Connery

Rate Rateandchill.com and chill.

Det mediebestormede ratingsite rejser et par interessante debatemner. Also, hvem har ikke bedømt piger før?

I løbet af de sidste par dage, er der blæst en større mediestorm (MX, EB, News)  op omkring et par drenges lille webprojekt: Rateandchill.com.

På Rateandchill kan brugerne bedømmer pigerne fra vejle-området. Det er et ret enkelt system der matcher pigerne op mod hinanden, hvorefter brugeren vælger den en eller den anden. Herefter bliver pigerne så placeret i et rangsystem, baseret på antallet af point. 

Konceptet er ikke nyt og banebrydende. Rating af det andet køn er sket i al evighed, både på nettet og offline. Faktisk var det et lignende koncept, der blev starten på Facebook. 

Men hvorfor er det så, at det her passionsprojekt, pludselig blæser op i hovedet på drengene? 

Problemet findes i den moralske ende af spektret, fordi pigerne der meldes på sitet, indmeldes via deres Facebook-profil. Sitet scraper det offentligt tilgængelige profilbillede, navn, og den geografiske placering, hvorefter profilen bliver godkendt af en administrator. 

På Rateandchill er det kun piger fra Vejle-området der optages. 

ANNONCE

Så vidt så godt. 

Men fordi det ikke nødvendigvis er pigerne selv der melder deres profil til sitet, kan det ikke undgås, at nogen føler de er havnet det forkerte sted. Det er klart. Men det er fucking svært at styre hvor ens offentligt tilgængelige informationer ender henne - I dette tilfælde er det så åbenlyst på et dansk site, men det kunne lige så godt have været alt muligt andet. 

ANNONCE

Hvordan undgår man, at ens oplysninger ender et sted man ikke ønsker?

Man starter med at huske på alle de betingelser man accepterede, da man oprettede sin Facebook-profil. De står lige her, for de nysgerrige.

Her er et vigtigt uddrag:

Husk, at offentlige oplysninger kan:

  • Knyttes til dig, også uden for Facebook
  • Dukke op, når andre søger på Facebook eller i et andet søgeprogram
  • Være tilgængelige for Facebook-integrerede spil, applikationer og websites, som du og dine venner bruger
  • Være tilgængelige for alle, som bruger vores API'er, f.eks. vores Graph API
ANNONCE

Men er det så okay?

Det er op til debat, og nu åbenbart også op til datatilsynet at kigge på. Men du kan sikre dig selv, ved at huske at læse infomationer om privatlivsindstillinger. 

Det her er drengestreger. Det er non-profit, en vigtig detalje. Det deler vandene, og du kan sagtens sidde og være voksenforarget lige nu. Men. Jeg tror ikke der er mange af os, der kan se os fri fra at have bedømt en pige på en skala fra 1-10, op til flere gange i vores liv. 

ANNONCE

Rate and Chill er ikke en dum idé. (Som nævnt tidligere: Facebook)

Men gutterne bag sitet er blevet ramt af en storm, så hurtigt, at de ikke har kunnet gøre meget for at ændre på setuppet. Serveren har flere gange været lagt ned, og der er desuden blevet meldt ud, at alle der gerne vil slettes, bliver slettet. 

Jeg har chattet lidt med folkene på Facebook-siden. De er rimeligt pressede af at svare på journalisters spørgsmål, og var umiddelbart ikke åbne for flere kommentarer. Jeg fik alligevel en enkelt quote fra en anonym administrator. 

Idéen er egentlig cool nok, det er jo ikke noget de fleste fyre ikke kunne finde på. 

"De fleste drenge synes jo det her er fucking episk (hvilket det også er) og de drenge som offentligt whiner om, at det ikke er cool vil jo bare vinde nogle gratis points hos damerne ;-P"

Anyways, hvis ikke andet, så skaber det da lidt debat om internet-etikette og privatlivsindstillinger her i landet, hvilket nok ikke er helt dumt. 

Løsningen for et funktionelt rateandchill-site, vil være at opsamle profilinformationerne, gennem en Facebook-app, der skal godkendes af profilens ejermand. API'et er til det. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt