Connery

Kentaur @ Tønder Festival 2017 [Anmeldelse]

Danske Kentaur kom, så og sejrede.

6 ud af 6 stjerner
Kentaur @ Tønder Festival 2017 [Anmeldelse]

Det var en mørk og vindstille torsdag aften på Tønder Festival. Navne som Lucinda Williams, Parker Millsap og Homesick Hank havde allerede haft deres sæt på det respektive scener. Nogle med succes, andre med en god portion middelmådighed. 

Klokken blev 22.00 og på Klubscenen, der har for vane at overraske ret så positivt, var det danske Kentaurs tur til at berige lydlandsskabet på den sønderjyske dyrskueplads.

Kentaur var for mit vedkommende et helt nyt bekendskab - jeg havde endda ikke stalket dem på Youtube inden aftenens koncert. Tavlen var med andre ord helt blank.

Efter en præsentation indfinder bandet sig på scenen og deres, ved første øjekast, lidt kiksede frontmand tager hånd om mikrofonen. Med en blanding af, hvad der ligner nervøsitet og akavet kejtethed, bliver det en kort præsentation med lys stemme af, hvem de er - derefter lægger Kentaur fra land med en dyb vokal og imponerende lydbillede. 

Hvad jeg først så som kikset, bliver pludselig en musikalsk åbenbaring af de meget bedre. Det er storladent, improviseret, fantastisk, melankolsk og pisse fængende. Kejtetheden forvandles til ægte charme og frontmandens (Marc Bjørn Roland) kejtethed er jo bare en åbenbaring af begejstring, ydmyghed og glæde ved at optræde.

Hele teltet lod sig rive med og sporadiske jubelbrøl, dans og euforisme afløste hinanden og fuldendte dét, som Kentaur havde skabt.

Dagens tidligere skuffelser er visket væk og festivalens første dag efterlader et helt fantastisk indtryk.

Du kan se lidt mere til Kentaur HER på deres facebook, eller nørd en tur rundt på Youtube og nyd det musikalske landskab, som Kentaur skaber.

Det er nu fredag - hvem sagde solæg?

ANNONCE
Kentaur - Arms Of The Infinite
Del

Seneste nyt

Annonce