Connery

Test: Emma Original Madras

Emma Original Madras er faktisk bare rigtig god!

5 ud af 6 stjerner

Min gamle seng er død. Levnet fra det vilde single-liv har 10 år og 5 flytninger på livet - To år inde i et forhold, er værnepligten langt om længe overstået. Arvtageren, den skal være god.

Vi bruger rundt regnet en tredjedel af vores liv på søvn - og derfor betyder det selvfølgelig noget, hvad man sover på. Netop det argument, er sengesælgerens store kæphest - for der er masser af penge i at sælge livskvalitet. Men hvordan finder man egentlig en god seng, eller den bedste af slagsen? En google-søgning gør det i hvert fald ikke alene.

Da jeg gav mig i kast med at undersøge mulighederne for en bedre seng, blev en specifik seng ved med at dukke op igen og igen: Skummadrassen fra Emma. “Bedst i test”, bedste madras, bedste skummadras og så videre: Kær madras har mange tilnavne? 

Den slags er selvfølgelig lovende, så videre til Trustpilot: Her får Emma Madras samlede karakter som fremragende - men er præget af en stor spredning af meget tilfredse kunder og en del utilfredse kunder: Hvad der tegnede sig at billede af her, er en historie vi har set mange andre steder: Ekstra lange leveringstider har været en udfordring for mange virksomheder siden Coronapandemien, og er fortsat en udfordring. 

Det var dog svært for mig, at finde nogle direkte kilder fra Danmark, der selv har testet sengen på egen krop, og fortalt om det på nettet. Så det gør vi nu. 

ANNONCE

Hvad er Emma Madras?

Emma Madras er en af de mange virksomheder, der har forstået at udnytte nettet til at udvikle en virksomhed, der skærer forhandlerleddet fra, for at kunne tilbyde en bedre kvalitet til færre penge, end hvad men ordinært set skulle slippe hos en fysisk sengebutik. 

Det betyder at man har fokuseret på, at udvikle en rammeløs skummadras, som har den meget vigtige fordel i forhold til eksempelvis boxmadrasser og springmadrasser, at den kan vakuumpakkes og sendes afsted med et væsentligt mindre transportaftryk end de andre madrastyper. (Hvilket selvfølgelig også er godt for klimaet, hvis andre madrasser også fragtes over store afstande)

Emma Madras - el. Emma - The Sleep Company blev grundlagt i Frankfurt tilbage i 2013 af Dennis Schmoltzi og Manuel Mueller, der siden har har udvidet forretningen til over 20 lande.  
I dag sælger Emma Madras et væld af produkter omkring soveværelset, ikke alene er der madrasser, man kan også både købe dyner og også hele sengemøbler, men kerneproduktet der skød virksomheden i gang: Emma Original Madras, er stadig i fokus. 

ANNONCE
Emma Madras indpakning - Test: Emma Original Madras Emma Madras indpakning

Emma Original Madras

Emma Madras' Original Madras er en relativt fast skummadras, der på en skala fra 1-10, hvor 1 er blødest og 10 er hårdest, befinder sig på 6,5 - altså en mellemhøj hårdhed. Den er opbygget med en kerne af tre forskellige typer skum. Airgocell-skum, Viskoelastisk skum og HRX-skum, som er pakket ind i et aftageligt betræk af polyester og spandex. Men hvad betyder det så?
 

ANNONCE
Emma Original Madras tre skumlag - Test: Emma Original Madras Emma Original Madras tre skumlag

1. Punktelastisk toplag

Først er der et lag Airgocell-skum, der har to vigtige egenskaber: Det har flere luftporer end mellemlaget, og gør at madrassen har lettere ved at ånde, og altså aflede varmen som kroppen afgiver i løbet af natten. Derudover er den punktelastisk - så laget kan sammentrykkes på meget præcise overflader uden at det påvirker resten af madrassen. 

Hvorfor er det fedt? Hvis du deler madrassen med en anden person, ved du hvorfor, men lad mig illustrere med en lille test jeg lavede: Placer en bold på den ene side af madrassen, og læg dig i den anden side: Bolden vil ikke rulle mod dig - punktelastisk!

2. Memoryskum i midten

Mellemlaget i madrassen er en af de meget vigtige elementer i Emma Original Madrassen - og andre high-end skummadrasser - "Viskoelastisk skum" er nemlig et andet ord for memoryfoam - hele dette lag er memoryfoam - skummet, der ikke skubber tilbage på din position, mens du ligger og sover. Det skaber støtte til din position og gør det meget lettere at slappe af, end på ordinært skum. 

3. Trykaflastning

Det sidste lag i madrassen er et tykt lag "HRX-skum", det er sværere for mig at gennemskue alle designvalgene her - men det er et meget tykt skumlag, der har indskåret forskellige huller: Emma Madras fortæller, at disse er her, for at 'give støtte og trykaflastning til alle sovestillinger'.

ANNONCE
Betrækket på Emma Original er let at tage af, hvis det skal vaskes - Test: Emma Original Madras Betrækket på Emma Original er let at tage af, hvis det skal vaskes

De tre skumlag er som sagt pakket ind i et aftageligt betræk. Betrækket er elastisk og designet til at være temperaturregulerende - og så er det meget let aftageligt og vaskbart.

Et styk vakuumpakket skummadras - Test: Emma Original Madras Et styk vakuumpakket skummadras

Emma Original Madras udpakning og levering

Emma Madras leveres simpelthen i en stor kasse. Jeg bestilte en 180x200 Emma Original Madras, og fem dage efter dukkede en fragtmand op med en stor kasse.
Kassen der dukkede op havde en højde på 110 centimeter, og for en stund tænkte jeg ved mig selv: Har de mon sendt den rigtige madras? Kan en dobbeltseng godt være i så lille en kasse… Min bekymring blev dog hurtigt gjort til skamme, da jeg åbnede for kassen og så en meget vakuumpakket madras pakket ind i plastik. 

Tip: Udpak Emma Original Madras med den medfølgende plastik-opsprætter, der leveres i kassen sammen med madrassen.

ANNONCE
Udpakningen af Emma Madras tager ingen tid - Test: Emma Original Madras Udpakningen af Emma Madras tager ingen tid

Plastikken blev let sprættet op med det medfølgende opsprætter-tool (Som var fedt, fordi alternativet med at bruge en kniv fra værktøjskassen ville være en risikobetonet operation). I mellemtiden mente min kæreste, at vi skulle gøre madrassen klar i god tid, så den havde tid til at “folde sig ud” - det viste sig imidlertid at være lige meget, for madrassen var fuldt udvidet på under et minut - og ganske rigtigt med et mål på 180x200 centimeter. Great succes so far. 
 
Herfra ventede den næste udfordring, at få madrassen placeret på sin sengeramme. I teorien supernemt; for madrassen er udstyret med to løftehåndtag på hver side, og det gør det altså virkeligt let at positionere den ellers besværlige og forholdsvis tunge størrelse. I teorien, fordi jeg i min iver for at tage nogle pæne fotos til denne artikel, havde kommanderet vores gode gamle sengeramme ud af rummet: Så altså, madras op på højkant, sengeramme bæres på plads i soveværelse, for så endelig at kunne prydes af en ny madras. En tung proces, der dog var lettere end forventet, takket være Emma-madrassens håndtag. 

ANNONCE
Emma Original Madras på sengeramme - Test: Emma Original Madras Emma Original Madras på sengeramme

Hvordan er Emma Original Madras at sove på?

Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg i skrivende stund kun har haft sengen i en god uges tid - og at jeg kommer til at opdatere denne artikel løbende, i takt med at jeg får tæsket flere måneders (og forhåbentlig års) brug i madrassen. 

På nuværende tidspunkt er jeg overordentligt tilfreds med kvaliteten: Komforten er rigtig god, og særligt de temperaturregulerende elementer er jeg virkelig tilfreds med: Jeg selv er en mand, der ofte har det alt for varmt om natten, mens min kæreste har en tendens til at fryse - et mysterium jeg aldrig har fundet grunden til, for vi henholdsvis sveder og fryser ved samme rumtemperatur: Det er selvfølgelig ikke løsningen på hele udfordringen, men Emma Madras har gjort sit til, at det ikke er samme udfordring, som det ellers ofte har været. 

En anden ting jeg har lagt mærke til er også en vigtig faktor i nattesøvnen og hjemmets ro og orden: Vi går ofte i seng på forskellige tidspunkter derhjemme - og med vores tidligere madras, kunne det godt skabe udfordringer, når man kunne mærke partneren rumstere rundt på den anden halvdel af adressen - også her, har Emma minimeret et irritationsmoment. Madrassen er meget stabil - takket være den punktelastiske skum - og resultatet er, at vi mærker minimalt til hinanden - altså på tidspunkter, hvor man ikke vil forstyrres, forstås!

Jeg benytter madrassen uden topmadras, men er man fan af den meget bløde hotelfornemmelse, er det selvfølgelig muligt at toppe madrassen af med sådan en - Emma selv har to forskellige varianter, men man kunne også benytte en, man i forvejen har.
Det hele betyder, at jeg på nuværende tidspunkt er virkelig godt tilfreds med Emma Madras, og jeg forstår, hvor en stor del af begejstringen online stammer fra. Emma Original Madras er faktisk bare rigtig god. 

Jeg fortsætter mit brug af madrassen, og skriver løbende betragtninger på denne artikel: 50 dage og 100 dage inde. Og efterfølgende, hvis jeg derfra (forhåbentligt) fortsætter min nye soveaftale. 

ANNONCE

Emma Original Madras - Pris og forhandlerinfo

Som nævnt er Emma Madras et online-foretagende, der blandt andet satte ud for at skære mellemleddet væk, det til trods, er Emma Original Madras med tiden blevet så populære, at de findes i sortimentet hos andre forhandlere end Emma selv - her i Danmark forhandles

Emma Madras også hos Jysk (Et kvalitetsstempel i sig selv?) 

Inden man farer i Jysk, vil jeg dog pointere en ting: Emma Madras har et sæt vejledende salgspriser - men ofte finder man madrasserne på diverse udsalg, omkring klassiske tilbudsperioder - og særligt Black Friday og lignende, ser ud til at være gode tidspunkter at investere i en ny Madras - i hvert fald på Emma.dk, hvor du altid kan tjekke om der er et godt tilbud på en madras

Emma Original Madras vejledende salgspriser:

  • 90x200 cm - 4.999 kroner
  • 120x200 cm - 6.499 kroner
  • 140x200 cm - 7.999 kroner
  • 160x200 cm - 8.999 kroner
  • 180x200 cm - 9.999 kroner (Testede model)
  • 180x210 cm - 11.499 kroner
  • 200x200 cm - 11.999 kroner 
ANNONCE
Emma Original Madras: Nice to know

Anvendelsesmuligheder

Emma Madras kan benyttes på flere forskellige måder. Faktisk kan den godt ligge direkte på gulvet - men de fleste vil nok vælge at placere en Emma Original Madras på en sengeramme, både for at komme op i højden - men også for at give distance til støv og snavs, som oftest samler sig på soveværelsesgulvet. 

Med en fleksibel foldemadras, giver det næsten sig selv, at en Emma Original Madras kan benyttes til elevation ssenge. Emma selv fortæller, at madrassen kan håndterer elevation op til 90 grader, uden at skabe varig deformation på madrassen.

Certificeret til småbørn

Emma Original Madras er desuden certificeret med ØKO-TEX Standard 100, Class 1 - som er en mærkning, der betyder at materialekvaliteten er så god, at den også er egnet til småbørn. Den er også vegansk - ingen animalske materialer indgår i produktet.  

100 dages prøvetid

Emma Madras slår sig stort op på deres 100 dages prøve: Altså en udvidet 100 dages tilfredshedsgaranti, hvor man har mulighed for at teste madrassen man vil have. Her forklarer de selv, at kroppen har brug for 4-6 uger for at vænne sig til en ny madras, og at de derfor tilbyder at man får pengene retur, hvis man ikke er tilfreds efter 100 nætter - godt og vel 14 uger. Fragten er i øvrigt gratis både ved aflevering og afhentning af madrassen. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt