Connery

Ny bog tager dig med på en rejse gennem det danske whisky-landskab

En rejse gennem den danske whiskykultur!

Hvis du også oftest forbinder Skotland eller Irland med whisky/whiskey, når man tænker på denne ædle spiritus, så er der kommet en ny bog, som viser dig, at danskerne også kan lege med de store drenge.

Måske har du smagt dansk whisky fra tid til anden - men vidste du godt, at der findes 18 danske destillerier, som alle har et bud på en whisky?

Vi har tidligere været ude og smage forskellige danske destillerier i vores whisky-artikler - Ærø Whisky, Thy WhiskyFary Lochan, Trolden Whisky, Brænderiet Enghaven, Island of Mors - men nu er de alle sammen samlet i en utrolig flot og udførlig bog, som passer perfekt til adventsgaven.

Selve bogen dykker ned i, hvad man forbinder med ‘dansk whisky’ og alt det indebærer - der er interviews med hvert enkelt destilleri, folkene bag og en masse historier om, hvordan deres passion for whisky er blevet til en virkelighed i Danmark.

Alt fra eksperimenter med råvarer i lokalområdet, importerede kobberkedler, ukuelig dansk gåpåmod og ikke mindst øjeblikket for visse destillerier, hvor alle lige pludselig får øjnene op for, hvad de egentlig kan trylle frem.

Selve bogen er båret af kærlighed til de dejlige dråber, respekt for håndværket og for den enorme forskellighed, whisky kan rumme – og så giver den et sjovt og spændende indblik i et dansk iværksættereventyr, der dækker hele landet og efterhånden også har ramt udlandet.

ANNONCE
Ny bog tager dig med på en rejse gennem det danske whisky-landskab

Det er en vaskeægte ‘coffeetable’-bog, som i sig selv pynter med sit flotte, minimalistiske smudsbind - og den omfangsrige bog er fyldt med nørderi, sjove fortællinger og øjeblikke, hvor whiskybranchen går godt og mindre godt.

Der er dem, som er flyttet 250 km for at være i nærheden af det helt perfekte vand til destilleriet og dem, som har kigget de legendariske skotske destillerier over skulderen. 

Der er alt fra Ærøs måde at lade deres whisky forblive mere uvasket, så de parfumerede olier fra tøndelagringen bidrager til smagen og op til Fary Lochan, som giver deres whisky en note af røg fra noget så utraditionelt (og måske meget dansk), nemlig brændenælde.

Hvis du nørder lidt med whisky til husbehov eller gerne vil dykke helt ned i den danske whisky-kultur, så er der noget for enhver smag!

ANNONCE
Dansk whisky

Forlag: Byens Forlag

Pris: 349 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce