Connery

CINEMA MADE IN ITALY - 2024

Kom til CINEMA MADE IN ITALY i Grand Teatret og Gloria 9-19. juni

For ottende gang præsenterer Grand Teatret CINEMA MADE IN ITALY,  i samarbejde med den italienske organisation CINECITTÀ. Syv særligt udvalgte film er på programmet, der har trukket stor opmærksomhed på de internationale filmfestivaler i bl.a. Cannes og Venedig 2023

ANNONCE
 IBC Movie - CINEMA MADE IN ITALY - 2024 IBC Movie

Søndag 9. juni lægger de stærkt ud med Marco Bellocchios imponerende kostumedrama RAPITO. Umiddelbart før filmen bydes publikum på en gastronomisk smagsprøve sponsoreret af FAMO, Osteria La Baracca og Pizzaria MaMeMi i samarbejde med DANITACOM.

 IBC Movie - CINEMA MADE IN ITALY - 2024 IBC Movie

Åbningsfilmen RAPITO, som var en af årets store konkurrencefilm i Cannes 2023, bygger på en sand historie om religiøse konspirationer og pavelige dekreter i 1858. Kirken fjernede med magt en jødisk dreng fra sine forældre for at lade ham opvokse i den katolske tro. Sagen var dengang med til at kaste lys over pavestatens grusomme metoder og fik efterfølgende politiske konsekvenser.

ANNONCE
Ascent Film - CINEMA MADE IN ITALY - 2024 Ascent Film

Blandt programmets øvrige filmperler kan bl.a. nævnes Enrico Maria Artales El Paraiso, der vandt hele tre priser på filmfestivalen i Venedig, herunder kategorien for Bedste Italienske Film. Særligt skal nævnes på et gensyn med Alice Rohrwachers periodedrama La Chimera, som udspiller sig blandt gravrøvere i 1980’ernes Toscana. I filmen spiller den britiske skuespiller Josh O’Connor (God’s Own Country, Emma, Challengers) hovedrollen som den britiske arkæolog, Arthur, der slutter sig til en flok ’Tombarolier’ på et noget tvivlsomt ærinde. Filmen har modtaget intet mindre end 13 internationale nomineringer og blev kåret som en af de fem bedste film i 2023 af National Board of Review.

ANNONCE
Tempesta - CINEMA MADE IN ITALY - 2024 Tempesta

I år har den italienske filmkavalkade, Cinema Made in Italy, fået vokseværk, idet flere af de udvalgte film nu også får visninger i Gloria Biograf, som er Grand Teatrets nye anneksscene på Rådhuspladsen.

Se festivalens komplette program på: https://grandteatret.dk/nyheder/9-12-6-cinema-made-in-italy/

ANNONCE
Del

Seneste nyt