Connery

LEXUS RZ 450e er den første rendyrkede elbil fra det japanske luksusbrand

Den nye elbil fra Lexus kommer snart til Danmark

Tidsplanen for 'verdens første' er stram for tiden, når det kommer til elektrificering af de mere klassiske luksusbilmærker, indenfor den seneste måned har vi blandt andet set el-lanceringer fra Maserati og Lotus, og nu er Toyotas luksusmærke Lexus også ude med en verdenspremiere.

Lexus RZ 450e er den første bil fra Lexus der helt fra bunden og op er udviklet og bygget som en ren elbil - og det giver nye muligheder. 

Lexus RZ e-aksler mellem hvert sæt af de drivende hjul - det er en modulær pakke der består af motor, gearing og motorstyrenhed, og fordi de er placeret helt tæt på hjulet, er effektiviteten høj, præcis og meget støjsvag - lyder det fra Lexus. 

Den forreste e-aksel leverer 150 kW (204 hk) mens den bagerste kører 80 kW (109 hk) på pakken, med en samlet effekt på 313 hk. Motorerne arbejder sammen med DIRECT4 firehjulstræk, der intelligent balancerer krafrfordelingen mellem alle fire hjul. 

ANNONCE
Lexus RZ 450e - LEXUS RZ 450e er den første rendyrkede elbil fra det japanske luksusbrand Lexus RZ 450e

Rækkevidde over 400 km
Lexus oplyser at de foreløbige tal, giver bilen en rækkevidde på mindst 400 km efter WLTP-standarden, men de afventer stadig endelig typegodkendelse - samtidig er forbruget på Lexus RZ under 18 kW per 100 kilometer. 

Batteriet på 71,4 kW er udviklet til Lexus, der garanterer mindst 70 % kapacitet efter 10 år - eller en million kørte kilometer, alt efter hvad der kommer først. 

ANNONCE
Lexus RZ 450e - LEXUS RZ 450e er den første rendyrkede elbil fra det japanske luksusbrand Lexus RZ 450e

Kommer til Danmark 
Lexus RZ elbilen kommer til Danmark på en endnu ukendt lanceringsdato - dog ved vi at det er en 2023 model. Lexus åbnede for forudbestillinger den 21. april 2022. 

Lexus RZ afsløring
Del

Seneste nyt