Connery

Toyotas GR Corolla kommer med 300 hk

Gazoo Racing er klar med et hidsigt take på Corollaen

Toyota har på det seneste ladet deres racing-division GAZOO Racing (GR) stå for at udvikle performance-udgaver af deres personbiler: Og efter en pæn lancering af GR Yaris, er turen kommet til Corolla. 

Den race-inspirerede Corolla bliver drevet frem af en pænt opskruet 3-cylindret, turboladet 1.6 liters benzinmotor med et output på 300 hestekræfter. Det er et pænt performance-comeback til Toyota Corolla, der for få år siden blev genoplivet fra de døde, efter at have heddet Auris gennem en længer årrække. 

ANNONCE
GR Corolla laver drengestreger - Gazoo Racing - Toyotas GR Corolla kommer med 300 hk GR Corolla laver drengestreger - Gazoo Racing

Bilen er fremelsket til at have særlig hurtig acceleration når den trækker ud af et sving, og rammer max moment mellem 3000 og 5500 omdrejninger, mens hestene topper ved 6500 omdr/min. 

Motoren er i udgangspunktet den samme der blev benyttet til GR Yaris, men med en lidst større vogn, er den altså blevet tunet til et endnu højere niveau: Den forøgede effektivitet tilskrives især et forbedret udstødningssystem. 


For at få det meste ud af motorens beredskab er GR Corolla udstyret med et rallyinspireret GR-Four firehjulstræk, der giver føreren mulighed for at styre kraftfordelingen til hjulene mellem 60-40, 50-50 og 30-70. Så donuts er uden tvivl på menuen. 

Fordi den er født af racerbanerne kommer GR Corolla alene med manuel gearkasse, der sørger for at holde føreren tæt på bilens 'hands-on' rally-rødder. 

Den potente hot-hatch lanceres i 2023

Mens modellen alene er blevet annonceret overfor det amerikanske marked, lever vi i et spinkelt håb om, en dag at se en ny hidsig 'rolla her i Danmark - GR Yaris dukkede jo rent faktisk op.

Priserne for GR Corolla er ikke blevet afsløret på nuværende tidspunkt. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce