Connery

Rome

"Kommer snart" på TV3

Serien blev først vist sidste år, hvor den havde premiere på tv skærmene rundt omkring i USA den 24. august. Den tiltrak 8,9 millioner seere og fik derefter 6,6 millioner seere i Storbrittanien.
Serien er blevet hyldet af kritikere og blev nomieret til to Golden Globes for blandt andet bedste serie.
ANNONCE
Rome
Serien, Rome er et historisk drama, som finder sted i år 54 før Kristus. Rom er den rigeste by i verden, og riget bliver større og større. Princippet bag republikken har indtil nu været delt magt, og det har ikke været tilladt at have en enkelt mand på magten - men det ændres nu.
Korruption, grådighed og jagten på rigdom viser folks grimmeste sider, og klasserne bliver nu endnu mere delt end før. Den ledende klasse vælter i rigdom, og folket er splittet.
Vi følger kampen mellem patricierne og plebejerne og ser republikken Rom blive til et enormt rige af velstand.

I serien ser vi betydningsfulde, rige mennesker, magtfulde, ambitiøse mænd, og vi følger to romerske soldater, Lucius Vorenus og Titus Pullo, og ikke mindst Gaius Julius Caesars rejse mod komplet diktatorskab over Rom, hans fald og attentatet mod ham.
Som der står på HBO er Rome et "intimt drama om kærlighed og forrædderi, herrer og slaver og mænd og koner."
ANNONCE
Rome
På skuespillerlisten finder man blandt andre Kevin McKidd ("Kingdom of Heaven") som Lucius Vorenus, Ray Stevenson ("King Arthur") som Titus Pullo, Ciaran Hinds ("Road to Perdition") som Gaius Julius Caesar og Polly Walker ("Patriot Games") som Atia of the Julii. Polly Walker blev nomineret til en Golden Globe for bedste optræden af en skuespillerinde i en TV serie.

Serien er skabt af John Milius, William Macdonald og Bruno Heller, og der skulle også være en dansk instruktør med, nemlig Mikael Salomon.

Premiere i Danmark
Rome får dansk premiere den 31. august, og den vil blive vist hver torsdag.


Vil du læse mere?

Så tag et smut ind på HBO, hvor du kan læst alt om serien.

Billederne er lånt fra HBO.
ANNONCE
Del

Seneste nyt