Connery

Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Morgensurhed kan ikke kureres, men du kan effektivisere din tid!

Morgener er altid et tidspunkt, hvor man har brug for at ramme alle de rigtige tangenter for at få den bedste start på dagen. Med mindre man hører til gruppen af ’røvirriterendeingentømmermændsenerigiskerøvhuller’ – også kaldet A-mennesker – så er det ofte en krig at få det rette ben ud af sengen. 

Vi har dog fået fingrene i nogle ret effektive råd til det almene B-menneske, som gerne vil have sin morgen til at være effektiv og en god kickstarter til resten af dagen – morgensurhed er der stadigvæk ingen kur til, men morgenen kan effektiviseres!

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Stå tidligere op

Denne her er ret basal, men fungerer efter hensigten – i de forholdsvis unge år kræver kroppen ikke altid mere end 6-7 timers nattesøvn, og de yderligere tillægstimer kan bare trætte dig mere. Med den tidligere opvækning har du mere tid om morgenen til at nå dine daglige gøremål – hygge med børnene, nyde morgenkaffen eller blot bruge den ekstra tid på at blive helt vågen. Så har du mere overskud til at tage turen på arbejde, eller endda starte arbejdet tidligere (og derved komme tidligere hjem til mere aftenfrihed).

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Brug alarmklokken som strategi

Hvis du hører til de folk, som ikke kan høre alarmklokken ringe om morgenen uden at trykke snooze 75 gange, så skal du genoverveje din strategi. Det kan virke som en absurd irriterende tanke, men hvis du fjerner alarmklokken fra dit natbord og i stedet stiller det uden for sengens rækkevidde, så ’tvinger’ du dig selv til at stå op og slukke for alarmen. På den måde starter din dag allerede, når du træder ud af sengen for at slukke for den traumatiske alarmlyd.

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Fjern smartphonen fra soveværelset, eller minimer forbruget

Alle kender ’rutinen’ om morgenen, hvor man lige vækker sig selv langsommeligt op ved at tjekke nattens sms’er, opdateringer og diverse mails, men det er en tidssluger – inden du har lettet dig fra sengen, går der ofte 15-30 minutter af spildtid på ligegyldige underholdningsværktøjer på din smartphone.

Hvis du derfor fjerner den fra soveværelset og lægger den i køkkenet, så slipper du for at prioritere surfingen frem for morgenkaffe, morgenbadet eller hvad du nu går glip af. 

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Stræk ud

Morgengymnastik er ikke blot en skrøne, fra da tv’et viste sort-hvid-programmer – man bliver mere afslappet og knap så stresset, hvis man husker at strække kroppen godt ud fra morgenen af. Brug 1-2 minutter på at få din dvaske morgenkrop i aktion, og du vil takke dig selv senere på dagens arbejdsmølle. 

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Tag et koldt bad

Shiat, allerede tanken om at gøre det får os til at gå fra haveslange til lampefatning... ,en det er videnskabeligt bevist, at et iskoldt bad bekæmper stress, gør dig lykkeligere – og så vågner du op som heftigt, som hvis du fik et spark i løgposen! Absolut den mest effektive opvækningsmetode på listen. 

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Sæt mindst ét mål på din dagsorden

Hvad enten du gør dette aftenen inden, eller ved morgenbordet/under bruseren, så giver det dig noget at stræbe efter i løbet af dagen - og yder derudover en succesfølelse i slutningen af dagen, hvis du når disse mål. Sæt derfor ikke alt for mange mål eller alt for urealistiske mål, men nogle som er overkommelige og alligevel giver dig den nødvendige udfordring – vask bilen, færdiggør projektet på arbejdet, skriv en kærlighedsnote til fruen – you name it. Sæt dig nogle mål og opnå dem!

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Pres dig selv

Ingen mennesker har brug for at blive stresset eller ydermere blive hundset rundt med af andre mennesker - spørg bare fruen, når du forsigtigt spørger ind til, om hun ikke har fundet en kjole efter tredje gennemgang af garderoben!

Derfor skal du selv presse dig selv! Ikke stres dig selv, men sæt dig nogle lidt stramme mål – skær dit bad, din morgenmad og din barbering ned til halv tid. Så kan du se, hvor meget tid du har at arbejde med om morgenen, og hvor meget der egentlig er spildtid.  De hurtige bevægelser og den stressende udfordring sætter gang i kroppen og får dig hurtigere i gang samt optimerer din tid. 

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

Kom i tøjet med det samme

Hvis du dvasker rundt i dit nattøj for længe, så sløver du din start på dagen. Så snart du kommer ud af dit nattøj, jo hurtigere kommer du i gang med de ovenstående gøremål – og så snart du kommer i dit ’arbejdstøj’, bliver du også automatisk motiveret til at gøre de ting, du skal i løbet af dagen.

ANNONCE
Sådan bliver du et bedre morgenmenneske

KAAAAAFFFFFFFFFE

Jep, ingen videre forklaring her andet end livsnødvendig stimulans. 

Del

Seneste nyt