Connery

5 tegn på, at dit ægteskab er tæt på skilsmisse

Terapeut fortæller om fem vigtige faresignaler.

Når par gifter sig, er det ofte med håbet om, at det skal vare resten af livet. Men for mange ender ægteskabet alligevel i skilsmisse.

Selvom statistikkerne viser, at færre ægteskaber slutter i skilsmisse, end de gamle myter siger, oplever mange stadig, at forholdet ikke længere fungerer.

Vi snakker stadigvæk omkring de 40 procent i skilsmisseraten..

Ifølge ægteskabs- og familieterapeut Becky Whetstone fra USA er der fem klare tegn på, at et ægteskab er i farezonen.

Disse tegn kan være afgørende at identificere, hvis man vil redde forholdet. Her er de fem tegn, du skal holde øje med:

ANNONCE
Er dit ægteskab på vej i vasken?

1. Desillusion

Det første tegn på, at et ægteskab kan være på vej mod sin afslutning, er en følelse af desillusion. Når én eller begge parter begynder at føle, at forholdet ikke lever op til deres forventninger, kan der opstå en indre skuffelse. Mange prøver at ignorere denne følelse og tænker: "Forhold har op- og nedture, jeg ser lige, hvordan det udvikler sig." Men ved ikke at tage hånd om problemet med det samme, begynder ægteskabets fundament langsomt at smuldre.

2. Sårende adfærd og kritik

Når desillusionen sætter ind, begynder den utilfredse part ofte at udtrykke deres frustration gennem sarkasme, kritik og afstand. Dette kan ske i form af øjenrulninger, kolde kommentarer eller klager, men ofte bliver det inden for hjemmets fire vægge. Det kan virke uskyldigt i starten, men denne negative adfærd kan hurtigt accelerere, hvis problemerne ikke bliver adresseret.

3. Emotionel tilbagetrækning

Det tredje tegn er, når en af parterne begynder at trække sig følelsesmæssigt væk fra forholdet. Det kan vise sig ved, at man kaster sig over hobbyer, karriere eller endda fantasier om at være sammen med en anden. For nogle kan dette føre til utroskab, men for andre handler det blot om en stadig større distance mellem ægtefællerne. Ifølge Whetstone bliver man mere opmærksom på alt det negative i forholdet og begynder at ignorere de ting, man engang værdsatte ved sin partner.

4. Ultimatum

Når parret når dette fjerde stadie, er forholdet tæt på at bryde sammen. Ofte er det en lille hændelse eller en større konflikt, der bliver den udløsende faktor for, at én part siger, at de ikke længere kan holde det ud. På dette tidspunkt er tålmodigheden sluppet op, og personen har ikke længere lyst til at lade som om, alt er i orden. Det kan være svært at vende tilbage herfra.

5. Ægteskabets død

Det sidste stadie er ægteskabets "død". For nogle betyder det en endelig skilsmisse, men for andre kan det være muligheden for en genstart af forholdet. Ifølge Whetstone er det på dette tidspunkt umuligt at gå tilbage til, hvordan tingene var før, men nogle par kan under de rette omstændigheder finde en ny vej fremad.

ANNONCE
Del

Seneste nyt