Connery

5 gastronomiske højdepunkter i Nykøbing Mors

Et smut forbi Skaldyrshovedstaden.

Nykøbing Mors, beliggende ved Limfjorden, er kendt som Danmarks skaldyrshovedstad - og rammer man de rigtige tidspunkter af året, byder byen og området også på en kavalkade af alt godt fra havet.

Byen kombinerer en rig maritim arv med moderne gastronomi, og her finder du en række unikke spiseoplevelser, der fremhæver lokale råvarer og delikatesser.

Uanset om du er en skaldyrsentusiast eller en simpel madelsker, har Nykøbing Mors noget at tilbyde.

Vi var så heldige at få et par dage i Nykøbing-Mors under Østers- og Muslingepremieren 2024 i selskab med Destination Limfjorden, hvor vi fik et indblik i nogle af de gastronomiske muligheder, som området byder på - både hele året rundt og i sæson.

Her er seks gastronomiske højdepunkter, som du bør overveje, når du slår et smut forbi Nykøbing Mors: 

ANNONCE
Gastronomi i Nykøbing-Mors

1. Restaurant Limfjordens Hus

Beliggende ved Glyngøre havn, tilbyder Restaurant Limfjordens Hus en intim atmosfære, hvor du kan nyde autentiske retter fra Limfjorden. Menuen skifter sæsonmæssigt og inkluderer lokale skaldyr som muslinger, rejer og østers, der er fanget fra områdets farvande. Restaurantens eget røgeri tilføjer en unik smag til retterne, hvilket gør det til et perfekt sted for dem, der ønsker at opleve lokal gastronomi. Deres populære "Vandkantsbuffet" inkluderer en variation af friske fiske- og skaldyrsretter, der er tilberedt med omhu?.

2. Gaard Bageriet 

Et besøg hos Gaard Bageriet, som kun har åbent om fredagen, er en særlig oplevelse og får mundvandet til at løbe. Her finder du frisk bagværk lavet efter traditionelle opskrifter, fra sprødt rugbrød til delikate kager - og så kan man smage håndværk som i de gamle dage! Bageriet fokuserer på kvalitet og lokalhed, og mange af ingredienserne stammer fra nærområdet. 

3. Sallingsund Færgekro

Sallingsund Færgekro er kendt for sin fokus på lokale skaldyr og traditionel dansk madlavning. Her kan du deltage i forskellige madkurser, herunder skaldyrsfestivaler, hvor du lærer at tilberede lokale specialiteter som østers og muslinger. Kroens restaurant byder på en hyggelig atmosfære, og deres menukort inkluderer klassiske retter med et moderne twist, hvilket sikrer en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige?

.

4. Østers- & Muslingepremieren

Hvert efterår afholder Nykøbing Mors Østers- og Muslingepremieren, en festlig begivenhed, hvor skaldyrene fra Limfjorden er i fokus. Her kan du nyde en række lækre retter tilberedt af lokale kokke, der fremviser det bedste fra havet. Arrangementet inkluderer også aktiviteter som østersåbning og konkurrencer, hvilket gør det til en sjov og lærerig oplevelse for både lokale og besøgende?.

5. Skaldyrsfestivalen

I løbet af sommeren afholdes Skaldyrsfestivalen, hvor fokus er på det friske udvalg af skaldyr fra Limfjorden. Festivalen tilbyder madboder, hvor lokale restauranter og producenter præsenterer deres skaldyrsretter. Det er en fest for sanserne, hvor man kan smage alt fra gourmetretter til traditionelle skaldyrsspecialiteter. Denne festival fremmer ikke kun skaldyr, men også bæredygtighed i fiskeriet og fremhæver lokalområdet som et gastronomisk knudepunkt?.

6. Bistro No 1

Bistro No 1 er en charmerende bistro, der tilbyder en varieret menu med fokus på sæsonbestemte og lokale ingredienser. Med en afslappet atmosfære og en uformel indretning, er det et perfekt sted for både en hurtig frokost og en hyggelig middag. Her kan du nyde alt fra fransk bistro til klassiske danske retter med et moderne twist. Bistro No 1 er også kendt for deres fremragende vine og lokale øl, hvilket gør det til et ideelt sted for dem, der ønsker at kombinere mad og drikkeoplevelser

ANNONCE
Del

Seneste nyt