Connery

Overvejer du at sælge din bolig selv?

Hvis du står overfor at skulle sælge din bolig, kan du vælge at gøre det traditionelt via en mægler, eller du kan vælge at stå for det meste selv. Vi giver dig her en lille guide.

Brug en boligadvokat

Hvis du gerne selv vil sælge din bolig, så kan du spare en god sjat penge, men du bør seriøst overveje at involvere en boligadvokat til at bistå dig. En boligadvokat er din juridiske støtte og ballast, og det er ham eller hende, der sørger for, at alt det lovmæssige vedr. et bolig-salg forløber som det skal, og at der ikke er nogen løse ender i kontrakter el.lign., som kan komme og bide dig i halen senere.

Hvad er en boligadvokat?

Boligadvokatens opgave er at sørge for, at der ikke er nogen slinger i valsen, så at sige. Det betyder, at alt hvad der angår kontrakter, skøde, tinglysning osv. typisk varetages fuldstændigt af en boligadvokat. Boligadvokaten kan ofte også hjælpe dig med at forhandle med købers mægler og generelt bare være din partner gennem hele dit forløb. 

Forskel på boligadvokat og ejendomsmægler i fm. salg  af din bolig

Det er vigtigt at skelne mellem en ejendomsmægler og en boligadvokat, da der er nogle ret afgørende forskelle på dem. En ejendomsmægler varetager som udgangspunkt ALT i forbindelse med dit salg. Det vil sige, at du kan vælge at læne dig tilbage, og lade de professionelle klare det hele. Det er det, de fleste vælger, men man får lov at betale for det. En ejendomsmægler er typisk markant dyrere end en boligadvokat.
Boligadvokaten klarer alt det juridiske i forbindelse med en handel, men du står til gengæld selv for at få taget nogle lækre billeder af boligen, at få udarbejdet salgstekst og få tiltrukket potentielle købere. Det er med andre ord to vidt forskellige processor, når man sælger bolig via ejendomsmægler end når man gør det selv.

Fordelen ved en ejendomsmægler er, at han ofte har et kartotek af købere og at du får et flot online udstillingsvindue på mæglerens hjemmeside. Ulempen er, at ejendomsmæglere er (eller i hvert fald kan være) dyre, hvorfor der er mindre profit/fortjeneste til dig.
Fordelen ved en boligadvokat er, at du ikke betaler ligeså meget som hos mægleren, men at du til gengæld selv skal lave en del af det såkaldte ”rugbrødsarbejde”, hvis du vil have solgt din bolig.

Boligadvokat ved køb af bolig

Boligadvokater kan ikke kun hjælp, hvis du skal sælge. Overvejer du at købe en bolig, kan du også vælge at konsultere en boligadvokat. Advokatens opgave er i så tilfælde at sørge for, at du ikke overser noget i kontrakter mv. og at du således har ryggen fri og ro i maven.

En bolighandel er for de fleste almindelige mennesker, den største investering de nogensinde kommer til at foretage sig. Derfor vil man meget gerne sikre sig juridisk. Så selvom det er billigere her og nu, at lukke øjnene og bare skrive under, så kan pengene til en boligadvokat være givet godt ud, hvis du står overfor at købe bolig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce