Connery

Sydkoreanske elbiler løber med flotte priser

Kia og Hyundai har holder 2022 varm med award-regn

Det er svært ikke at kalde det et pletskud, når Hyundai og Kia med den fælles elbils-platform EGMP har sendt to så forskellige udseende elbiler på markedet, som Hyundai Ionq 5 og KIA EV6. 

Og selvom den teknologiske platform er på plads med en 800 volts teknologi, der lige nu kun deles af de dyreste tilsvarende elbiler fra Europa, for både på design, performance og pris lader de to biler til at være succeser. 

Danskerne er i hvert fald pjattede med sydkoreanske elbiler, og køen hos forhandlerne er efter vores informationer lange - selvom det er en generel tendens i bilmarkedet anno 2022. 

Begge mærker har for nyligt været ude og prale med den ros, de har fået for deres elbiler fra omverdenen. Forståeligt nok.

ANNONCE
Sydkoreanske elbiler løber med flotte priser

Hyundai IONIQ 5 kunne for eksempel prale af prisen som årets bil ved World Car Awards 2022. 

Ved World Car of the Year var IONIQ 5 oppe mod netop Kia EV6 og Ford Mustang Mach E, men løb altså med sejren med en fraktion højere score end søsterbilen, mens Forden også hang godt med i svinget.

Ikke nok med, at den er kåret som Årets Bil i Verden, så er IONIQ 5 bl.a. også kåret som Årets Bil i hele syv lande: Danmark, Tyskland, Storbritannien, Norge, Schweiz, Irland og Estland. Vi er ovenud begejstrede," siger Annegrethe Skovby, pressechef hos Hyundai Danmark.

De mange innovative features, hurtige opladningstid og unikke design er ikke gået ubemærket hen, hvilket den nylige kåring som Årets Bil i Verden 2022 er et bevis på. World Car of the Year afholdes hvert år og er den største pris, når det gælder kåringer af nye biler. Mere end 100 motorjournalister fra hele verden er med i juryen. Vinderne blev offentliggjort den 13. april på den internationale biludstilling i New York.

ANNONCE
Sydkoreanske elbiler løber med flotte priser

Elbilen KIA EV6, der måtte "nøjes" med 2. pladsen ved World Car of the Year, har til gengæld været til pris-fest hos iF Design Awards 2022, den mest mærkbare pris her var designprisen i kategorien "Automobiles/vehicles", hvor bilen blev rost for det visuelle udtryk - ligesom der også var en pris for infotainment-systemets interface og GEONIC-kabinematerialet. 

Siden Kia EV6 blev lanceret i efteråret 2021 har den også vundet "What Car? Årets Bil 2022" og "Årets Bil i Europa".

ANNONCE
Del

Seneste nyt