Connery

Kryptobørs kan ikke tilbagebetale deres kunder, fordi grundlæggeren er død.

Grundlæggeren var den eneste, der kendte kodeordet og det betyder, at 190 millioner dollars er pist væk.

Ifølge retsdokumenter som Coindesk har opsnappet, står den canadiske kryptobørs QuadrigaCX - på godt dansk - i lort op til halsen.
Børsen skylder nemlig deres kunder 190 millioner dollars og de har angiveligt ikke adgang til størstedelen af de penge.

I et vidneudsagn fra Nova Scotias Højesteret forklarede Jennifer Robertson, enken til QuadrigaCX-grundlæggeren Gerald Cotten, at børsen skylder et svimlende millionbeløb til deres kunder i både kryptovaluta og i fiat.

Der står altså 115.000 brugere med en konto på kryptobørsen og afventer rettens vurdering, om de nogensinde får adgang til deres indestående på i alt $53.265.700 i fiatvaluta og $136.967.163 i kryptovaluta.
Det er på nuværende tidspunkt ikke er klarlagt hvor stor en andel af kryptobørsens behold lå på cold storage og hvor meget der lå på hot storage, men i vidneudsagnet meddelte Robertson at det kun var et minimalt antal kryptovaluta, der lå i hot wallets.

ANNONCE
Faktaboks

Cold storage

At kryptovalutaen som kryptobørsen har i sin beholding enten helt eller delvist er opbevaret offline, eksempelvis på et USB-drev, en hardware wallet, eller et pengeskab.
Hvis man har glemt eller mistet sit kodeord til sin hardware wallet, så er man på røven, fordi der ikke er en mulighed for gendanne kodeordet.

Always remember your password.

Hot storage

Når man opbevarer kryptovaluta på denne måde, så er de online og rede tilgængeligt. 
Nogle børser opbevarer en portion af deres beholdning på hot storage, så de kan udbetale valuta øjeblikkeligt, hvis nogle kunder .

Computersystemer har det med at være sårbare for uønskede gæster, så hvis det lykkedes nogen at hacke din konto eller børsens behold, så kan man vinke farvel til sin opsparing af kryptovaluta.

ANNONCE

Robertson uddybbede at ejeren og grundlæggeren Gerald Cotten løbende flyttede størstedelen af kryptovalutaen til cold storage, for at beskytte dem fra hacking eller anden form for virtuelt svindel og tyveri.
Det var altså udelukkende Cottens ansvar at stå for håndteringen af midlerne, krypto- såvel som fiatvaluta. Derfor har resten af holdet på QuadrigaCX ikke haft noget held med at få adgang til de kolde wallets.

Enken fortæller yderligere, at hun ikke har nogen virksomheddokumenter om QuadrigaCX eller virksomhederne, som kryptobørsen samarbejder med.
Det eneste hun har er Cottens computer, men den er krypteret og hun har hverken kodeordet eller nøglen til at gendanne den. 
En IT-konsulent er blevet bragt ind i sagen for at adgang til bærbaren, men det har heller ikke lykkedes ham.

Hvad blev der af Gerald Cotten?

Cotten døde angiveligt af den kroniske tarmsygdom Crohns i de tidlige decemberdage, under hans rejse til Jaipur i Indien.

Rygtemøllen på Reddit spekulerer dog i om Cotten forfalskede sin egen død, da dette angiveligt forholdsvis let kan gøres i Indien.
Mistanken opstod, da en Redditor lagde mærke til nogle besynderlige bevægelser i kryptobørsens beholdning af Litecoin, hvilket ifølge Redditoren indikerer, at koden til de kolde wallets ikke er blevet væk og at nogen aktivt flytter rundt på de forskellige valuta.

Er Gerald Cotten død? Er der en person, som fifler med kryptobørsens beholdning? Får brugerne nogensinde deres penge udbetalt?

Ubesvarede spørgsmål er der nok af i denne og vi kan derfor blot håbe på, at vi får svar på nogle af dem i den kommende tid. 
Forneden er Jennifer Robertsons vidneudsagn gengivet... hvis vi kan stole på hendes ord.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce