Connery

Test: Roccat Khan Pro

Solidt gamer-headset med Hi-Res Audio

5 ud af 6 stjerner

Roccat har været igennem en god udvikling i de seneste år, og de er gået fra en position, hvor de leverede gode mellem-segment produkter, til rent faktisk at skubbe barren for gamer-tilbehør. 

I denne kategori finder vi også deres nye headset: Roccat Khan Pro. 

Khan Pro er udviklet med øje for den krævende casual gamer, der gerne vil have god kvalitet - uden at skulle afsætte en hel månedsløn til dette. Og det er et godt udgangspunkt. 

Egentlig er det et ret simpelt salgspunkt: Headsettet er det første gaming-headset, der understøtter High-Res Audio. Og det lyder godt. Lyden er velbalanceret, og ikke alt for bastungt, som mange headsets i gamer-segmentet, har en tendens til at være. Det betyder at man samler et meget mere detaljeret lydbillede op, og det er ret godt - hvis lyden har impact på din performance. 

ANNONCE
Test: Roccat Khan Pro

Mikrofonen er headsettets højdepunkt

Jeg kan godt lide Khan Pros mikrofon. Når det kommer til et headset, der skal kunne levere god lyd - både ind og ud, er der flere løsninger man støder på. Jeg er ikke så meget til plug-in mikrofonerne, og den udtrækkelige type kan godt blive frustrerende i længden. Så når Roccat vælger at placere en stor vippemikrofon på headsettet - så er jeg glad. Khan Pro prøver ikke at være urban-smart, men går benhårdt efter at være foretrukne valg i gamerrummet. Det er ikke et headset man tager med på togrejsen. Mikrofonen muter når den trækkes op - og er aktiv når den er vippet ned. Nemt. 

Men selve lyden, der leveres fra mikrofonen er GOD. Som i virkelig god. Jeg ved ikke helt hvordan det er lykkedes for Roccat, men det leverer faktisk næsten lige så god lyd, som min stand-alone bord-mikrofon. Minimalt med støj takket være passiv støjreducering, og superklar lyd - det leverer bare varen. 

ANNONCE
Test: Roccat Khan Pro

Komfort

Ved første øjekast har Khan Pro et meget plastik-agtigt look, og man kan godt frygte, at der er gået på kompromis i materialevalget. Men det er egentlig ikke tilfældet. Plastikken gør headsettet let, og det er mega komfortabelt at have på - også mange timer inde i en spilsession. Når man kigger nærmere på det, viser det sig så også, at alle de bevægelige dele rent faktisk er sat sammen ved metalhængsler - og det understreger, at der ikke bare er tænkt i en billig plastikkonstruktion, men i et bevidst materialevalg, hele vejen igennem.

ANNONCE
Test: Roccat Khan Pro

Headsettet tilsluttes via to seperate jack-stik, et til audio-out og et til mikrofon. Det bundles dog også med et adapter, så det kan benyttes i maskiner/telefoner med kombineret 3.5mm jack. 

Roccat Khan Pro er certificeret Hi-Res Audio kompatibelt. Det betyder at det understøtter lydfrekvenser fra 10Hz til 40KHz - Et godt stykke både under og over, hvad et menneske rent faktisk kan opfange. Det er nice, for det betyder at lyde der ligger på de individuelle grænseværdier ikke bliver forvrænget. 

Headsettet koster 799,- kroner, og det er en rigtig god oplevelse til prisen. Tre farvevarianter: Sort, grå og hvid. Godkendt. 

ANNONCE
Roccat Khan Pro
  • Vægt: 230 gram
  • Kabellængde: 2.45 meter
  • Tilslutning: 2 x 3.5mm jack. (adapter medfølger)
  • Frekvensområde: 10Hz - 40.000 Hz.
  • Kompatibel med PC, Xbox, PS4, Switch og almindelige audio-output. 
  • Pris: 799,- kroner
  • Læs mere: Roccat.com
Del

Seneste nyt

Annonce