Connery

Skyder mænd bevidst kvinders alder for lavt i byen?

Prøver I at være høflige, eller ser jeg bare yngre ud, end jeg er?

Som de fleste andre mennesker, der begiver sig ud i nattelivet, nyder mine veninder og jeg at møde nye mennesker. Det er altid sjovt og ofte ret interessant at tage en snak med et fremmed menneske, men her på det seneste har jeg flere gange oplevet følgende scenarie udspille sig: Mine veninder og jeg har mødt en håndfuld mennesker, som vi indleder en snak med. På et tidspunkt i samtalen lander emnet på alder, og ikke blot en enkelt gang, men flere gange er min alder blevet gættet til at være 17 år.. jeg er altså 23.

Antagelsen om de 17 år var en af de værre, men generelt bliver min alder gættet til lavere, end den er. En anden gang var der dog en, som rent faktisk gættede på, at jeg gik på uni, og lige som jeg troede, jeg skulle til at blive stolt af mit voksne ydre, fulgte spørgsmålet: “Men du blev da student i sommers.. ikke?

Jeg forstår godt, at der sikkert er en indgroet frygt i de fleste mænd for at gætte en kvinde til ældre, end hun er. Vi er vokset op med livsvigtige læresætninger som “man spørger ikke om en kvindes alder”, og gennem barndommen har vi gentagende gange oplevet vores mor blive enormt smigret, hvis nogen gætter hende til seks år yngre, end hun er. Men som 23årig er det altså endnu ikke et kompliment at få at vide, at man ser seks år yngre ud, end man er. Nu går jeg lige her og tror, jeg udsender signaler om at være en seriøs bachelorstuderende, alt imens du faktisk tror, jeg stadig går på gymnasiet. 

ANNONCE
Skyder mænd bevidst kvinders alder for lavt i byen?

Jeg er da godt klar over, at det ikke ligefrem taler til mit voksne looks fordel, når jeg står oppe i baren i min crop top med Batman logo og beder om et sugerør til min øl, men alligevel.. Jeg er enig i, at det ikke gør den helt store forskel, om du skyder min alder til 22 eller 23 år, og jeg ville sågar ikke blive fornærmet, hvis du troede, jeg var 20 år, men når du fortæller mig, at jeg ligner en, der faktisk slet ikke er gammel nok til at gå i byen, kan det være svært for mig at tage det som et kompliment. Ja, hun er ikke nem at gøre tilfreds, hva? 

Udover der i min situation ikke er tale om et enkeltstående tilfælde, er det heller ikke et scenarie, jeg er ene om at opleve. Jeg har nemlig hørt fra flere af mine veninder, at det samme sker for dem. Deres alder bliver også altid gættet til lavere, end den er, og det kan endda ske i en beklædning, der ikke inkluderer Batman logo. Derfor kan jeg heller ikke lade være med at tænke; er der noget om snakken? Er I mænd så bange for at fornærme kvinder ved at gætte vores alder for højt, hvorfor I måske rent ubevidst ender med at fornærme os i stedet. Eller skal jeg bare acceptere, at så længe jeg insisterer på at drikke min øl med et sugerør, så kommer jeg ikke til at se så voksen ud, som jeg føler mig?

Jeg kan godt se, hvorfor vi kvinder kan virkelig umulige at gøre tilfredse, når nu det ikke en gang er en sikker strategi at gætte et par år yngre end den først antagede alder. Gennem livet forekommer der nemlig et skift i ønsket om et aldersbestemt udseende. I dag vil jeg helst bare ligne en på den alder, jeg har. Om tyve år vil du sikkert smigre mig gevaldigt ved at synes, jeg ser seks år yngre ud, end jeg er, alt imens jeg gennem folkeskolen og gymnasiet ønskede at se ældre ud, end jeg var. Kvinders alder er derfor (endnu et) følsomt emne, og det rigtige svar kan være svært at gennemskue, da det tydeligvis ændrer sig en hel del gennem tiden. Vi vil bare ikke gøre det nemt for jer.. 

Så kære mænd, hvad er jeres holdninger og erfaringer i forhold til dette: Gætter I bevidst en kvindes alder lidt lavere, end I egentlig tror, den er? Eller går I med jeres første indskydelse og tager de tæsk, der eventuelt måtte komme - hvad enten I gætter alderen for højt eller for lavt? 

ANNONCE
Del

Seneste nyt