Connery

Test: Hurom H100 Ego Slowjuicer

Langsomme omdrejninger, flere næringsstoffer, nem at håndtere.

4 ud af 6 stjerner

Hjemmelavet juice er altid et hit til mange forskellige formål - hvad enten vi snakker morgenjuice, lemonade eller når der er sæson for hyldeblomst.

Men for mange er juice også meget mere en bare en læskende drik - her handler det både om sundhed, vitaminer, kosttilskud og en nem måde at få sine vitaminer på uden at skulle gnave sig igennem en græsmark af grøntsager.

Hvis man gerne vil prøve niveauet af juicing lidt længere end bare at presse appelsiner til morgenbordet eller citronerne til dine cocktails - så skal man have fat i en rigtig slowjuicer.

En maskine, som kan trække alle mulige forskellige frugter og grøntsager igennem en proces, der separerer saften fra kødet.

Og derfor har vi hentet det tunge skyts i spil for at finde ud af, om den nye slowjuicer fra Hurom lever op til anbefalingerne af den ukronede danske juicekonge Mads Bo.

Vi har kigget nærmere på maskinen HUROM H100 EGO SLOWJUICER.

ANNONCE
 Hurom H100 Ego Slowjuicer - Test: Hurom H100 Ego Slowjuicer Hurom H100 Ego Slowjuicer

Design

Udseendemæssigt er Hurom meget klassisk i sit udtryk - stor, fast base med mulighed for at lire lidt på udseendet med en varierende farve på filteret ved juiceomdrejningspunktet.

Den er meget minimalistisk og stilren med stringente linjer og et casual look, som gør, at det ikke bare ligner et gigantisk monstrum på køkkenbordet - men at den, med lidt god vilje og kreativ design af køkkenetablissmentet, kan have den stående som en del af interiøret.

Man kan dog ikke komme udenom det faktum, som er - køkkenmaskiner er f’cking store.

Og en sjowjuicer, som skal have den rette motor, omdrejningskraft og filtreringssystem? Det kræver altså sin plads. Men når det så er sagt, så kan juiceren - når den ikke er i brug - stå i skabet med en praktisk ‘halv’ størrelse af, hvad den er, når den er samlet.

Der er en detalje ved netop en slowjuicer af denne kaliber - den skal gøres rent hver gang, at man har brugt den. Til gengæld er den nem at rengøre på få minutter, hvor man blot skal skylle indsatsledene i toppen, da bunden og selve fodfæstet på maskinen ikke bliver påvirket af juiceriet.

Nem at rengøre, skal rengøres hver gang - det er lidt en lovehate-ting, man lige skal vende sig til og overveje, når man overvejer at købe en slowjuicer som Hurom H100 - men på den anden side, hvis man eksempelvis pressede appelsiner på en almindelig citruspresser, så skal den jo også gøres rent hver eneste gang. Så det er en tilvænningssag.

Støjmæssigt lever den fuldt ud op til beskrivelserne om at være støjsvag - men forventer lidt bulder og brag, når man tænder for sådan en krabat, men den er utrolig støjsvag og omdrejningerne er hverken højlydte eller enerverende at have til at køre inden mor og far har fået morgenkaffe.

ANNONCE
Hurom H100 Ego Slowjuicer - Test: Hurom H100 Ego Slowjuicer Hurom H100 Ego Slowjuicer

Funktionalitet

Hands-on er den utrolig nem både at samle og bruge i praksis - den har et kompleks system til at udvinde juicen fra frugterne og grøntsagerne, men selve monteringen er på ingen måde kompleks.

Hver del er nærmest uden kig i manualen overskuelig i forhold til montere ud fra øjemål - delene skal blot samles efter anvisningerne i de medfølgende papirer, og derfra er man klar til at forberede sine grøntsager få minutter efter.

Den absolutte største win-faktor på den nye model af Hurom er, at den har væsentligt lavere omdrejninger på sin presning, som gør to vigtige ting for din juice - det langsomme tempo sørger for at presse alle dråber ud af dine frugter og grøntsager i det rette tempo, og så bliver juicen desuden presset skånsomt på en måde, som den bliver knap så iltet og dermed bevarer langt flere af de næringsstoffer, man ønsker i glasset.

Motoren har desuden en sublim ydeevne kombineret med de langsomme omdrejninger - hvilket gør, at man kan juice de mere besværlige grøntsager, som har en tendens til at trevle. Eksempelvis bladselleri. Så længe man skærer alle tingene i små stykker, så kan de minimerede indføringsrør forvandle alle dine favoritter til læskende juice.

Motorsystemet på hardwarefronten har også reduceret kanter, skær og andre små irriterende hjørner, som pulp og grøntsagsrester kan sætte sig fast på og gøre rengøringen besværlig - hvilket er en kæmpe befrielse for alle, der har prøvet at juice før!

Desuden er hældetudens vinklingsgrad en lille genistreg som gør, at al juicen bliver centrifugeret ud i juicebeholderen uden at man lige skal have de sidste dyrebare dråber med en manuel hældning.

Pulp-justeringssystemet i filteret er også væsentligt anderledes - hvilket er både en god og en mindre god ting. Der er god til at minimere pulpen i de fleste grøntsager, hvilket er en befrielse - de mere ‘bløde’ frugter såsom æbler og pærer har lidt mere en tendens til at slippe gennem systemet og ned i juicen, men det er nemmere at håndtere i mundfølelsen.

ANNONCE
Hurom H100 Ego Slowjuicer - Test: Hurom H100 Ego Slowjuicer Hurom H100 Ego Slowjuicer

Samlet set

Hurom H100 Ego Slowjuicer er en god, gedigen slowjuicer, som opgraderer juiceret på hjemmefronten fra et lille glas appelsinjuice til morgenkaffen hist og her - denne maskine er dedikeret til dig, der har tænkt dig er juice et par gange om ugen.

Rengøringsdetaljen gør, at den både egner sig til dig, der vil juice dagligt og flere gange om ugen uden at det bliver bøvlet. Pulpmæssigt er den til den bedre side i forhold til at skimme ‘grumseriet’ fra, og så formår den at være blandt toppen af de sundhedsbevarende juicere med sit innovative motorsystem.

Hurom H100 er nem at håndtere, montere og bruge i praksis - hele familien kan være med, og så længe man skærer sine råvarer i små stykker, så klarer maskinen resten af rejsen fra hårde grøntsager og saftige frugter til læskende juice til folket!

ANNONCE
Hurom H100 Ego Slowjuicer

Pris: 2898 kroner

Hurom H100 Ego Slowjuicer - Test: Hurom H100 Ego Slowjuicer Hurom H100 Ego Slowjuicer
Hurom H100 Ego Slowjuicer - Test: Hurom H100 Ego Slowjuicer Hurom H100 Ego Slowjuicer
Del

Seneste nyt

Annonce