Connery

Derfor stoppede Wayans-brødrene med at lave Scary Movie-film

Scary Movie 6 er på vej - stadigvæk uden Wayans-brødrene.

Scary Movie har for alvor været kongen af spoof-genren med hele 4 film, som brillerede på parodier og små, interne jokes - femmeren? Den snakker vi slet ikke om.

Fireren er teknisk set heller ikke med Wayans ombord, men som du vil læse om lidt længere nede, så var deres idé grundlaget for den film, som David Zucker fik stablet på benene. 

Det skete nemlig ved Scary Movie 4 og 5, at faklen ufrivilligt blev givet videre fra Wayans-brødrene, som tidligere havde tøjet de tre første film.

Og det blev en bizar affære, som nærmest indbød til at forlade biografen før tid.

Men hvad skete der egentlig? 

Wayans-brødrene, der stod bag de to første Scary Movie-film, forlod komediefranchisen efter en konflikt med filmens produktionsselskab, Miramax, og dens ledere Harvey og Bob Weinstein. I et interview på Shannon Sharpe’s Club Shay Shay podcast fortalte Marlon Wayans, hvordan han og hans brødre, Shawn og Keenan Ivory Wayans, fik en “dårlig” aftale på den første film, men opnåede bedre vilkår på efterfølgeren. Problemerne begyndte for alvor, da de skulle forhandle om den tredje film.

Scary Movie blev en kæmpe succes og overgik alle forventninger, hvilket gjorde franchisen til en guldgrube. Ifølge Marlon Wayans lovede Weinstein-brødrene brødrene en stor aftale på den tredje film – omkring 30 millioner dollars. Men da tiden kom til at forhandle, blev der kun tilbudt dem, hvad de havde fået for den første film, hvilket var langt under forventningerne. “Det var som en fornærmelse,” forklarede Marlon i interviewet.

Brødrene følte sig snydt og forbigået, især da de senere fandt ud af gennem medierne, at Weinstein-brødrene havde taget deres idé og givet den til en anden instruktør uden at informere dem. David Zucker, kendt for Airplane!, overtog roret, men uden Wayans-brødrenes særlige humor mistede franchisen noget af sin magi og oplevede aldrig samme succes.

Marlon Wayans forklarede, at det var umuligt at efterligne deres unikke stil uden dem: “Du kan ikke lave Wayans-humor uden Wayans.” På trods af den dårlige oplevelse føler Wayans-familien sig ikke slået ud. De fortsatte med at skabe succesfulde film som White Chicks og Little Man. Marlon indrømmede dog, at han fortryder ikke at have sagsøgt Weinstein-brødrene, men stoler på, at karma har sørget for dem.

Wayans-brødrene har siden skabt deres egen succes og har lagt Scary Movie bag sig, men deres aftryk på komedieverdenen er stadig tydeligt.

Dog er der en Scary Movie 6 på vej - men som de selv nævner: Magien er væk uden Wayans-brødrene. 

ANNONCE
?si=SP9Pe3J5UYR0MUuU
Del

Seneste nyt