Connery

Konica Minolta Dynax 7D

Verdens første digitale spejlreflekskamera med billedstabilisator indbygget i kamerahuset.

PRESSEMEDELELSE:

Dynax 7D er et nyudviklet digitalt spejlreflekskamera med en opløsning på 6,1 megapixels og udskifteligt objektiv. Kameraet benytter Minoltas A-bajonetfatning, hvilket betyder, at samtlige Minolta AF-objektiver kan anvendes. En af de mest interessante funktioner er Konica Minoltas innovative Anti-Shake billedstabilisator, som er indbygget i kamerahuset, så billedstabilisering kan benyttes med samtlige objektiver.
ANNONCE
Konica Minolta Dynax 7D
Dynax 7D er udstyret med en bevægelig CCD (samme type som i DiMAGE A2, A1 og Z3), der justerer sin position i forhold til kamerarystelserne. Den store fordel ved dette system er, at billedstabiliseringen kan benyttes med alle typer af objektiver, ikke kun med et begrænset udvalg af specialobjektiver. Kameraet anvender Minoltas A-bajonetfatning og er dermed kompatibelt med alle tidligere AF-objektiver i Dynax-serien. Udvalget består i dag af cirka 30 objektiver, som omfatter brændvidder fra 16 mm til 600 mm.

Billedstabilisatoren gør det muligt at benytte op til tre trins længere lukkertid end normalt uden at risikere rystede billeder. Det er især værdifuldt, når man fotograferer med håndholdt kamera og lange brændvidder eller i svagt lys. En anden vigtig fordel er, at man ikke behøver øge kamerafølsomheden (ISO-værdien) - og hermed reducere billedkvaliteten - for at opnå kortere lukkertider, hvis man fotograferer under svage lysforhold eller uden flash.

Anti-Shake teknologien er udnævnt til "Årets fotoinnovation 2004-2005" af EISA, en sammenslutning af 50 europæiske fototidsskrifter.

På kameraets bagside findes en 2,5" TFT-monitor med 207.000 pixels, der kan anvendes i direkte sollys. Monitoren har dobbelt så stort billedfelt som de 1,8" monitorer, der normalt anvendes til kameraer i denne klasse og præsterer en forrygende flot billedkvalitet. Det er både nemmere at indstille menuerne og se detaljerne i de optagne billeder.

Under udviklingen af Dynax 7D har man så vidt muligt benyttet de samme funktionsknapper og den samme betjeningsmåde som i det prisbelønnede analoge spejlreflekskamera Dynax 7. Kameraet er opbygget i et stabilt chassis af magnesium og har logisk placerede, mekaniske betjeningskontroller, som gør det muligt at indstille kameraet hurtigere end via forskellige menuer.

Blandt andet findes der betjeningskontroller til eksponeringsmetode, lysmålingsmetode, hvidbalance og eksponeringskompensation. Desuden kan visse betjeningsknapper tilpasses af brugeren (custom functions), så man kan vælge, hvilke funktioner knapperne skal bruges til og således "skræddersy" kameraet til sine behov. Hyppigt benyttede kombinationer af indstillinger kan gemmes i kameraets tre hukommelsesafsnit, så man har hurtig adgang til sine favoritindstillinger.

Kameraet har omfattende indstillingsmuligheder til kreativ fotografering. Udover auto-indstillingen findes seks fordefinerede indstillinger og en manuel indstilling af hvidbalancen, som gør det muligt at håndtere vanskelige lysforhold. Der findes endog numerisk finjustering af farvetemperaturen over et interval fra 2500K til 9900K i trin på 100K.

CxProcess III er en videreudvikling af Konica Minoltas patenterede billedforbedringsteknologi, der styrer vigtige egenskaber som farve, kontrast, skarphed og støjreduktion. Resultatet er brillante, mættede og levende farver. De fineste kontraster fremhæves for at gengive motivets detaljerigdom og dybde, og tegningen i både højlys og skygger bevares.

Kameraet har ni fokuseringspunkter, som kan vælges manuelt eller automatisk, og en "forudseende" fokuskontrol muliggør hurtig og præcis fokusering på motiver i bevægelse. For at gøre den manuelle fokusering lettere findes en særlig knap til direkte manuel fokusering (DMF).

Den optiske søger rummer et multicoatet pentaprisme, som giver et tydeligt, lysstærkt billede og hele 95% synsfelt. I søgeren vises blandt andet lukkertid, blænde og fokuseringspunkt.

Når kameraet er indstillet til kontinuerlig optagelse, kan op til 15 billeder lagres med en hastighed på 3 billeder pr. sekund i højeste opløsning og med normal JPEG-kompression.

Kameraet har indbygget flash, og via tilbehørskoen kan Konica Minoltas eksterne flash, Program Flash 2500 (D), 3600HS (D) og 5600HS (D) samt makroflash anvendes. Også professionelle studieflashanlæg kan tilsluttes via kameraets synkrostik.

Samtidigt med Dynax 7D lanceres to nye zoomobjektiver, AF 17 - 35 mm f/2,8 - 4 (D) og AF 28 - 75 mm f/2,8 (D), samt et nyt vertikalt kameragreb med batteripakke, VC-7D, der kan rumme to litium-ion batterier eller seks AA-batterier.

Billederne lagres på et CompactFlash-kort (type I eller II) i JPEG- eller RAW-format. Billederne kan også lagres i begge formater samtidigt, hvilket gør efterarbejdet lettere. Overførslen mellem kamera og computer sker via USB 2.0, og kameraet strømforsynes af et NP-400 litium-ion batteri med høj kapacitet.

Kontakt Konica Minoltas danske distributør for yderligere oplysninger:

Westheimer A/S

Tlf.: 44 85 34 00

E-mail: [email protected]

www.minoltafoto.dk

Der vil snarrest komme en test af kameraet, for at undersøge om ovenstående sublime beskrivelse passer til virkeligheden!
ANNONCE
Del

Seneste nyt