Connery

L.A. Noire

Tag på en vidunderlig tidsrejse til efterkrigstidens U.S.A.

4 ud af 6 stjerner
tothegame.com - L.A. Noire tothegame.com
Cole Phelps, krigsveteran og politibetjent, arbejder for et bedre Los Angeles. Solen siver ind gennem persiennerne. Året er 1947. Krigen er ovre. Men forbryderne hviler ikke. L.A. Noire er Rockstars nyeste bud på en blockbuster.

Spillet har været under udvikling i over fem år, og retter, ligesom dets forgængere GTA IV og Red Dead Redemption, en skarp kritik af det amerikanske samfund og den amerikanske drøm. Med lige dele sjov, sarkasme og charme formår Team Bondi at skabe en tidsmaskine, der lader os som spillere opleve Los Angeles anno 1947. Og alting er langt fra lyserødt.
ANNONCE
tothegame.com - L.A. Noire tothegame.com
Korruption, sexisme, racisme, homofobi og antisemitisme er blot nogle af de ting, der gennemsyrer byen. Og det er din opgave som Cole Phelps at rydde op i denne rodebunke.

Du starter ud som gadebetjent, hvor du får til opgave at løse forskellige gåder. Efterhånden stiger man i graderne, mens sagerne bliver mere og mere indviklede. Der er 21 sager i alt og spillet tager omkring 20 timer at gennemføre, hvis man blot følger hovedhistorien og ikke undersøger byen yderligere.
ANNONCE
tothegame.com - L.A. Noire tothegame.com
Hver sag har en optakt, hvorefter man tager ud på gerningsstedet, leder efter spor, udspørger vidner. Herefter følger man op på sporene, hvilket kan lede til arrestationer, skuddueller eller vilde biljagter gennem byen. Meget af tiden går med at snakke med vidner og mistænkte.

Man har altid tre muligheder, når man taler med folk; tro på dem, betvivle dem eller påstå, de lyver. Her er det vigtigt at sammenholde spor, se på vidnernes reaktioner og i det hele taget bruge sin intuition. Men det er svært. Ufattelig svært. Derfor kan man også få dømt uskyldige personer. Men hey! Så længe en eller anden bures inde, ikk’?

Efter hver sag bedømmes du som detektiv på en skala fra 1-5 og tro mig, du kommer hele spektret igennem. Også selvom alting ligger lige til højrebenet. Frustrerende mildest talt.

Actionsekvenserne er få og kan skippes, hvis man blot vil lege detektiv, men de giver et godt afbræk i spillet og kan nogle gange få pulsen helt i op det røde felt. En misfortolket reaktion hos en mistænkt giver måske anledning til at tro på vedkommende, men i nogle sager kan det få fatale følger, ikke at få de rigtige svar.

Sagerne varierer i længde. Nogle varer måske et kvarter, mens andre et par timer. Og de lange sager taber nogle gange pusten, selvom historien er medrivende og original.
ANNONCE
tothegame.com - L.A. Noire tothegame.com
Rent grafisk er L.A. Noire ikke et mesterværk. Det er flot på samme måde som GTA IV var det, men det virker ikke til, der er sket en udvikling på det område. Ansigtsmimikken er dog helt i top og animationerne er virkelig livagtige.

Jeg var imponeret over, hvor godt stemmeskuespillet og animationerne fungerede. Her udmærker L.A. Noire sig virkelig.

Derudover skulle Los Angeles tilsyneladende være en nærmest eksakt kopi af 1947’ernes L.A., hvilket i sig selv er en bedrift. Noir-stemningen er til stede og det er rent faktisk muligt at spille spillet helt i sort/hvidt, hvilket fungerer rigtig godt.

Musikken i spillet skaber en mageløs stemning. Ligesom i Red Dead Redemption og GTA IV føler man virkelig, man er del af et samfund, der er levende. Også i sagerne spiller musikken en stor rolle, da den er med til at guide dig. Blandt andet bliver spor påvist ved en vibration og en lille, diskret lyd.

Underlægningsmusikken er stemningsskabende, mens musikken i bilradioen, på barer og generelt er melodiøs og velvalgt.
ANNONCE
tothegame.com - L.A. Noire tothegame.com
L.A. Noire er omfattende og medrivende. Stemningen og atmosfæren er genial og jeg kan bruge flere sider på at beskrive spillets positive facetter. Desværre mangler spillet genspilsværdi.

Når alle sagerne er gennemført, kan man selvfølgelig spille dem igen, men det føles repetitivt – noget spillet også lider under generelt. I de 20 timer jeg har siddet foran skærmen, har jeg næsten hele tiden været tryllebundet. Historien, stemmeskuespillet, sagerne og stemningen generelt. Mageløst. Men nu er jeg faktisk lettere nedtrykt. For der er ikke mere at komme efter. Selvfølgelig er der nye sager, man kan købe og downloade, men det er desværre bare mere af det samme. Der er masser af ekstra ting at lave, men når hovedhistorien er gennemført, taber spillet pusten.

Ret skal dog være ret. L.A. Noire er et mesterværk. Intet mindre. Men det er ikke på højde med GTA IV og Red Dead Redemption i samme genre. Det eneste, der trækker ned i bedømmelsen af spillet, er et par småfejl og holdbarheden. Småfejlene er ikke engang værd at nævne, men holdbarheden er desværre kort. Jeg vil dog anbefale spillet til alle, der har nydt Rockstars tidligere sandkassespil, for L.A. Noire er virkelig noget specielt.
ANNONCE
Karakter
Der gives karakter for henholdsvis gameplay, grafik, lyd og holdbarhed.

Den samlede score er ikke en total af disse, men er anmelderens overordnede vurdering af spillet.

Gameplay: 6/6

Grafik: 4/6

Lyd: 5/6

Holdbarhed: 3/6

Samlet score: 4/6

Drengerøvsfaktor: 75%
Information
Titel: L.A. Noire

Platform: PS3/Xbox360

Genre: Action/adventure

Udvikler: Team Bondi

Udgiver: Rockstar Games

Singleplayer: Ja

Online multiplayer: Nej

Udgivelsesdato: 20. maj 2011
ANNONCE
L.A. Noire trailer
I samarbejde med
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med Gamescribe.dk, som står for at levere spil til vores anmelder.

Med Gamescribe.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage.

Når Gamescribe.dk modtager spillet retur, sender de dig et nyt. Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer.Læs mere om Gamescribe.dk og oprettelse her.

Bemærk: Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis Gamescribe.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce