Connery

Red Notice: En lynanmeldelse

Gem den kritiske sans væk og find popcorn frem!

4 ud af 6 stjerner

Red Notice har sin store globale streaming-premiere, og filmen trækker i retning af Netflix' absolut dyreste produktioner, med et budget på over 160 millioner dollars. 

Filmen har været tilgængelig for filmanmeldere op til premieren, og den generelle konsensus, er: At det ikke er en helt fantastisk film. På Rotten Tomaties har de tidlige anmeldelser fra anerkendte kritikere, givet filmen en særdeles lunken score på 39% (af 100), mens publikum reagerer mærkbart anderledes med en 92% audience score - indtil videre...

Vi har også haft mulighed for at dykke ned i filmen - kort før tid - og her får du en lynanmeldelse: 

ANNONCE
Red Notice trekløveret - Foto: Frank Masi / Netflix - Red Notice: En lynanmeldelse Red Notice trekløveret - Foto: Frank Masi / Netflix

Red Notice er ikke på nogen måde - hvis vi skal drage paralleller til kunstverdenen (det skal vi) - et originalt værk, af Jackson Pollock - det har ikke flere lag og en vanvittig dybde, og er fri for åben fortolkning med fancy analyser til følge. 

Red Notice er mere end for-indrammet IKEA-plakat af en stor rød London-bus: Et massefabrikeret værk, der rammer (for)tidens trends, ser (objektivt) tilforladelig ud - et værk, der måske primært har en appeal, fordi man har en alt for bar, hvid væg, der mangler noget kulør! 

Red Notice er en heistfilm, der er centreret omkring en klassisk katten-efter-musen fortælling, med to high-society kunsttyve og en FBI-agent i hovedrollerne: Gal Gadot, Dwayne "The Rock" Johnson og Ryane Reynolds.

De store stjerner leverer præcist hvad det skal, action, sexappeal, lækre kroppe, vittige one-liners, vilde one-punches og skuespilspræstationer der mest af alt fremviser et mash-up af stjerneres samledes kartotek af tidligere præstationer: En slags best-off, hvor filmstjernerne kører den hjem på rutinen - men vel at mærke en rutine, med et ret højt bundniveau. 

Og mens Red Notice slæber sig gennem den overdrevne og clichéfyldte McGuffin-jagt på Cleopatras ædelstensbesatte guldæg, trækker filmens plot på ikoniske film som Oceans' Eleven, Indiana Jones, Reynolds egen The Hitman's Bodyguard, og et væld af andre af Hollywoods store heist- og actionhits, er det enormt svært ikke at føle sig vanvittigt underholdt. 

Red Notice er på ingen måder et mesterværk, men det er en højeksplosiv actionfilm, der ikke har sparet på budgettet.

Men på trods af selve produktionskvaliteten af filmen, reddes den egentlig hjem på Ryan Reynolds kække meta-bemærkninger og den generelle kemi mellem de tre hovedrolleindehavere: Der i sidste ende gør filmen til en middelmådig, men måske faktisk helt perfekt popcorn-film, der formår at holde dig vågen foran skærmen en fredag aften, hvor ambitionsniveauet for dig, heller ikke rækker til mere end en omgang Netflix - og fred være med det!

ANNONCE
Red Notice - Trailer
Del

Seneste nyt