Connery

To par jeans og god samvittighed

Denim Project vil spare 70.000.000 liter ferskvand

Bæredygtighed. Et ord, vi hører oftere og oftere. "Vi må gøre noget", men i forvirringen over hvad man som enkeltperson overhovedet kan bidrage med, ender det ofte med.. ingenting. For nej, man kan ikke redde hele verden på én gang, men mange bække små, som man siger. 

Tag nu f.eks. produktionen af det par jeans, du (måske) har på lige nu. Vidste du, at der hvert år går 15% af alt nyproduceret bomuld til spilde under tøjfremstillingen, hvilket svarer til tre t-shirts per person.. på jorden! Da bomuldsplanten er meget vandintensiv, har de 15% spild-bomuld optaget 38,5 mia. liter vand, hvilket svarer til en vandmængde, der kunne forsyne 25 mio. mennesker med rent drikkevand om året i stedet.

Nej? Det vidste jeg heller ikke. Men det gør Denim Project. De har derfor lavet et mål om at spare 70.000.000 liter ferskvand på 60 dage i deres jeansproduktion. De vil inddrage forbrugeren, som ved at købe et par jeans er med til at finansiere den bæredygtige omstilling.

”Lad os starte fremtiden i dag”

I stedet for at lade alt den overskydende bomuld gå til spilde, ser Denim Project det som en ressource, som kan genanvendes i deres jeansproduktion. I praksis vil de altså udvikle jeans lavet af 98% af den overskydende bomuld og kun 2% nyproduceret elastan, hvilket vil spare 11.000 liter vand per par jeans.

Målet er muligt, men dyrt. Derfor indgår Denim Jeans et samarbejde med forbrugeren for at udvikle denne nye type jeans. Ved at sælge 5.000 par jeans på 60 dage kan virksomheden få råd til at omlægge deres produktion og dermed skabe bæredygtige jeans fremadrettet.

Og udover at støtte en ressourceoptimerende fremtid, hvad er der så i det for forbrugeren, tænker du måske? Forbrugeren får et par nye specialdesignede, bæredygtige jeans i juni 2016, når teknologien er implementeret. To par jeans til ét par jeans' pris OG god samvittighed? Win-win! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt