Connery

Ny verdensrekord - 500 fod under Grønlands is på en enkelt vejrtrækning!

Ja, du hørte rigtigt!

Ny verdensrekord - 500 fod under Grønlands is på en enkelt vejrtrækning!
Hvis du går rundt med stolthed i kroppen over at kunne holde vejret ret længe i den lokale svømmehal, så må du desværre bide i støvet over for denne her bad-ass!
 
Den danske firedobbelte verdensmester i fridykning, Stig Åvall Severinsen, har gjort det igen: Sat en spektakulær verdensrekord! Sidste år var det verdensrekorden i at holde vejret længst tid under vand, der kom i hus. Rekorden lød på imponerende 22 minutter, og Discovery Channel var med på sidelinien i programmet Superhuman Showdown. Et program, hvori Stig i øvrigt blev kåret som ”The Ultimate Superhuman”.
 
I år sprængte Stig så alle rammer ved at slå rekorden og svømme en længere distance, end noget andet mennesket før har gjort - udelukkende med våddragt og monofinne under 1 million ton is! Rekordforsøget fandt sted tidligere på året i Grønland, og Stig formåede at dykke imponerende 500 fod (152,4 m) på 2,11 minutter i det iskolde vand. Dette er en ny officiel Guinness World Record! Discovery Channel fulgte endnu en gang forløbet på tæt hold, og ud fra de fantastiske optagelser er programmet Stig Severinsen: The Man Who Doesn’t Breathe blevet produceret - i øvrigt med Stig Severinsen selv som associate producer.
 
I programmet, og i det hele taget, står det klart for enhver, at Stig er en mand ud over det sædvanlige. De bedrifter, han kaster sig over, kræver ekstrem dygtighed, utrolig dedikation, intens træning og ikke mindst en evne til at overvinde de umiddelbare begrænsninger i den menneskelige fysiologi. Stig benytter sig af en teknik, han kalder ”Breatheology” (www.breatheology.com), som fokuserer på at skabe bevidsthed omkring åndedrættets mange facetterer og består af hardcore træning af krop og sind gennem meditation, yoga og ikke mindst fysisk træning. Som fridykker handler det om, hvad man kan overkomme på en enkel mundfuld luft – og hvor langt, man kan få den til række!
 
Ikke nok med, at Stig sætter livet på spil under de risikofyldte rekordforsøg - han bidrager også til en helt ny verden af videnskablig forskning ved at tillade forskerne at teste og vurdere, hvad der sker med hans krop under de ekstreme fysiske og psykiske belastninger. Hvordan er det muligt at trodse kroppens natur på den måde, Stig gør? Hvad betyder det for Stigs krop og sind, at han gang på gang udsættersig selv for fysisk og psykisk stress i så ekstreme grader? Og hvad sker der, når Stig går linen ud og prøver kræfter med samme iskolde dyk – udelukkende iført badebukser?! Vi får snart alle svarene i ’Stig Severinsen: The Man Who Doesn’t Breathe’.
 
Premiere på Discovery Channel: Den 20. oktober kl. 22.00
I løbet af ugen vil vi bringe nogle eksklusive billeder fra rekordforsøget, så man med egne øjne kan følge med i den utrolige bedrift!

Tjek Stig på Facebook
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce