Connery

Lynstegt tun

Uhm sagde gæsterne til denne Connery.dk middag

Lynstegt tun
Du skal Bruge

500 g tunfilet

2 tsk hvidløg, finthakket

1 spsk Sambal Oelek

2 3 spsk limesaft

1 tsk sukker

salt og peber

2 spsk fiskesovs

4 5 spsk olie til stegning

½-1 dl Blå Ålborg snaps

grøntsager:

5 forårsløg i skrå skiver på 1 2 cm

1 grøn peber i smalle "både"

1 håndfuld sukkerærter

tilbehør:

friske basilikumblade

1 lime i både

friske grønne chili i tynde strimler og uden kerner

kogte ris eller nudler

1. Skær fisken i stykker på ca. 2 x 2 cm. Stil alle ingredienser parat til stegning.

2. Steg hvidløg i olien og tilsæt fiskestykkerne med salt og peber, når blandingen syder. Hæld snapsen i et øjeblik efter, husk at tun kun skal stege i 1 2 minutter gennemsteges den, bliver den tør og kedelig.

3. Tag fisken op af wokken med en hulske og tilsæt evt. mere olie. Steg grøntsagerne i ca. 5 minutter (sukkerærterne skal kun stege et øjeblik) og tilsæt Sambal Oelek, limesaft og sukker. Smag til med fiskesovs og peber. Vend tunstykkerne i retten i ca. et halvt minut.

Servering: Anret på et fad, pynt med basilikumblade, limebåde og chilistrimler og server straks med kogte ris eller nudler.

Opskriften er til 3-4 personer.

Læserservice: Asiatiske krydderier, ris og nudler kan eventuelt købes i

Asiens minimarked, Østerbrogade 117, 2100 København Ø. - Men de kan desuden købes i de fleste butikker landet over som har bare lidt udvalg af krydderi...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce