Connery

Vi tester: Urbanears Multiroom højttalere

Stilrent lydsystem fra sverige

4 ud af 6 stjerner

Urbanears har længe været kendt for at lave lækre hovedtelefoner til den stilbevidste bruger på farten. Tekstiler og inspiration fra modeverdenen er i højsædet, i en sammensmeltning med et friskt design og lette brugerinterfaces. 

Men nu har det svenske audiomærke bevæget sig ind på et nyt område. Det er sket med introduktionen af Urbanears connected speakers, der med bluetooth, multiroom-funktioner og et stilrent design, sætter sig selv i kamp mod multiroom-giganter som Sonos. 

Lineuppet byder indtil videre på to modeller, den store Baggen og den mindre, bordvenlige Stammen. Fællestrækkene for højttalerne er designet: Stofklædt kubisme af den helt cleane slags. Det eneste synlige bevis på, at kassen er et elektronik-produkt, er de to simple skrueknapper på toppen af enheden, der styrer on/of, volume og tilslutningsmuligheder. Og tilslutningsmuligheder er der mange af. Ud over den traditionalle jack-indgang, er der mulighed for USB-tilkobling, Bluetooth-styring, direkte WiFi-opbokling, og Multiroom-funktionen, der ved hjælp af Urbanears-appen, lader dig koble højttaleren op på hjemmenetværket, og også sætte flere højttalere i system. 

Der er flere super fine ting ved højttalerne. Blandt andet undersøtter de Spotify Connect, der betyder at der kan streames direkte til flere højttalere fra Spotifys egen app. De har også indbygget Google Chromecast og AirPlay, hvis man vil være mere platform specifik. 

Vælg din favorit-musikkilder ved et hurtigt drej på knappen

Urbanears Baggen (Og den mindre Stammen-model) har mulighed for, at man kan indstille sine favorit-musikkilder ved hurtig manøvrering på den ene drejeknap. Her kan man for eksempel indstille et preset til en specifik spotify-playlist, et andet til favorit-podcasten, en tredje til en radiokanal osv. Ud over Spotify understøtter funktionen også Apple Music, Tidal, Deezer og endda Soundcloud. 

ANNONCE
Af en eller anden grund, endte vi op med en testhøjttaler i støvet pink. Men vi er mænd nok til at bære det. - Vi tester: Urbanears Multiroom højttalere Af en eller anden grund, endte vi op med en testhøjttaler i støvet pink. Men vi er mænd nok til at bære det.
Vi tester: Urbanears Multiroom højttalere

En snedig finte. 

Selvom der ikke reklameres for det direkte, kan appen for Urbanears Connected Speakers også tale sammen med modpolen fra Marshall. Det er samme firma der står bag de to forskellige brands - og selvom du ikke får lov til at indstille equalizer funktioner mv. for Marshallhøjttaleren på Urbanears appen, og vice versa, kan du dog uden problemer koble dem op i multiroom-funktion. 

Det betyder - og her hiver vi de helt stereotypiske kønsroller frem, at manden kan have sin fortabte-guitarist drømme i form af en butcgy og larmende Marshallhøjttaler i garagen, mens kæresten kan hygge sig med sin fine lyserøde Urbanears i stuen. Og at det hele kan spille sammen. Eller omvendt. 

Faktisk, og skal jeg være ærlig, synes jeg bedre om Urbanears designet - selvom jeg personligt ville gå efter en anden farve end pink. Det er der så heldigvis også mulighed for, da Urbanears Multiroom-serien kommer i fem forskellige farvevarianter. 

ANNONCE
Vi tester: Urbanears Multiroom højttalere

Den store version af Urbanears Multiroom; Baggen koster 2.799,- kroner, hvor lillebror Stammen står til 1.999,- kroner. Til den pris får man multiroom højttalere, der især på designet, byder på noget helt anderledes, end de mere velkendte kombinationer af plastik og metal, og det er forfriskende. De er lette at passe ind i en moderne indretning, hvor man ønsker at lydudstyret skal gå i et med indretningen, og ikke på kalde sig al opmærksomheden. Lydbilledet er til den tunge side med en dyb bas, og når der skrues heeeelt op på volumenknappen, kan man godt mangle en smule diskant. Men det er en smagssag. 

Under alle omstændigheder er Urbanears Multiroom et velkomment produkt i multiroom-kategorien, og et anderledes forfriskende et i looket. 

ANNONCE
Urbanears Stammen - Tekniske specifikationer

SPL Frequency range: 50 Hz–20 kHz (±3 dB)
Amplifiers: 3 Class-D
Drivers: Two 3/4? neodymium dome tweeters, one 4? woofer
Audio Power Output: 36 W

Audio Interfaces
Wi-Fi: 
WPA2, 802.11b/g/n/ac 2.4 GHz/5 GHz with diversity
Bluetooth: Classic + Low Energy 4.2 AVRCP + A2DP
AUX: 3.5 mm stereo jack

USB output for charging: 5 VDC, 1 A
Input Voltage: 100–240 V, 50–60 Hz
Max peak power consumption: 60 W
Network standby power consumption: 1.6W

Weight: 3.6 kg

Size
Width: 
210 mm
Height: 210 mm
Length: 142 mm

Læs mere på Urbanears.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce