Connery

Test: Pevino Majestic vinkøleskab

Skræddersyet opbevaring til dine vinflasker!

5 ud af 6 stjerner

Når det kommer til vin og vinopbevaring, kan det godt være lidt en jungle at finde rundt i, hvad man bør gøre med sine flasker - og i sidste ende afhænger det også af dit forbrug, din samling og din tilgang til vinene.

Har du et stort lager af eksklusive vine, fortjener de nok ikke at blive stoppet ind bagerst i et varmt køkkenskab, mens du måske ikke behøver at investere i de store vinløsninger, hvis du blot køber et par hurtige flasker i ny og næ i Netto.

Men en ting, som vinder mere og mere indpas hos danskerne er den korrekte opbevaring af vin uden at skulle ofre opbevaringsrummet i kælderen til fordel for en lille håndfuld vine.

Derimod vinder vinkøleskabe flere og flere hjerter hos danskerne, og de findes efterhånden i et utal af løsninger, som kan skræddersyes til den enkeltes behov.

Et af de firmaer, som sidder med spændende produkter til vinopbevaring, er Wineandbarrels.

Et firma, som agerer et sublimt go-to-brand, der sørger for, at du er i kyndige hænder, hvis du leder efter forkælelse til din vin - hvad enten vi snakker vinkøleskabe, vinglas eller endda vintønder. I deres store sortiment af forskellige løsninger har vi kigget på en af deres mest populære produkter - du kan se udvalget her.

Vi har valgt at tage afsæt i deres Pevino Majestic, som er et integreret vinkøleskab, der er designet til at passe ind i de rum, der ellers kunne være relateret til andre hvidevarer såsom en ovn eller kombi-ovn.

ANNONCE
Test: Pevino Majestic vinkøleskab

Strømlinet, minimalistisk design

Pevino er et dansk brand med en designstil, der hviler tungt på vores skandinaviske traditioner med rene linjer, minimalisme og subtile detaljer.

Det kommer til udtryk på deres Majestic, som har en sort glasfront med et stålgreb, der åbner dørene for 3 flotte egetræshylder, der kan udtrækkes let og elegant, når vinene skal placeres eller rekvireres.

Et utroligt stringent og strømlinet design, som med en stor front egner sig perfekt til at plotte ind i op til flere forskellige steder i et køkken. Skabet har en let og elegant åbningseffekt, som ikke lige laver samme stunt som et konventionelt køleskab, hvor der lige bliver dannet vakuum - den kører jævnt og stabilt hver gang.

Udsigten inde i køleskabet byder som nævnt på tre skuffer, som er monteret på skinner, så man kan trække dem ud og efterse sine vine eller placere nye køb.

Hver hylde er designet i egetræ, som giver et fantastisk samspil med det mørke, stringente design på fronten.

Foruden de tre hylder vil man også kunne placere flasker i bunden som en ekstra hylde i sig selv og derved nå op på de 24 maksimale flasker i samlingen.

En af de ret geniale ting ved dette køleskab er, at selvom du får et ‘lille’ køleskab med samme bredde og højde som en konventionel ovn, så kan den alligevel rumme en del flasker vin - der er plads til 24 flasker Bourdeaux-størrelser i køleskabet, mens man med de lidt mere lange eller voluminøse flasker har en række back-up-løsninger, hvor de kan ligge på tværs af hylderne.

ANNONCE
Test: Pevino Majestic vinkøleskab

Den har dog visse begræsninger i forhold til lidt mere ‘funky’ flasker - jeg havde en sending portugisiske vine med hjem fra en rejse tidliger på året, som ikke kunne finde plads i køleskabet.

De havde nemlig nogle lidt anderledes mål og lidt mere voluminøse flaskedesigns - så det skal man bare lige have in mente, da flaskerne helst skal være indenfor den normale skala.

Som en ekstra detalje har man mulighed for at tænde for et diskret LED-belysning i et afdæmpet orange skær, som både giver lidt dybde og charme til indholdet i vinkøleskabet, men samtidig gør hele opsætningen mere eksklusiv at se på.

ANNONCE
Test: Pevino Majestic vinkøleskab

Funktion

Som en gadget har vinkøleskabet egentlig ‘blot’ en funktion - og det er at holde dine vine på en ønsket temperatur alt efter din type af vin. Da dette vinkøleskab blot har en zone, så er den velegnet eksempelvis rødvin, hvor hvidvin og rosé gerne skal have det lidt køligere.

Men ikke desto mindre kan du opbevare det hele i køleskabet og blot sætte hvidvinen i køleskabet en time inden servering. Funktionerne i vinkøleskabet er meget ligetil - og det bør også være sådan.

Det er ikke en vild gadget, som skal kunne en masse ting, den skal kunne opbevare dine vine stabilt og ved en temperatur du vælger. Der er kun to forskellige muligheder i forhold til at styre køleskabet.

Du kan skrue op og ned for temperaturen - den har en laveste temperatur på 5 grader - og så kan du tænde og slukke for lyset.

That’s it.

Mere behøver man heller ikke, og selve idéen med både funktion og design er netop at gøre det simple lækkert og sørge for, at vinelskere i alle interessefelter kan få glæde af en simpel, men unik opgradering i køkkenmiljøet.

ANNONCE
Test: Pevino Majestic vinkøleskab

Når temperaturen er indstillet, skal du blot tage den hårde arbejdsopgave på dine skuldre at lægge vinene i de skræddersyede hylder og afvente ihærdigt med dit glas i hånden!

Hylderne er indrettet på en sådan måde, at flaskerne ligger stabiliseret enkeltvis og med tilpas mellemrum til, at opbevaringen er stabil, overskuelig og nem at rykke rundt på uden at skulle balancere uhensigtsmæssigt med flaskerne.

En af de ting, som altid er spændende, når man får nye hvidevarer - hvordan er støjniveauet? Og her lever vinkøleskabet op til beskrivelsen. Den er særdeles lydsvag - det meste af tiden er lyden så lav, at du ikke ænser den, og få gange skal den lige sige ‘køleskabslyde’, som man kender dem.

Du ved, hvor den lige virker som om, den lige skal vågne fra en lur og blæse alle delene på plads - men selv der er den yderst støjsvag.

Samlet set

Vinkøleskabet Majestic fra Pevino er en fryd for øjet som en opgradering til køkken-miljøet med både funktion og æstetik. Majestic er en sublim mellemløsning til dig, der både interesserer dig for vin, men ikke ønsker den helt store samling - en samlingskapacitet til hverdagsbehov med overskueligt overblik over flaskerne med let tilgængelighed.

ANNONCE
Pevino Majestic

Pris: 8999 kroner

Antal flasker, Bourdeaux-størrelse: 24 stk.

Energiklasse: G

Temperaturområde: 5-20°C

Del

Seneste nyt