Connery

Opbevarer du din vin rigtigt?

Den rigtige opbevaring sikrer længere holdbarhed og bedre vin

Uanset om du synes, det er feinsmeckeri eller ej, så er der rent faktisk en rigtig måde at opbevare vin på. I hvert fald hvis du vil have mest muligt ud af den. Og selvfølgelig vil du det. Der er jo ingen grund til at købe en super lækker vin, som ikke skal drikkes lige med det samme og så ødelægge den på grund af forkert opbevaring. 

Man skal ikke græde over spildt mælk, men spildt vin? Det er en helt anden sag. Derfor giver vi dig 4 gode råd til, hvordan du bedst muligt opbevarer din vin. 

1) Hold det mørkt
Hold din vin væk fra solen. Selvom solen er en vigtig del af processen, når druerne skal dyrkes, kan UV strålerne være medvirkende til, at vinen modnes for hurtigt. Derudover kan mærkaterne falme, og selvom smagen selvfølgelig er det vigtigste, så må det da også godt kunne ses, når du rigtig har været ude at spendere, ikke? 

2) Styr på temperaturen
Temperatursvingninger er vines største fjende. Ved den korrekte temperatur kan du gemme din vin i årevis, indtil du er klar til at drikke den. Men hvis du lader din vin være for længe i et enten for koldt eller for varmt rum, eller endnu værre, under konstant temperatursving, kan du godt regne med en kæmpe skuffelse, når du endelig skal drikke din vin. 

Vin bør langtidsopbevares ved omkring 12-14 grader. Hvis vi snakker hvidvin eller rosé, som helst skal nydes kold, smider du den selvfølgelig bare på køl forud for servering. 

3) Gem vinen rigtigt
Har du ikke en vinkælder? Heller ikke mig. Men det betyder heldigvis ikke, at vi ikke kan nyde god vin. Opbevar vinen i et køligt skab (ikke i køkkenet, husk på punkt 2), og hvis din kælder ikke er fugtig, kan den også gå an som vinkælder-substitut. På loftet, ovenpå køleskabet eller i skabet over opvaskemaskinen virker måske som fine steder, men det holder altså ikke. Faktisk bør du slet ikke have vinen i køkkenet, medmindre du har et vinkøleskab. 

Og så er det også ret vigtigt, at du husker at opbevare flaskerne liggende. Det sørger for, at væsken er i kontakt med proppen og modvirker, at korken tørrer ud og dermed lukker ilt ind i flasken.

Er der skruelåg på flasken? Så må de gerne stå. 

4) De sidste guldkorn
Hold din vin væk fra bevægelse. Og hvad betyder det så? Ligesom lys kan enhver form for bevægelse og rysten (hvis det sker relativt ofte) medvirke til, at vinen modnes før tid. Vinen skal altså ikke placeres i en kasse, du ofte skal rykke rundt på.

Hvis du er seriøs omkring din vinopbevaring, kan du overveje om du skal have et ordentligt system. Men ærlig talt kan mindre altså også gøre det. Jeg er ret stor vinentusiast, men indrømmet så bliver de altså også købt, fordi de skal drikkes på et tidspunkt inden for nærmeste fremtid. Og selv hvis det er en, der skal gemmes lige lidt længere, så holder jeg mig til disse fire råd, og så plejer vinen altså at smage ganske fortræffeligt alligevel.

Både første, andet og tredje glas. 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce