Connery

Tre tips til at kvitte kødet

Artiklen er sponsoreret.

Du kommer ikke udenom det: Det kødfri køkken er fremtiden. I hvert fald har plantebaserede alternativer til kød spredt sig til alt fra gourmetrestauranter til fastfood og supermarkeder, og flere og flere danskere vælger kødet fra helt eller delvist.

Har du allerede skippet kødet helt? Eller kan du umuligt forestille dig at give slip på den gode steg, de saftige hakkebøffer og den grillede kylling? Uanset hvad, får du her inspiration til, hvordan du nemt får masser af plantebaserede retter ind i din hverdag.

Overvejer du at droppe kød?

Med et øget fokus på klimaneutral kost, dyrevelfærd og sundhed, vælger mange at gå den grønne vej i køkkenet. Det lyder måske ikke særligt smagfuldt i dine ører. Det lyder måske heller ikke særligt let. Mange af os beslutter aftensmåltiderne ud fra hvilken type kød, der skal serveres - og så følger tilbehøret bagefter.

I så fald skal du begynde at tænke på dine måltider på en ny måde, hvis du overvejer at hoppe med på plantebølgen; men det behøves ikke være svært. Det ved du, hvis du i forvejen har skåret ned på dit kødindtag. Og der er faktisk rigtig mange lækre vegetarretter, der smager mindst lige så godt som de traditionelle kødretter.

1) Drop lidt kød ad gangen
Det er ikke svært at spise mere grønt - men er du vant til at spise kød hver dag, kan det helt ærligt godt blive en udfordring at kvitte kødet helt fra den ene dag til den anden. Et godt råd er derfor at trappe ned på mængden af kød lidt ad gangen. Start med en enkelt kødfri dag om ugen, så kan du tilføje flere kødfri dage løbende.

Derudover er det godt at huske, at du jo ikke nødvendigvis behøver at stoppe med at spise kød for evigt. Mange trives med at spise kødfrit i hverdagene, mens weekendernes måltider gerne må indeholde kød. Det handler om at finde den balance, som passer til dig og dit liv.

2) Følg en madplan
Hvis du ikke er vant til at spise plantebaseret, er det tæt på umuligt at finde på et kødfrit aftensmåltid hver dag nede i supermarkedet. I stedet er det en god idé at lægge en plan. Med en plan i hånden er det nemmere at få sunde retter med flere planter ind i hverdagen.

Men det i sig selv kan virke uoverskueligt at lægge din egen madplan for en hel uge, hvis du er ny i planteriget. Derfor er det bedste, du kan gøre, at finde en kødfri madplan, som nogle andre allerede har lavet for dig. Du kan for eksempel finde madplaner online og på sociale medier, eller du kan finde nogle lækre, vegetariske kogebøger med én opskrift til hver dag i året. Når du så har prøvet dig frem med nogle forskellige opskrifter, bliver det nemmere og nemmere selv at sammensætte en plantebaseret menu.

3) Bestil måltidskasser
Men det kan gøres endnu nemmere. Med måltidskasser, der bliver leveret direkte til din dør, slipper du for både madplaner og indkøb. Måltidskasser indeholder som regel både opskrifter og alle de råvarer, du behøver for at kokkerere sunde retter i dit eget hjem.

Der findes mange forskellige udbydere, blandt andet HelloFresh' måltidskasser, hvor du for eksempel finder en vegetarisk måltidskasse og en kasse med fisk og grønt. Hos HelloFresh kan du vælge mellem flere typer af måltidskasser, der indeholder mellem tre og fem retter - og der er også masser af måltidskasser med mørt, lækkert kød til de dage, hvor der skal kød til. Dét er nemt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce