Connery

D-A-D er på vej med 13. album

"Speed Of Darkness" udgives den 4. Oktober

D-A-D er tilbage med deres 13. album, "Speed Of Darkness", som udkommer den 4. oktober. Ifølge bandet selv er der tale om en usædvanligt stærk samling af sange, der nok skal begejstre både nye og gamle fans. Allerede på fredag kan vi få de første smagsprøver med numrene "The Ghost" og "1st, 2nd & 3rd".


Producent Nick Foss, der har arbejdet med D-A-D siden 1988, er begejstret for det nye materiale. Jacob Binzer siger: "Han synes, at det er en stærkere pulje denne gang end længe, og han har trods alt været med siden 1988. Selv om man først kan bedømme pladerne et til to år efter, at de er udkommet, synes jeg også, at det er en stærk pulje. Der er nogle af de her numre, der har overrasket mig i en positiv retning, efterhånden som vi har indspillet dem, så det lover rigtig godt."

Jesper Binzer er enig og tilføjer: "For første gang på tre-fire plader er jeg helt oppe at ringe over materialet og glæder mig til at komme i studiet hver eneste dag. Vi har et overskud af både numre og ideer, og det er et sted, jeg har ønsket mig hen med de sidste tre-fire D-A-D-plader. Det er vildt, at det kan ske, at det kan gå i ring. Jeg troede, at det var færdigt, jeg troede, at det var gamle mænd, der gjorde, hvad de kunne, men der er en ny nødvendighed."

Samarbejde og nye lyde

Jesper Binzer understreger vigtigheden af samarbejdet i bandet: "Der er ingen Kim Larsen i D-A-D, men fire Franz Beckerlees. Vi er tvunget til at samarbejde, for ingen af os kan det hele, og det er også smukt. Der er nye blomster i buketten, hver gang vi er i studiet."

Om de to nye numre siger bandet følgende:

"The Ghost" beskrives som en episk basker, der lyser op bagud og forud. Den handler om adskilt kærlighed, afsavn og håb i en splittet tid.
"1st, 2nd & 3rd" handler om det lange seje træk med at frigøre sig fra noget, der holder én fast, og kampen mod afhængighed.

Trommefest i studiet

Laust Sonne fortæller om indspilningerne hos Jacob Hansen i Ribe: "Jacob Hansen er virkelig god til at lave trommelyd, og han har et indspilningsrum, der er designet til at lave trommer. Og der er ikke mange studier tilbage af den slags. Jo mere los jeg gav, jo bedre lød jeg, så det var virkelig fedt."

Stig Pedersen tilføjer: "Vi har gennemspillet numrene en milliard gange. Det er lang tid siden, at det har været så koncentreret, og kvaliteten er ultrahøj."

Større turné på vej

D-A-D starter en større festivalsommer med 24 koncerter, begyndende den 19. maj på Rock Hard Festival i Tyskland. Efteråret byder på en turné med 16 koncerter i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Schweiz, afsluttende med et for længst udsolgt show i Royal Arena den 1. november.

ANNONCE
Del

Seneste nyt