Connery

Tønder Festival 2017 [Recap #1]

Det er lidt over en måned siden, at Tønder Festival lukkede ned. Vi ser tilbage på folkefesten.

En pæn og ordentligt campingplads. - Tønder Festival 2017 [Recap #1] En pæn og ordentligt campingplads.

Jeg havde til årets Tønder Festival allieret mig med kvindeligt modstykke. Her er en lille fortælling fra Anne Kerstine selv:
 
"Jeg er født og opvokset i Tønder, men har ikke familie, som bor der længere. Jeg besluttede derfor at tage med til festivalen som en ”fuldtidsgæst” for første gang.

Campingpladsen: Det var med nervøse miner, at jeg drog ned mod campingpladsen med min store backpack, for med utallige festivaller bag mig havde jeg en rimelig klar idé om, hvad jeg kunne forvente.

Min festivalcampingsværnepligt sluttede for nogle år tilbage, og dengang havde jeg ikke i sinde nogensinde at sætte mine udtrådte Hellerup-mokkasiner på camping-jord igen. Men aldrig har jeg været mere glad for at tage fejl!

Campingpladsen var for det første ren og hyggelig, men endnu vigtigere var den fyldt med fantastiske (og rutinerede!!) mennesker. Mange kom velforberedte og fik etableret sig så godt, at det nærmest var unødvendigt for dem at tage hjem igen.

Der stod haveborde med porcelæn og vinglas, hvor de havde forberedt grillpølser og kartoffelsalat – dog var mit yndlingsindslag et fadølsanlæg i bagagerummet af en firhjulstrækker. Rutineret, siger jeg jer.

Der var en stemning af ren hygge, sammenhold og en generel omsorg for hinanden – hvilket jeg drog stor fordel af et par formiddage efter de sene aftener: ”Hvordan går det med dig i dag, skat?”

Det gav mig en fantastisk følelse af at vende hjem. Hjem til Sønderjylland.

Festivalpladsen: Festivalpladsen virkede med første øjekast meget lille og overkommelig. Der var elementer fra en stor familiefest, en gammelelevfest og en 50-års fødselsdag. Dog havde vi alle det til fælles, at vi elsker musik og var spændte på at blive forkælet af musikerne.

Men jo mere tid jeg brugte på pladsen, jo mere fandt jeg ud af, hvor mange forskellige emner og idéer, der var blevet veleksekveret derinde.

Nede i Den Hemmelige Bar kunne man nyde lækre vine både udenfor på træstubbe men også nede i deres rustikke kælder. Det var en lille oase, eller måske for nogen, en pause fra fadøl og campingstole.

Tættere på Klubscenen kunne man hos Vesterhavet nyde smørrebrød i mange varianter – 2 stk. for 100 kr., og det var alle pengene værd. Det var en gave, nærmest en skattejagt, at gå på opdagelse i de mange forskellige boder og små områder. Der kunne findes østers og rosé, vegetariske klassikere, hotdogs med lammepølser og relish af hyben og havtorn, og jeg kunne blive ved.

Jeg vil også give en kæmpe applaus til deres opsætning af ’Outlaw Village’, der skabte rammerne for nogle fede arrangementer – lige fra sjove formiddagskoncerter med Sam Kelly And The Lost Boys til svedig New Orleans swing og pragtfulde fjerdragter.

Der var et imponerende udvalg af boder og idéer, og Tønder Festival løftede virkelig opgaven med at gøre en lille plads fuld af muligheder. Alt i alt har jeg haft en fantastisk festival takket være god musik, dejlige venner og mindeværdige oplevelser – vi ses næste år, Tønder!"

Del