Connery

Uddannelsesvalg? Måske noget hvor du tjener penge fra dag 1?

Kickstart din karriere senest den 31.maj

Sponsoreret indhold

Hvad skal du så være når du bliver stor? 

Det spørgsmål bliver man stillet mange gange i løbet af sin opvækst, og af og til spørger man også sig selv: Hvad skal jeg egentlig være? 

Well, der er mange gode svar, men de fleste er aldrig helt sikre, og får at vide, at hvis de nu tager gymnasiet, så har de noget at falde tilbage på... Men come on, hvor meget er der at falde tilbage på, med en middelmådig gymnasiel uddannelse, hvis man ikke har haft lysten med i det? 

Hvis man nu gerne bare vil videre ud på arbejdsmarkedet, bruge sine hænder og tjene nogle penge, så er en teknisk erhvervsuddannelse ikke helt dum. Fordelene er åbenlyse: For det første er der lærlingeløn, fra øjeblikket man har en læreplads og indtil man er færdiguddannet, en del mere end SU-folket trækker ind. For det andet, er der en massiv mangel på arbejdskraft indenfor en lang række af de tekniske fag. Altså, man uddanner sig ikke til arbejdsløshed. 

Hvis man senere ønsker at videreuddanne sig, har de fleste af uddannelserne muligheder for akademiske overbygninger. 

I år er der blevet identificeret en lang række uddannelser, 33 faktisk, som kaldes Fordelsuddannelser. Det er uddannelser, hvor der er mangel på arbejdskraft og derfor gode praktik- og jobmuligheder. 

Otte af disse, tilbydes på TEC (Technical Education Copenhagen): Automatik- og proces, elektronik- og svagstrøm, karrosseri, chauffør, VVS-energi, smed, lastvognsmekaniker og køletekniker.

ANNONCE

”På min praktikplads arbejder jeg blandt andet med opsætning og programmering af robotter. Det er spændende, fordi det er meget teknisk, og man skal hele tiden følge med i den teknologiske udvikling.

Jeg valgte uddannelsen, fordi den er spændende, men også fordi den er meget lovende. Der er stor efterspørgsel for arbejdskraft i branchen, så der er gode muligheder for at få et job.”

Dan Baumann Eriksen - automatiktekniker.

ANNONCE

Vælg en eftertragtet karrierevej senest den 31.maj

Klik dig ind på TEC.dk og se udvalget af spændende uddannelser. 

Du kan læse videre efter grundforløbet, og hvis du går med drømmen om at rejse, er der gode muligheder for at læse i udlandet. 

Uddannelserne ruster dig til et jobmarked med gode muligheder - eller, du kan vælge at starte egen virksomhed, værktøjskassen er i orden. 

Vælg uddannelse på TEC.dk – Deadline for tilmelding er 31. maj. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt