Connery

Test: Ecovacs Winbot W2 Omni

Effektiv vinduesrengøring med et tryk på en knap

5 ud af 6 stjerner

Winbot W2 Omni er navnet på noget så eksotisk som en vinduesvaskerrobot, der som navnet antyder - er sat i verden for at gøre den kedelige opgave med vinduesskraberen lettere.

Hvis du ikke lige er stødt på en vinduesrobot før, selvom de har været på markedet i nogle år, så lad mig lynhurtigt ridse konceptet op: En lille renserobot benytter motoriseret sugekraft til at suge sig nok fast på et vindue, til at kunne navigere rundt på det takket være en opvredet svaberklud, larvefødder og nogle velplacerede sensorer. Det kravlende element er som oftest fastgjort til en "station", via et kabel og en sikkerhedswire - her er det tunge batteri placeret og herfra er det altså muligt at gå huset rundt med robotten.

ANNONCE
Ecovacs Winbot W2 Omni - Test: Ecovacs Winbot W2 Omni Ecovacs Winbot W2 Omni

Brugeroplevelsen med en ny robot
Jeg har nu testet Ecovacs seneste transportable vinduesrobot i et par uger, og her er mine tanker.

Winbot W2 Omni er en fed lille størrelse, der leveres i en batterikasse med plads til både ekstra rengøringsmiddel, klude og et ladekabel - så man har alt hvad man skal bruge, hvis man skal have vinduesrobotten med sig et sted hvor strøm er svært at finde.

Min første tanke da jeg hørte om den nye robot var: Genialt. Jeg hader at vaske vinduer - og får det derfor aldrig gjort. I stedet bliver de automatisk rene, efter at min bedre halvdel har lidt i stilhed længe nok. Det virker i sig selv magisk, men jeg har også en idé om, at jeg måske kunne byde mig mere til i den disciplin - og her virker en robot som en himmelsendt redning.

ANNONCE
Specifikationer: Ecovacs Winbot W2 Omni

Produktnavn: Ecovacs Winbot W2 Omni
Type: Vinduesvaskerrobot
Batterilevetid: Op til 110 minutter
Opladningstid: Cirka 2 timer
Rengøringsareal per opladning: Cirka 55 m² ved blandet brug
Rengøringsfunktioner: Hurtig mode, Grundig mode, Edge mode
Sugekraft: Motoriseret sugekraft
Beholderkapacitet (rengøringsmiddel): 60 ml
Sensorer: Larvefødder og sensorer (WIN-SLAM 4.0)
Kabel: Elektrisk oprul af strømkablet
Sikkerhedsfunktioner: Sikkerhedswire
Medfølgende tilbehør: Batterikasse, ekstra rengøringsmiddel, klude, ladekabel
Størrelse: 27x27x7,7 cm - (LxBxH)

ANNONCE
Ecovacs Winbot W2 Omni - Test: Ecovacs Winbot W2 Omni Ecovacs Winbot W2 Omni

Funktioner og praktiske overvejelser

Winbot kan automatisk rengøre et vindue af gangen - men skal manuelt sættes på vinduet og herefter også fjernes igen. Det betyder at man i et traditionelt parcelhus som mit, har en lang hænder-i-lommen opgave med at skifte robotten fra vindue til vindue hver 3-5 minut. "Det kan man gøre meget hurtigere i hånden", fik jeg hurtigt at vide derhjemme... Og ja, det er nok egentligt rigtigt nok - men det får jeg bare aldrig gjort.

Batteriet har en estimeret arbejdstid på 110 minutter - svarende til et område på godt 55 m2 vinduer - en fuld opladning fra 0 tager cirka to timer.

Robotten har tre forskellige rengøringsfunktioner - en hurtig mode, som egner sig godt til rengøring indvendigt - en grundig mode der er god til at tage genstridig snavs og fedtpletter udvendig - og så edge mode, der som navnet antyder kører rundt langs vinduets ramme og kører godt og grundigt i bund på det snavs der kan pakke sig i kanterne.

ANNONCE
Ecovacs Winbot W2 Omni - Test: Ecovacs Winbot W2 Omni Ecovacs Winbot W2 Omni

Her er sagen: Winbot er faktisk enormt effektiv til at gøre vinduerne rene - der har aldrig været så få striber og aftegninger på mine vinduer som efter testen med Winbot og det er et klart plus. Men vil jeg anbefale alle og enhver at få en vinduesvaskerrobot? Nej!

For mig at se, er et klassisk parcelhus med mange små vinduer en smule omsonst, men mange andre typer af boliger, ville det give rigtigt god mening for: Etageejendomme, velux-vinduer, og store flotte nybyg med mange store glaspartier med store flader - her giver det bedre mening. Nå ja - og selvfølgelig i de evigt besværlige glas-brusevægge og større spejle!

Står du alligevel med et parcelhus og en gadgetdrøm og tripper for at få endnu en robot i husstanden? Go for it! Hvis jeg kan retfærdiggøre den, kan du også!

Pris og tilgængelighed:

Winbot W2 Omni er på markedet nu og fås til en vejledende salgspris på 4.500 kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt