Connery

Sony Xperia 1 VI forbedrer og fornyer

Sonys nyeste high-end smartphone er stadig nørdet men bliver mere mainstream

Sony er en elektronikgigant, der har styr på lidt af hvert i deres forskellige divisioner - deres digitalkameraer er fabelagtige, deres lyd (især den bærbare) er fantastisk, og deres TV er rigtig gode - og så har de et enormt katalog af underholdning, både i form af film, musik og selvfølgelig PlayStation.

Så hvorfor samler man ikke alle de gode sager i en smartphone, der bare tromler alt af vejen?

Sagen er, at det rent faktisk er det, man arbejder på og har forsøgt sig med gennem de seneste år i Sonys Xperia-afdeling. Men Sony smartphones er stadig svære at spotte i det fri.

Det skyldes måske især, at Sony på samme tid har valgt at hyperfokusere på at skabe gode produkter med rigtig gode niche-funktioner - gode kamerafeatures, gode skærme, god lyd - og så alt det andet. Et benhårdt fokus på såkaldte "content creators" har måske ikke båret forretningen helt langt nok, og derfor skruer Sony i år linsen ind på almindelige medieforbrugere med deres nye flagskib, Sony Xperia 1 VI.

ANNONCE
Sony Xperia 1 VI - Sony Xperia 1 VI forbedrer og fornyer Sony Xperia 1 VI

Der er stadig high-end og høje ambitioner i årets topmodel fra Sony, men samtidig ofrer man nu den anderledes og aflange skærm til fordel for en mere traditionel 19,5:9 formfaktor, der nok virker mere "normal" for de fleste brugere og mere optimeret til eksempelvis brug af sociale medier som TikTok.

Dette valg fjerner Sonys tidligere 4K-opløsning i mobilskærmen og erstatter det med et nyt, lysstærkt OLED-panel med variabel opdateringshastighed på op til 120 Hz og en opløsning på FHD+. Det kan måske lyde som en nedgradering, men for langt de fleste brugere vil skærmskiftet give mening, især hvis den er lige så lysstærk som Sony antyder.

ANNONCE
Sony Xperia 1 VI - Sony Xperia 1 VI forbedrer og fornyer Sony Xperia 1 VI

Det er dog ikke det eneste nye fra Sony-lejren. Den nye topmodel kører ligesom mange andre af årets high-end mobiler på det potente Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset, som har en fremragende ydeevne og effektivitet. Sammen med AI-teknologi og avancerede kamerafunktioner, som AF tracking med human pose estimation og telefoto-zoomlinse, forsøger Xperia 1 VI at skubbe grænserne for, hvad en smartphone kan præstere.

ANNONCE
Sony Xperia 1 VI - Sony Xperia 1 VI forbedrer og fornyer Sony Xperia 1 VI

Key-features

  • Kamera: 24mm Exmor T for mobile sensor, AI-forbedret billedbehandling, telefoto-zoomlinse (85mm til 170mm) med x7,1 zoom.
  • Skærm: Lysstærk OLED-panel, FHD+ opløsning, variabel opdateringshastighed op til 120 Hz.
  • Lyd: Premium Audio Circuit, High-Resolution Audio, LDAC, Snapdragon Sound, forbedrede højttalere.
  • Ydeevne: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform.
  • Batteri: 5.000 mAh, op til to dages brug, hurtigopladning, Battery Care og Xperia Adaptive Charging.
ANNONCE

Sony Xperia 1 VI er en kraftfuld der altså både appellerer til tech-entusiaster og den almindelige bruger.

Xperia 1 VI med 256 GB lagerplads får en vejledende pris på 9.999 kroner og lanceres i juni 2024. 

Del

Seneste nyt