Connery

Sådan laver du den perfekte scoremiddag

Tips og tricks til din næste date!

Når det kommer til den ædle kunst at forføre og imponere en kvinde, så er den bedste vej til hendes hjerte oftest gennem maven. Gastronomiske evner er et kvalitetsstempel, som både vidner om, at du er en mand, der ved, hvordan man bruger hænderne, og at du er en potentiel forsørger i fremtiden. Kvinder vil forkæles!

Hvad enten du allerede er så småt velbevandret i køkkenets afkroge eller lige har lært at koge et æg, så har vi fundet et godt bud på en simpel, men attraktiv 3-retters menu, som uden tvivl vil tage kegler på din date. 

Sådan laver du den perfekte scoremiddag

Forret

Tortellinis i tomatsauce

(ingredienser: 200 g durummel, 2 æg, 200 g serranoskinke, et bundt persille, en klump frisk mozzarella, 1 dåse hakkede tomater, et bundt basilikum, 2 hvidløg, 1 løg)

En italiensk klassiker! Mange er afskrækkede af den hjemmelavede pastakunst, men det er en ganske simpel proces – og så kan du forberede den om dagen!

Mos osten med en gaffel i en skål. Snit persillen og skær skinken i små stykker. Vend ingredienserne sammen og sæt på køl. I mellemtiden blander du mel og æg. Ælt til en sammenhængende masse og afkøl eventuel en time for at gøre udrulningen nemmere. Massen udrulles på et meldrysset bord med en tykkelse på lige knapt en ½ centimeter. Skær firkanter i massen på godt og vel 4x4 cm og placer en lille teske fyld på hver firkant. Fold ét hjørne op til det modsatte hjørne og klem kanterne godt sammen. Fold de to resterende hjørner indover midten. Formen kan varieres efter eget ønske. Kog i letsaltet vand i ca. 5 minutter, indtil al pastaen kommer op til overfladen.

Tomatsaucen laves ved at blende en dåse hakkede tomater, to fed hvidløg, et lille rødløg, en håndfuld frisk basilikum, en teskefuld sukker samt salt og peber efter smag. Blandingen bør simre i 10-15 minutter. 

Sådan laver du den perfekte scoremiddag

Hovedret

Hvidvinsdampet torsk på rodfrugter

(Ingredienser: ca. 750 g torsk, 1 økocitron, blandede rodfrugter, hvidvin)

Efter en lidt tung og mættende forret er det passende med en let og elegant hovedret. Med et frisk stykke fisk på en bund af farverige grøntsager tager du for alvor kegler i det æstetiske!  

Skræl rodfrugter – gerne gulerødder, kartofler, knoldselleri og persillerødder – og skær dem ud i små tern. Sautér ternene i få minutter på en brandvarm pande med olie og hæld dem efterfølgende i en gryde eller stegeso. Hæld en halv flaske god hvidvin ned til grøntsagerne og bring dem i kog. Skru efterfølgende ned og lad dem simre i 10 minutter med låg. Derefter drysses salt og peber på torskefileterne, som efterfølgende fordeles på toppen af rodfrugterne. Skiver af økologisk citron lægges på fileterne, og torsken dampes, indtil kødet er fast og går let fra hinanden. Læg et par kviste frisk dild på lige inden servering. 

Sådan laver du den perfekte scoremiddag

Dessert

Affogato – italiensk, druknet is 

(Ingredienser: vaniljeis, mørk chokolade (70 %), stærk kaffe)

Som et sidste es i ærmet serverer du en simpel og velsmagende dessert, som ikke kræver det store hurlumhej i køkkenet, da det også er vigtigt, at være en god og nærværende vært. En perfekt kombination af is, kaffe og chokolade!

Køb en god vaniljeis – eller lav den selv, hvis du ejer en ismaskine og satser på det helt store udspil – og tag den ud af fryseren, når hovedretten er serveret. Hvis du har en italiensk Bialetti-espressokande kan du med fordel lave et par kopper espresso i løbet af dagen, men ellers kan du nøjes med meget, meget stærk kaffe. Placer et par scoops af isen i små pyntelige glas og ’drukn’ isen i enten kold eller brandvarm kaffe efter humør. Riv nogle store spåner af mørk chokolade på toppen og server med langskaftede skeer. 

Med denne simple treenighed har du givet dit dategame en fin medvind fra begyndelsen uden at skulle løbe febrilsk frem og tilbage mellem spisestuen og køkkenet. God mad og en god vært skal gå hånd i hånd!

Del

Seneste nyt