Connery

Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne

Nyåbnet ambitiøst finedining-koncept i Herning.

Restaurant Domæne i Herning. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Restaurant Domæne i Herning.

Tilbage i maj 2022 fik Herning et nyt stjerneskud på den gastronomiske scene, som har sat sig for at sætte byen på alles læber i forhold til gastronomi og finedining.

Restauranten går under navnet Restaurant Domæne og er designet til at invitere gæster ind på deres banehalvdel, deres ‘domæne’, hvor man i en helaftensoplevelse dykker ned i luksuriøse råvarer, små sirlige anretninger og stor velsmag.

Når man ankommer til restauranten, mødes man af en gigantisk kuppel i landskabet, hvori selve restauranten er placeret - designet i råt, upoleret og bæredygtigt træ fra top til tå med en restaurant i stueplan og en lounge på første etage forbundet af en vindeltrappe.

En lokation som gør sig godt fra alle vinkler og giver dig en særlig oplevelse af symmetri og nærvær.

ANNONCE
Inde i 'Kuplen'.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Inde i 'Kuplen'.

Restaurant Domæne byder på to forskellige menuer - vores domæne og vores fundament.

Den førstnævnte giver dig hele pakken og tager dig helt ind til kernen af restauranten og kokkenes kreationer i al sin glorværdighed, mens vores fundament er en mindre sammensætning af serveringer, der afspejler stilen og balancen i restauranten med færre retter.

Vi tog selvfølgelig den fulde oplevelse med vores domæne, hvor man får 12 forskellige serveringer med en dertilhørende omgang kaffe med sødt.

Vinmenuen er også skræddersyet til både dig, der foretrækker de traditionelle, klassiske vine fra de store regioner og dig, der ønsker at prøve noget innovativt, anderledes og måske de lidt mindre vindistrikter, som vinder indpas for tiden.

Personalet bærer præg af en stor viden omkring råvarer, en passion for vinene, som er udvalgt til de to forskellige menuer og en evne til at formidle de ting, som bliver serveret og skænket på en måde, som man tages med på rejsen fra ideudvikling til endelig servering.

ANNONCE
Hjemmelavet infusion og vin side om side.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Hjemmelavet infusion og vin side om side.

Menukortet trækker mystik-kortet og lader blot retterne blive benævnt med et enkelt ord, der beskriver enten råvarerne eller smagene, der dominerer retten.

En forførende sanseoplevelse, hvor man lige forinden serveringen kan gætte løs på, hvordan den givne råvarer spiller ind.

Og kokkene i køkkenet, ledt an af den bragende dygtige køkkenchef Jens Vincent og souschef Christian Kanstrup Pedersen, afspejler en generel forståelse for at lade råvarer og elementer tale for sig selv og blot lige give dem et nyk med et par rutinerede kokkehænder, der tryller med teknik, legesyg tilsmagning og styling.

Og så er alkoholfri-menuen mindst lige så interessant som vinmenuen på mange punkter med lækre, hjemmelavede infusioner og spændende bryg på forskellige former for the og urter. 

ANNONCE
Molboøsters. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Molboøsters.

De første serveringer kommer på bordet i et forfriskende tempo, hvor små lækre snacks akkompagneres af husets champagne - alt fra en rå molboøsters med røget vinaigrette og grøn æble til en potent ‘kødfuld’ kombu-shiitake-infusion med urtebuket - en vanvittig eksplosiv smagsoplevelse, der mest af alt minder om en 24-timers indkogt glace på alle udskæringer af en ko - fremragende!

ANNONCE
Urtebuket og infusion. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Urtebuket og infusion.
Fiskepind med glaskål og 'remoulade'. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Fiskepind med glaskål og 'remoulade'.

En drillende titel ‘fiskepind’ fik også nysgerrigheden frem hos os - fordi hvis der er noget, der IKKE rimer på gourmet, så er det fiskepinde fra frost.

Men i samme ombæring som eksempelvis Knorrs Lasagne eller Miracoli, så har vi alle sammen haft et love-hate-forhold til disse færdigretter på et tidspunkt i vores liv - og nu er tiden kommet til at slutte fred med fiskepinden!

Her serveret i en herlig gourmet-version med knasende sprød skorpe svøbt omkring saftig torsk rørt op med røget ål - dertil en glaskål fyldt med husets ‘remoulade’.

En munter, smagfuld og interessant fiskepind, som de fleste fish-n-chips-restauranter kunne lære noget af.

ANNONCE
Kongekrabbe med timianolie og fermenteret tomat.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Kongekrabbe med timianolie og fermenteret tomat.

Fiskeserveringerne blev vel mødt af norske kongekrabber, hvor kokkene havde gjort det hårde arbejde og pillet kødet ud og serveret med fermenteret tomat og timianolie - en frisk, gaffelvenlig servering, som lader krabbekongen tale for sig selv i sin naturlige, friske og kødfulde smag.

ANNONCE
Fyldte porrer med jomfruhummer. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Fyldte porrer med jomfruhummer.

Derefter en utrolig smukt anretning med jomfruhummer og porrer, som virkelig vidner om det benhårde arbejde, der er lagt i retten - ikke blot i smagene, men selve formningen af porrerullerne i så stringent og smukt et udtryk.

Mørt, saftigt og med et solidt knæk på porren, som stadigvæk havde bid sammen med sødmen. 

ANNONCE
sprød snack med fjordrejer og kaviar. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne sprød snack med fjordrejer og kaviar.

Mens stjernespilleren på snackfronten var en sprød skal med marinerede fjordrejer og Baerii-kaviar på toppen, så var en af aftenens bedste oplevelser faktisk noget så simpelt som brød.

Fladbrød, brunet smør og kål-creme med urter. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Fladbrød, brunet smør og kål-creme med urter.

Et vanvittigt lækkert grillet brød lavet med kartoffel, som er blevet tilberedt til perfektion, så man får lige dele fladbrødsfornemmelser og snobrøds-smag - naturligvis penslet i brunet smør og akkompagneret af en rørt spidskålscreme med urter.

Hvis man ikke vidste, man havde mange retter i banken resten af aftenen og kendte til almen finedining-pli, så havde man været så flabet og bedt om en ekstra!

ANNONCE
Små kartofler med Havgus og løvstikke.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Små kartofler med Havgus og løvstikke.

Kartoffel fulgte trop på tanken om at lade sidedishes spillehovedrollen i en lækker anretning med små parisienne-kartofler svøbt i løvstikkeolie og havgus-infusion - let bid, masser af dybde og en solid syre-fedme-balance.

Lam i egen stegesky.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Lam i egen stegesky.

Men altimens maden, serveringerne og kvaliteten ligger i fineding-luftlagene, så er kokkene herligt nede på jorden i forhold til, at det er smagene, der bærer taktstokken, og ikke nogen madtrends eller teknikker, der dikterer aftenens måltid.

Som eksempelvis kommer til udtryk i deres lammeservering, hvor de vælger at lade saucen være selve stegeskyen - fantastisk.

ANNONCE
Perfekt Pighvar.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Perfekt Pighvar.

Og så fik jeg en af de flotteste tilberedninger på en pighvar, jeg længe har set - svøbt i svampe og savoykål kunne man lade fisken stråle i den fineste perlemor-skær, når man roterede tallerkenen og fangede aftensolen.

En perlemor-tallerken, som for alvor er den hellige gral for tilberedning af hvidfisk. Klapsalve, herfra!

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne

Menukortet fik også lidt rock-n-roll til sidst, hvor eksempelvis en servering af solbærgren-sorbet blev parret med szechuan-peber og en Radius-gin i et frosted glas - smagfuld, potent og en herlig afslutter med en dessert, der udvisker grænserne mellem forretterne, hovedretterne og desserterne med lidt saltsødt-synergi. 

En slags gourmet-pop-rocks, hvor szechuan virkelig spillede godt op i mod den kolde is og den parfumerede solbær-aroma.

Vanvittig luftig sorbet, som stadigvæk bevarede strukturen og holdte sig læskende og i sin rette konsistens fra første til sidste bid. 

ANNONCE
Mousse infuseret med fransk eg og crumble.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Mousse infuseret med fransk eg og crumble.

Afsluttende med en en potent mousse infuseret med fransk egetræ med en himmelsk crumble, som gør enhver whisky-elsker glad - samt en vanvidskreation: en lille fræk beignet-kugle fulgt med brunsviger og sort vintertrøffel på toppen i al sin dekadenthed akkompagneret af århusianske La Cabras velbryggede kaffe som sidemakker.

ANNONCE
Biegnet med brunsviger og vintertrøffel. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Biegnet med brunsviger og vintertrøffel.
Fyldte chokolader fra Friis-Holm og La Cabra-kaffe. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Domæne Fyldte chokolader fra Friis-Holm og La Cabra-kaffe.

Aftenen afsluttes med et smugkig på likørvognen, hvor øjet hurtigt fanger Thy Whiskys famøse ‘Stovt’, der står utrolig godt i spænd med aftenens sidste servering i form af to små fyldte chokolader, der er tempereret så smukt, at man nærmest kan spejle sig i dem.

Naturligvis fra den gode Hr. Mikkel Friis-Holm, som behøver ingen yderligere introduktion.

ANNONCE

Samlet set er Restaurant Domæne kommet bragende fra start med et koncept, der er utrolig tiltalende, mundvandsfremkaldende og i en skøn balance mellem finedining og højt til loftet i forhold til at eksperimentere og lege i køkkenet. 

Menukortet bærer præg af en bred vifte af forskellige teknikker og råvarer med samme rød tråd - små, sirlige anretninger, hvor smagene bærer præg af af en legesyg tilgang til madlavningen.

Restauranten kører en imødekommende balance mellem højtflyvende finedining og et univers, hvor der er plads til alle - traditionerne holdes ved lige med et glimt i øjet og menuen byder på klassiske teknikker med legende udførsler.

En stringent tilgang til alle detaljerne uden at gæsterne sidder på pinde - en eventyrlig rundrejse i gastronomien. 

Det er for tidligt at diskuterer Michelin-stjerner og alt det ræs, men vi forudser, at luppen uden tvivl svæver over det midtjyske inden for de næste par år!

Du kan læse mere om Restaurant Domæne eller booke din næste gourmet-oplevelse herunder:

ANNONCE
Restaurant Domæne

Hjemmeside

Menukort

Del

Seneste nyt