tynde halskæder i både guld og sølv-look dominerer listen over de mest solgte halskæder. 

Faktisk er det heller ikke umuligt at matche en halskæde med jakkesættet - her giver det især mening, hvis du bærer en jakke over en simpel t-shirt, og holder dig til klassiske kæder uden vedhæng, som giver det mest stilsikre look. 

Hvis du er klar på virkelig at skabe et indtryk, er der et virkeligt interessant møde mellem det rå og det forfinede, i en kombinationskæde som Lucleon Charlie Amager-halskæden, der kombinerer en klassisk metalkæde med perler. 

Hvis du ikke helt føler dig sikker i dét valg, handler det i bund og grund bare om at gå efter det helt simple look - og en beslutning om, hvorvidt du er mest til guld eller sølv. 

Pigerne har talt: Kort fortalt

Drenge, det er tydeligt at accessories kan sætte prikken over I’et på valentinsdaten. Den gennemgående trend fra pigerne, har vist sig at man kommer virkeligt langt, med stilsikre simple valg, der komplementerer det overordnede look. 

Uanset om du er til det stilede jakkesæt eller et mere afslappet outfit, skal du huske at dine valg af accessories afspejler din personlige stil og giver et indblik i, hvem du er.

Hop ind til Trendhim og gå på opdagelse i et af landets største udvalg af accessories til mænd.

Bonus: Den perfekte valentinsgave til ham

Og til kvinderne: Overvej at overraske din udkårne med et personliggjort ur eller halskæde fra Trendhim. Det er med garanti en gave der vil blive sat pris på - og er han rent faktisk den eneste ene, er det en historie I kan se tilbage på om mange år, som dengang det var dig og ikke ham, der overraskede med en meget personlig smykkegave!

ANNONCE
Del

Seneste nyt