Lynstegt tun
Uhm sagde gæsterne til denne Connery.dk middag
Du skal Bruge
500 g tunfilet
2 tsk hvidløg, finthakket
1 spsk Sambal Oelek
2 3 spsk limesaft
1 tsk sukker
salt og peber
2 spsk fiskesovs
4 5 spsk olie til stegning
½-1 dl Blå Ålborg snaps
grøntsager:
5 forårsløg i skrå skiver på 1 2 cm
1 grøn peber i smalle "både"
1 håndfuld sukkerærter
tilbehør:
friske basilikumblade
1 lime i både
friske grønne chili i tynde strimler og uden kerner
kogte ris eller nudler
1. Skær fisken i stykker på ca. 2 x 2 cm. Stil alle ingredienser parat til stegning.
2. Steg hvidløg i olien og tilsæt fiskestykkerne med salt og peber, når blandingen syder. Hæld snapsen i et øjeblik efter, husk at tun kun skal stege i 1 2 minutter gennemsteges den, bliver den tør og kedelig.
3. Tag fisken op af wokken med en hulske og tilsæt evt. mere olie. Steg grøntsagerne i ca. 5 minutter (sukkerærterne skal kun stege et øjeblik) og tilsæt Sambal Oelek, limesaft og sukker. Smag til med fiskesovs og peber. Vend tunstykkerne i retten i ca. et halvt minut.
Servering: Anret på et fad, pynt med basilikumblade, limebåde og chilistrimler og server straks med kogte ris eller nudler.
Opskriften er til 3-4 personer.
Læserservice: Asiatiske krydderier, ris og nudler kan eventuelt købes i
Asiens minimarked, Østerbrogade 117, 2100 København Ø. - Men de kan desuden købes i de fleste butikker landet over som har bare lidt udvalg af krydderi...
500 g tunfilet
2 tsk hvidløg, finthakket
1 spsk Sambal Oelek
2 3 spsk limesaft
1 tsk sukker
salt og peber
2 spsk fiskesovs
4 5 spsk olie til stegning
½-1 dl Blå Ålborg snaps
grøntsager:
5 forårsløg i skrå skiver på 1 2 cm
1 grøn peber i smalle "både"
1 håndfuld sukkerærter
tilbehør:
friske basilikumblade
1 lime i både
friske grønne chili i tynde strimler og uden kerner
kogte ris eller nudler
1. Skær fisken i stykker på ca. 2 x 2 cm. Stil alle ingredienser parat til stegning.
2. Steg hvidløg i olien og tilsæt fiskestykkerne med salt og peber, når blandingen syder. Hæld snapsen i et øjeblik efter, husk at tun kun skal stege i 1 2 minutter gennemsteges den, bliver den tør og kedelig.
3. Tag fisken op af wokken med en hulske og tilsæt evt. mere olie. Steg grøntsagerne i ca. 5 minutter (sukkerærterne skal kun stege et øjeblik) og tilsæt Sambal Oelek, limesaft og sukker. Smag til med fiskesovs og peber. Vend tunstykkerne i retten i ca. et halvt minut.
Servering: Anret på et fad, pynt med basilikumblade, limebåde og chilistrimler og server straks med kogte ris eller nudler.
Opskriften er til 3-4 personer.
Læserservice: Asiatiske krydderier, ris og nudler kan eventuelt købes i
Asiens minimarked, Østerbrogade 117, 2100 København Ø. - Men de kan desuden købes i de fleste butikker landet over som har bare lidt udvalg af krydderi...