Connery

Romanen Damer: En mands turbulente rutsjebanetur i datinglandet på den forkerte side af 50 år

Mikkel Jønsson går til klingen på post-skilsmisse-dating.

Jeg spidser gerne ører, når der kommer nyt fra det lille forlag Bloody Amateurs, som giver en stemme til de små niche-projekter - alt fra en koks datingskrise til en kogebog om 1900-tallets gyldne måltider.

Og det seneste skud på stammen er Mikkel Jønssons Damer

Hvis man ikke allerede har gættet fokuspunktet i romanen, så kan man lige starte med mærke detaljerne på forsiden, hvor et par velformede 'øjne' indikerer, i hvilken retning romanen strutter hen. 

Vi følger Lars. Han er lige blevet skilt fra sin kone efter 24 års ægteskab. Han er på den forkerte side af 50.

Hvad fanden gør man?

Bogen kaster sig uden forvarsel hovedkuls ud på dybt vand for Lars, som efter en høflig forespørgsel om at hjælpe ekskonen og hendes nye flirt med at flytte, forsøger at finde fodfæste i en verden, hvor han nu står alene.

Egentlig har han det okay med stilheden og sig selv, men hans omgangskreds såvel som hverdagens normer dikterer, at man skal gå igennem livet to og to.

Det resulterer i en potpourri af dating på godt og ondt - hvert kapitel har passende et kvindenavn til hvert forsøg på at finde vej gennem datingjunglen.

Det giver en fin lille kontinuitet, men formår også at agere en antologisk fortælling, hvor man kan starte forfra og fortælle nye ting ud fra samme udgangspunkt.

Det er på mange måder en humoristisk og tragikomisk bog, som dykker ned i forventningerne mellem mænd og kvinder og hvad man egentlig gør, når ens 'billet' til de grå år af sit liv bliver taget fra én.

Er det slut? Skal man finde en ny? Kan hun det samme, eller skal hun kunne noget nyt?

Det er en rutsjebanetur i gennem følelserne for en mand, som ned til de mindste detaljer fortæller om de små ting, der gør os mennesker unikke, fantastiske og røvirriterende på samme tid. 

Han skal finde sig selv - og den tankegang, uanset hvor du står henne i livet, kan man relatere til i forhold til at skulle forholde sig til en ny virkelighed.

Fra tørre samtaler om statistikker og kønsroller til hede aftener bliver Lars en fin lille realistisk spejling af mennesket som enten det vilde dyr, der ingen anelse har om, hvad der egentlig forgår i situationen til de nøje udregnende mennesker, som har forudindstillet sine forventninger og lever livet derfra.

Skal virkeligheden ændre sig eller skal du?

Damer er en finurlig fortælling om identiteter, følelser og forventninger som bliver fortalt gennem øjnene på en mand, som nærmest kæmper sig gennem en tjekliste af et fænomenalt Tinder-eksperiment af kvinder. 

Hvis du har lyst til at dykke ned i Lars og hans kamp med damerne - så er bogen lige nu tilgængelig på Bloody Amateurs for 225 kroner.

Fang den lige her.

ANNONCE
Romanen Damer: En mands turbulente rutsjebanetur i datinglandet på den forkerte side af 50 år
Del

Seneste nyt