Connery

Restaurant-anmeldelse: Restaurant Skipperly

Gourmet på havnen i Ballen på Samsø.

Under vores reportage til Samsø tidligere på året fik vi også besøgt en række restauranter, og en af dem, som altid går igen i anbefalingerne er Restaurant Skipperly.

Et sikkert hit hos de fleste turister såvel som lokale er at drage mod Ballen og spise på Restaurant Skipperly, som lokker med sin lækre location.

Det kunne nærmest ikke ligge bedre i forhold til byen, havnen og generelt en favorabel placering i forhold til turister - og selvom man kunne fristes til at tro, at en restaurant så tæt på ‘turist ground zero’ ville være en triviel caféoplevelse tilegnet trætte forældre og dem, som mangler et hurtigt spot inden næste tur?

Så holder Skipperly fanen højt og kvaliteten lige så.

De lader sig ikke korrumpere eller lokke af nemme løsninger, men leverer skøn mad og høj service.

Der er ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest og smidt alt i frituren og druknet menukortet i klichéer - der er plads til forståelse for råvarer og sammensætning af menuer på en overskuelig måde i form af simple retter med stor velsmag.

Restauranten gør også brug af mange lokale leverandører fra øen som afspejler sig i de friske grøntsager og fisk, man kan smovse i på menukortet - fisken leveres hyppigt fra 'Fisker Mogens' på den anden side af kajen.

Så bliver det ikke friskere!

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant Skipperly

Menukortet kører både sæsonmenuer og klassikere - alt fra nyopgravede hvide asparges med hjemmelavet rugbrød og hvid sauce til en solid steak med rødvinssauce. 

Og så bliver man aldrig ked af at se en restaurant nær ved havet, som kører konceptet ‘Dagens Fisk’ - hvor man lige nysgerrigt skal spørge, hvad dagens fangst har været og glæde sig over, at der er lagt tanker bag, hvad måltidet skal bygges op omkring.

Dagens fisk var i vores tilfælde en torsk, som blev meunierestegt - hvilket vil sige, at den blev stegt/paneret i mel og smør - og den sad lige i skabet.

Saftigt, faldt af i de rigtige flager og lå på en bund af blomkål i utallige variationer og en god brunet smør-sauce med hasselnødder.

Et atmosfærisk sted, hvor der er højt til loftet og plads til alle slags turister, såvel som lokale, der lige slår et smut forbi havnen for at nyde en iskold fadøl på terrassen.

Og så har det alle dage været en god kombination, hvis man parrer frisk fisk med fadøl - og hvad bedre end Samsøs lokale bryg 'Rute 2', som selv på flasken beskrives som en bælleøl!

En vaskeægte øl, der skriger 'smager af en mere' og perfekt til en havnerestaurant, hvor man lige kan nyde aftensolen i gården over en kold slåmave-øl. 

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant Skipperly

Restaurant Skipperly er skåret på en måde, at den har den der unikke charme, der gør, at man altid vender tilbage - det er uden tvivl en af de restauranter, som man som minimum lige svinger forbi på sin ferie på Samsø.

Det er den slags restauranter, men altid lige skal krydse af på turen - lidt ligesom vi altid i min familie, da jeg var barn, havde en tradition for, at vi skulle have spaghetti bolognese den første aften, vi kom i sommerhus. 

Skipperly rammer de tangenter, man eftersøger på en ø-ferie, familieferie og generelt en ferie i det danske, hvor man bare gerne vil nyde god mad og slappe af - en fornøjelig tur til den 'lokale', hvor kvaliteten er i top.

Atmosfærisk, hyggelig og naturligvis lokkende med deres dagens fisk, som vækker nysgerrigheden på en eksilvestjyde.

Samlet set er Skipperly absolut en af de restauranter, jeg vil anbefale, når man drager til Samsø - specielt hvis man elsker god fisk, afslappet stemning og rigeligt med muligheder for at væde ganen i lokal bryg på fad og flaske.

En øjesten på Ballen Havn, som udnytter sin position i bedste velgørende i forhold til at forkæle turister med velsmag og hygge.

ANNONCE
Restaurant Skipperly

Menukort

Hjemmeside

Del

Seneste nyt

Annonce